Imatge de la reunió del Consell Rector del Parc Agrobiotech

Moratòria de 25 anys per a refinançar el deute del Parc Agrobiotech

L’Estat ha concedit una moratòria de 25 anys per tornar els crèdits que el Parc Agrobiotech tenia pendents de pagament. La moratòria afecta un total de 16,7 milions d’euros que es començarien a pagar l’any 2027.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, han fet públic que l’Estat ha concedit una moratòria de 25 anys per tornar els crèdits que el Parc Agrobiotech tenia pendents de pagament. La moratòria afecta un total de 16,7 milions d’euros que es començarien a pagar l’any 2027.

D’aquesta manera, el Parc fa un pas endavant per a la seva viabilitat “que es trobava amenaçada pels deutes dels préstecs fundacionals” com ha explicat l’alcalde i president del Consorci del Parc, Miquel Pueyo. A partir d’aquest moment, “hi ha l’oportunitat de buscar finançaments que permetin retornar els préstecs, mentre es manté l’activitat i el projecte de futur del Parc”, ha destacat el rector i vicepresident del Consorci Parc, Jaume Puy.

A més, en aquesta línia de sanejament del Parc Agrobiotech, el passat mes de novembre es va fer l’anunci que els Pressupostos Generals de l’Estat incorporaven 7 milions d’euros pel Parc Agrobiotech a través de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde Pueyo ha afegit que la notícia de la moratòria “insufla esperances pel futur del parc”, mentre, el rector ha insistit en què “tenir un parc avançat en innovació i en relació amb projectes de la Universitat de Lleida ha de ser un orgull per a la ciutat i el territori”.

Més de 1400 persones i 90 empreses tenen la seva activitat al Parc Agrobiotech

El Parc Agrobiotech Lleida és una de les principals plataformes científiques i tecnològiques del sector agroalimentari i de les TIC en l’àmbit català i estatal. Concentra una part important de les infraestructures de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), especialment les relacionades amb el sector agroalimentari. De forma conjunta amb els recursos i serveis de R+D d’altres institucions i entitats, el Parc constitueix un pol d’excel·lència i innovació.

 

El Parc acull en l’actualitat més de 90 empreses, principalment del sector TIC en les quals treballen més de 1400 persones en un espai format per 11 edificis.