Taller per conèixer l’estat del sòl segons la presència de plantes indicadores
Els horts municipals de Rufea van acollir aquest passat dissabte un taller d’Ecoactivitats sobre “plantes indicadores”, que són les herbes que creixen de forma espontània en els camps i que permeten diagnosticar l’estat del sòl on es troben. L’activitat va comptar amb la participació de 25 persones, que van poder conèixer aquesta tècnica, que té com a objectiu millorar la gestió de la fertilitat dels sòls a partir de les indicacions que donen la presència de les herbes.
Els horts municipals de Rufea van acollir aquest passat dissabte un taller d’Ecoactivitats sobre “plantes indicadores”, que són les herbes que creixen de forma espontània en els camps i que permeten diagnosticar l’estat del sòl on es troben.
L’activitat va comptar amb la participació de 25 persones, que van poder conèixer aquesta tècnica, que té com a objectiu millorar la gestió de la fertilitat dels sòls a partir de les indicacions que donen la presència de les herbes.
La primera part del taller va ser teòrica i posteriorment es van identificar les diferents herbes que es troben en els horts i les finques properes i es va fer un diagnòstic ràpid de l’estat dels sòls.
Per exemple, la presència abundant de “corretjola” indica compactació del sòl i excés de matèria orgànica i nitrogen, mentre que la “grama” indica pèrdua de matèria orgànica i manca d’activitat biològica.
El taller va ser impartit per Neus Vinyals, de l’Associació ERA (Espais de Recursos per l’Agroecologia) i experta en agricultura ecològica.
La pròxima Ecoactivitat serà la celebració del Dia Mundial dels Ocells als Aiguamolls de Rufea el 8 d’octubre. La jornada comptarà amb diferents activitats adreçades a tota la família. Per saber-ne més i inscriure’s a les Ecoactivitats, es pot consultar el web o bé a les xarxes socials de Lleida en Verd.
Les Ecoactivitats s’emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Aquestes subvencions han estat convocades a través de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica, que pretenen fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.