Teatre i política a “Castroponce”, l’Escorxadijous de l’abril
En aquest monòleg de dijous al Teatre municipal de l’Escorxador, l’actor Pablo Rosal reflexiona amb humor i compromís sobre la vinculació del teatre i la política al segle XXI.
El Teatre municipal de l’Escorxador comença el mes d’abril amb la sessió d’Escorxadijous. “Castroponce. Teoría i praxis para una Vanguardia del s. XXI” és la proposta del poeta, dramaturg, actor i director Pablo Rosal, que omplirà l’escenari del teatre aquest dijous (21 h). És un monòleg que reflexiona sobre la vinculació del teatre i la política al segle XXI, alhora que posa sobre la taula, amb compromís i humor, reflexions que afecten l’esfera comunitària.
L’any 2015 es va produir, en el petit municipi val·lisoletà de Castroponce, un fascinant simposi sobre teatre polític en el qual es van exposar senzilles i clarividents idees entorn de la creació i la seva implicació política. En l’espectacle de dijous, dia 4, s’assistirà a la reconstrucció d’aquell esdeveniment que, amb clara vocació divulgativa, va delectar l’audiència.
La pianista reconeguda internacionalment Marta Argerich, dijous, a l’Auditori
La reconeguda pianista argentina actua aquest dijous a l’Auditori municipal Enric Granados, acompanyada del pianista gallec. Pablo Galdo. Argerich és considerada una dels més grans intèrprets del segle XX i XXI i ha Lleida, juntament amb Madrid i Barcelona, és una de les parades que fa en la seva gira a España. La formació resident de l’Auditori LleidArt Ensemble també pujarà a l’escenari la segona part del concert.
En les pròximes 48 hores, els promotors del concert ofereixen un descompte especial d’un 25% per al públic general i un 30% per als amics de LaTemporada Lleida. Així, el preu de l’entrada és de 33,75 euros (general) i 31,5 euros (amic/a La Temporada). Les entrades es poden adquirir pels canals web i a la taquilla de l’Auditori.
Antònia Font, divendres, a La Llotja, amb les darreres entrades a la venda
El grup mallorquí ha inclòs Lleida en la seva gira per teatres, en què “les coses petites” marquen el ritme als concerts. Antònia Font ha comprovat que s’ha fet curt el retrobament amb el públic que ha experimentat després de separar-se, després de la publicació del disc “Vostè és aquí” el 2012, i reaparèixer el 2021. El seu llegat es manté viu i divendres Lleida podrà reviure les seves cançons en el concert programat a La Llotja, a les 21.30 h.
Cap de setmana a l’Auditori amb concerts de formacions residents
La Jove Orquestra de Ponent (JOP), formació resident a l’Auditori municipal, actua dissabte (20 h) amb el concert “A banda i banda dels Pirineus”, amb la voluntat de traslladar el públic al pic més alt per gaudir amb tots els sentits. El concert, sota la batuta de Miquel Massana, té com a programa: Prelude a l’après-midi d’un faune - C. Debussy; Suite española (selecció) - I. Albéniz (orq. A. Guinovart); Ma mère l’oye - M. Ravel, i Sombrero de 3 picos, suite núm. 2 - M. de Falla
L’intercanvi artístic i intel·lectual a banda i banda dels Pirineus és un fet. En l’àmbit musical, el canvi al segle XX és segurament l’època en què aquest intercanvi és més prolífic, i París, la ciutat on es viu amb més efervescència.
Diumenge serà el torn de la també formació resident Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados (CCAEG) i de l’Orquestra Terrassa 48 amb Marta Bonet, soprano; Marta Infante, mezzosoprano; David Alegret, tenor i Jordi Serrano, baríton, que presentaran “Dos lleidatans a Madrid” i permetrà el públic escoltar obres de Ramon Carnicer Francisco Andreví, dos compositors lleidatans referents de la música sacra i de l’òpera.
Durant els anys 1830 i 1836, van ocupar els principals càrrecs musicals a la capital de l’Estat. De fet, Andreví, natural de Sanaüja (Segarra) i Carnicer, nascut a Tàrrega (Urgell), rivalitzarien per la plaça de mestre de la Capella Reial de Ferran VII, que finalment va ocupar Andreví. Xavier Puig, que dirigirà el concert, farà comentaris al llarg del mateix.
Més informació LaTemporada Lleida