Primeres visites guiades de l’any de la iniciativa “Diumenges d’Arqueologia”
L’activitat dona el tret de sortida aquest diumenge convidant a descobrir les restes de la “Domus romana”, construïda al s. II dC
L’activitat dona el tret de sortida aquest diumenge convidant a descobrir les restes de la “Domus romana”, construïda al s. II dC
Aquest matí, han començat les primeres visites de l’any de la iniciativa “Diumenges d’Arqueologia”, promoguda per la Regidoria de Turisme de Lleida. Aquestes primeres visites, a les 10.30 h i a les 12 h, han proposat la descoberta de les restes de la “Domus romana”, els fonaments de la casa romana, situada sota l’Auditori Municipal Enric Granados. El recorregut per aquest espai convida l’assistent a conèixer com era la ciutat de Lleida fa dos mil anys i a veure com eren les construccions al segle II dC.
Entre els anys 1983 i 1987 es va dur a terme l’excavació arqueològica a l’espai on actualment es troba l’Auditori. Així, en les excavacions de més de 2.000 m2, es van descobrir i documentar restes que arriben des del segle I dC. fins a la data d’abandonament de la zona, l’any 1707.
La Paeria organitza el programa “Diumenges d’Arqueologia” juntament amb l’Arxiu Arqueològic de Lleida amb l’objectiu que la ciutadania i els visitants puguin conèixer el patrimoni arqueològic que hi ha a la ciutat. A més d’aquesta proposta, es fan visites a Les Adoberies al Carme (Rambla de Ferran, 9), on es poden viatjar en el temps fins al segle XIII en temps de la pròspera indústria pelletera feudal; a les Muralles medievals (Anselm Clavé, 47) per conèixer el pas del temps a través de l’arquitectura dels segles IX al X amb la muralla andalusina i, dels segles XII al XIV amb la muralla feudal; i, a l’Arxiu Arqueològic, al barri de La Bordeta (Av. Fontanet, 26) per conèixer els “Contenidors d’història”, una activitat molt recomanable per a les famílies, ja que els més petits de la casa poden realitzar tallers de com fer un excavació en un sorral o elaborar un mosaic.