POLS, teatre per a donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible a 500 joves de 2n d’ESO
POLS, teatre per a donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible a 500 joves de 2n d’ESO . És una iniciativa de la Regidoria de Cooperació de la Paeria . A la tarda es faran una representació de l’obra oberta a tota la ciutadania.
L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Cooperació, ha organitzat una nova edició de l’obra de teatre POLS. Una obra que, amb la direcció del departament de cooperació i en col·laboració amb els i les alumnes de l’Aula Municipal de Teatre, dona a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
POLS és teatre fet i creat per joves i dirigit als joves, perquè aquest art esdevingui una eina eficaç i eficient per proporcionar als diferents col·lectius una via de comunicació i reflexió; una eina de traspàs d’informació, crítica i compromesa amb la realitat que ens envolta. En definitiva, un instrument pel canvi.
L’obra explica la història de 7 joves tancats en un espai indefinit. La incertesa de saber que és el que passa a l'exterior, els porta a descobrir-se a ells mateixos i trobar una manera de fugir cap a endavant. “...i el Planeta no s'ofegarà entre les aigües. Ni un diluvi caurà entre els Pols de la Terra. Serà la Pols que estem creant la que ens posarà entre l'espasa i la paret. Entre el passat i el futur tenim el present que s'està guanyant a Pols arribar a una situació de no retorn. Un canvi de consciència o la Pols ens ofegarà”.
L’obra, aquest any comptarà amb 3 sessions que es faran a la Sala 1 del Teatre Escorxador. Les dues primeres estan dirigides a l’alumnat de 2n de l’ESO de 8 instituts de la ciutat i l’altra, a la tarda, estarà oberta a la ciutadania a la Sala 1 del Teatre Escorxador. Es calcula que hi assistiran uns 500 joves.
Aquest any com a novetat s’ha creat una nova GUIA DIDÀCTICA dirigida al professional docent perquè puguin treballar amb els i les alumnes les diferents temàtiques que engloben els Objectius de Desenvolupament Sostenibilitat (ODS) com són: el medi ambient, la solidaritat o la igualtat de gènere, així com la diversitat cultural o la lluita contra les desigualats, a partir d’activitats creatives abans del visionat de l’obra.
La guia s’ha enviat a tots els centres educatius de la ciutat amb la intenció de poder treballar de forma transversal i anual amb els i les alumnes dels centres, concretament als i les alumnes de 2n de l’ESO.
Per a la sessió del dijous a la tarda, oberta a tota la ciutadania, es poden aconseguir les entrades de forma gratuïta amb reserva a través de la web:https://www.entrapolis.com/entradas/obra-de-teatre-pols-sala-1-teatre-municipal-de-lescorxador-de-lleida