Mural al Refugi dels Peluts pintat per alumnes de secundària
Mural al Refugi dels Peluts pintat per alumnes de secundària. Dins el catàleg de projectes d’aprenentatge servei “M’apunto” de l’àrea de Participació, s’ha fet l’activitat “Muranimal”, amb un taller al Refugi per sensibilitzar el jovent sobre el voluntariat i la responsabilitat de tenir animals de companyia.
Una vintena d’alumnes del centres educatius de secundària han pintat un mural al Refugi dels Peluts de Lleida amb l’activitat “Muranimal”, que ha impulsat l’àrea de Participació. El mural que s’ha pintat aquest dissabte simbolitza el procés d’un animal des que arriba al centre d’acollida d’animals fins que reprèn la vida al costat d’una família. “Muranimal” és una acció que ha constat de dues parts: d’una banda, les sessions de formació i disseny els dissabtes al matí al centre cívic de Cappont i, de l’altra, l’execució de l’obra en el mur de l’entrada al refugi. Els muralistes amb què s’ha fet aquesta acció són de la cooperativa -REM, encarregada d’impartir i de supervisar el taller.
Nois i noies del col·legi El Carme i els instituts Maria Rúbies i Guindàvols han pres part de la proposta, que té un doble objectiu: sensibilitzar el jovent sobre el voluntariat i sobre la responsabilitat de tenir animals de companyia. Així, a més de conscienciar, el mural llueix a l’espai del refugi i tramet alegria i emoció a l’equip de professionals que hi treballa, a les persones que el visiten i també als animals que hi conviuen. El mural s’ha treballat conjuntament amb l’àrea de Transició Ecològica i la Xarxa Solidària.
L’àrea de Participació promou el projecte “M’apunto!”, un catàleg de projectes d’aprenentatge servei (apS) perquè hi puguin participar els infants i el jovent i vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). S’aplica aquesta metodologia, d’aprenentatge servei, perquè els jovent participi en accions que es basen en la reflexió, l’experiència i el servei a la comunitat. En aquest cas, l’activitat “Muranimal” s’ha plantejat per a nois i noies de 15 a 18 anys, donat que és un col·lectiu poc present en el Punt del Voluntariat. D’aquesta manera, es promou que s’atansin a aquest àmbit i participin activament en el seu entorn més proper i desenvolupin competències amb els valors propis del voluntariat.