Multitudinària Batalla de Flors, en el marc de la Festa Major de Lleida..

Milers de lleidatans participen amb confeti i serpentines en la batalla més divertida

Les carrosses i grups d’animació han desfilat a la Batalla de Flors per la rambla de Ferran, encapçalats pels Gegants de Lleida, els capgrossos i el Marraco

74è concurs de colles sardanistes de Lleida a la plaça de la Llotja

Actuacions folklòriques a les places de Sant Joan i de Ricard Viñes

Les carrosses i grups d’animació han desfilat a la Batalla de Flors per la rambla de Ferran, encapçalats pels Gegants de Lleida, els capgrossos i el Marraco

74è concurs de colles sardanistes de Lleida a la plaça de la Llotja

Actuacions folklòriques a les places de Sant Joan i de Ricard Viñes

Milers de lleidatans i lleidatanes han participat aquesta tarda en un dels actes més esperats de la Festa Major de Lleida: la Batalla de Flors. Aquesta és la batalla més divertida i festiva que té lloc a la ciutat, amb el llançament de confeti i serpentines que omplen de color tota la rambla de Ferran. Les carrosses d’entitats i colles i els grups d’animació i música han desfilat al ritme de músiques i sons diversos i en un ambient en què s’ho passen bé petits i grans. El recorregut, com és habitual, ha anat encapçalat pels Gegants de Lleida, els capgrossos i el Marraco.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, amb els i les membres de la Corporació Municipal, han assistit a la Batalla de Flors, entre altres actes festius d’aquest dissabte. La Batalla s’ha desenvolupat amb normalitat i en un entorn festiu.

Les entitats que han format part de la desfilada han estat La Casa de Aragón, el Col·lectiu Cultural Cappont, el Col·lectiu Bordeta.net, l’Orvepard, els Castellers de Lleida, el Grup Cultural Garrigues, Els ben parits i Més que Festa (vuit carrosses), juntament amb el Taller de Músics, Ilerband, CIA Tutatis – Tunning, Banda Retocada i Xaranga Bsumeta (cinc grups d’animació), a més de la carrossa del confeti.

La Batalla de Flors és una de les manifestacions més característiques de la Festa Major de Lleida, que se celebra en honor a Sant Anastasi. Ara té lloc a la rambla de Ferran, però amb anterioritat s'havia organitzat a la Banqueta o la rambla de Ferran, entre altres escenaris.

74è Concurs de colles sardanistes de Lleida

Les sardanes també són part de la Festa Major. A més de les ballades que s’hi fan, aquest dissabte ha tingut lloc el 74è Concurs de colles sardanistes de Lleida. En aquest acte, amb la Bellpuig Cobla, es dona protagonisme a la dansa i la cultura catalanes. És un concurs que aplega tradició, competició i espectacle i en què participen les millors colles de la Terra Ferma. Ho promou el Grup Sardanista Montserrat i l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTELL), que tenen per objectiu promoure i difondre el moviment sardanista.

Mostres del folklore tradicional

Un any més, els balls folklòrics han aplegat centenars de persones en dos espais a la plaça de Sant Joan i la plaça de Ricard Viñes. En el primer espai, s’ha celebrat el 38è Festival Folklòric amb la participació d’Aukeran Dantza Kompaina, que ha ofert l’espectacle “Aiurri”, i l’Esbart Dansaire Sícoris - Ballet Ciutat de Lleida. Aukeran DK és una companyia que va néixer a Donostia l’any 1997 per iniciativa del ballarí i coreògraf Edu Muruamendiaraz. La fusió entre la dansa tradicional i la contemporània defineixen la seva tasca coreogràfica, en la qual trenquen, canvien, alenteixen o desestructuren el ritme i les regles de la dansa i la música tradicional. Ho ha organitzat l’esbart amfitrió, l’Esbart Dansaire Sícoris.

A la plaça de Ricard Viñes, han desfilat agrupacions gallegues i extremenyes per mostrar els sons típics i balls tradicionals de les seves comunitats. En primer lloc, ha actuat Amigos da Gaita Toxos e Xestas de Barcelona, que han mostrat la fusió de la tradició amb la música moderna, i després, han sortit al’escenari la Rondalla Grupo Nacencia – Centro Extremeño de Lleida.

Entre altres activitats, a la tarda s’ha fet a l’escenari de la Glorieta als Camps Elisis un taller de Ball de Bastons, a càrrec de la Colla Bastonera del Pla de l’Aigua. També, una sessió de rap amb col·lectius d’arreu del territori català amb “Raplegats x Freestyle Ponent”, on han fet una exhibició de destresa poètica improvisada en directe. L’acte ha estat organitzat per La Sirollada.

Consultar altres actes del programa de la Festa Major de Lleida 2024

Descarregar el programa de la Festa Major de Lleida 2024

Més informació - Festa Major de Lleida 2024

Festa Major segura i cívica