Tots els tràmits amb l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de la Paeria ja es poden fer de manera telemàtica

Tots els tràmits amb l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de la Paeria ja es poden fer de manera telemàtica

Tots els tràmits que gestiona l’OMAC ja es poden fer de manera telemàtica, sistema que permet evitar esperes, millorar l’eficiència i facilitar la gestió dels diversos tràmits municipals a la ciutadania. En els sis primers mesos de 2024, s’han gestionat un total de 23.062 tràmits, 15.418 sense cita i 7.644 amb cita prèvia

L’alcaldessa accidental, Carme Valls, ha visitat avui l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), ubicada a la Rambla Ferran, amb l’objectiu de posar en valor la gran tasca que es realitza des d’aquest servei, que atén, assessora i ajuda la ciutadania en la gestió d’una àmplia varietat de tràmits municipals.

Carme Valls ha posat en relleu que “actualment, tots els tràmits amb l’OMAC ja es poden fer de manera telemàtica” i ha animat els veïns i veïnes de Lleida a utilitzar aquesta metodologia d’interacció amb l’administració local amb l’objectiu d’evitar esperes, millorar l’eficiència i facilitar la gestió dels diversos tràmits municipals a la ciutadania. En els sis primers mesos de 2024, s’han gestionat un total de 23.062 tràmits, 15.418 sense cita i 7.644 amb cita prèvia.

La regidora responsable de l’OMAC ha volgut recordar, també, en referència al tràmit d’empadronament, que “Lleida és un dels municipis catalans que va signar el decàleg de bones pràctiques per a l’empadronament”. En aquest sentit, l’alcaldessa accidental ha subratllat que Lleida compleix rigorosament amb la normativa d’empadronament: cal viure a Lleida i demostrar que vius a la ciutat per poder ser empadronat a Lleida.

Pel que fa a alguns possibles retards en la gestió de tràmits, Carme Valls ha volgut subratllat que “qualsevol persona que necessiti urgentment documentació per part de l’OMAC se l’atén de manera prioritària i pràcticament sense esperes”. A més, la regidora ha posat de manifest que “hi ha una mala pràctica per part d’altres administracions que és la demanda de documentació a la que poden accedir fàcilment, un fet que satura, en algunes ocasions, els serveis municipals. En aquest sentit ha instat la resta d’administracions a sol·licitar la documentació estrictament necessària a la que no tinguin accés. 

Cal recordar que, des del passat mes d’abril, l'Ajuntament de Lleida ofereix un servei d'ajuda a la tramitació electrònica per WhatsApp. El nou servei complementa el que ja s’oferia per telèfon i correu electrònic, per a facilitar que tothom pugui fer-ne ús i combatre la bretxa digital. Les persones que desitgin fer un tràmit a la seva Carpeta Ciutadana o a l’Oficina Virtual Tributària poden  fer ús del xat amb el telèfon 622846272 per tal de poder interactuar amb un agent que l’assistirà de forma personalitzada en la tramitació. Aquest nou canal se suma als ja existents, que eren el telèfon (973 930 247) i el correu electrònic (oac360@paeria.cat), per tal de facilitar el màxim possible l’accessibilitat dels serveis d’administració electrònica.

D’aquesta manera es pretén evitar desplaçaments a les oficines d'atenció, facilitar l'accés als serveis municipals i donar una ajuda personalitzada a les persones en gestions administratives habituals, com són les del padró d'habitants, el pagament de rebuts, la presentació d’instàncies i altres documents, la consulta d'expedients etcètera.