Prop de 4.000 joves de 27 centres de Lleida han participat aquest curs en l’activitat Max Experience
Al voltant de 4.000 joves de 27 centres diferents de la ciutat han assistit durant el curs a les 7 representacions que s’han realitzat en el marc de l’activitat Max Experience que impulsa la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Lleida.
Prop de 4.000 joves de 27 centres diferents de la ciutat han assistit durant el curs a les 7 representacions que s’han realitzat en el marc de l’activitat Max Experience que impulsa la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Lleida. El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, ha assistit aquest divendres a la cloenda de la iniciativa amb els espectacles teatrals “Sortim o què?” i “In Love” que s'han representat a les famílies dels i les adolescents.
Un any més, i com a finalització de les representacions teatrals que s’han ofert als centres educatius de la ciutat per alumnat de 3r i 4t d’ESO, es promou l’activitat Max Experience. L’objectiu és que els temes plantejats sobre l’escenari permetin obrir un diàleg intergeneracional sobre temes interès com són la salut, les drogues, l’afectivitat, la sexualitat, el grup d’iguals, les normes i límits familiars... i poder generar un espai de comunicació familiar i millorar el vincle afectiu entre els seus membres.
Justament l’any passat es van celebrar els 25 anys del primer espectacle teatral que es va realitzar i que s’ha convertit en una eina educativa molt important per poder treballar amb els i les joves, ja que permet que s’identifiquin molt ràpidament amb les situacions que veuen damunt l’escenari a través d’actors i actrius de la seva mateixa edat i, després, poder treballar-ho amb grup a l’aula a través de la guia didàctica.
Max a Escena amb l’obra Sortim o què? planteja sense dramatisme situacions típiques de la vida dels i les adolescents, amb l’objectiu de motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant-s’hi de la forma que els mateixos i les mateixes joves tenen de viure aquests temes.
Max in love l’hi dóna continuïtat abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat i la sexualitat, els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.
Aquesta activitat educativa fa més de 25 anys que s’està duent a terme amb una bona molta acceptació per part dels centres educatius que hi participen, una molt bona valoració del professorat i alumnat que hi assisteix.