La 4a tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, ha presidit la comissió informativa de l'àmbit.

Turisme de Lleida incorporarà 2 persones per treballar en el projecte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025

La 4a tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, n’ha informat a la comissió informativa de l’àmbit que s’ha celebrat aquest divendres

La 4a tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, n’ha informat a la comissió informativa de l’àmbit que s’ha celebrat aquest divendres

Turisme de Lleida incorporarà properament dues persones que treballaran en el projecte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, al qual s’hi ha adherit la Paeria assumint el compromís de promoure el patrimoni vinculat a la gastronomia i els paisatges agroalimentaris, tot fomentant la sostenibilitat social, mediambiental i econòmica que els fa possibles. La 4a tinenta d'alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, n'ha informat aquest divendres en el transcurs de la comissió informativa de l'àmbit.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida, en el marc d'aquest projecte, també es compromet en la promoció de les grans rutes de país que contribueixin a la cohesió i dinamització del conjunt del territori. L’adhesió de Lleida es desplega en clau de territori, tradició, identitat, turisme regeneratiu, cultura, internacionalització, innovació, sostenibilitat, excel·lència i compromís social. 

Catalunya es converteix aquest any en la primera regió europea que rep aquesta distinció, que esdevé una oportunitat extraordinària per reforçar les sinergies entre les administracions i els sectors implicats. També per posar en valor tot el patrimoni i teixit agroalimentari i culinari català, i promoure’l tant en l’àmbit local com internacional.

D’aquesta manera, la Paeria, a través de Turisme de Lleida, ha treballat un pla d’actuació, accions i activitats transversals entorn d’aquesta iniciativa que situa Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, com un pícnic als Camps Elisis obert a tota la ciutadania i al turisme en què es doni visibilitat a l’alt valor de Lleida en tots els sectors gastronòmics. També activitats de diferents formats per recuperar receptaris ancestrals i actualitzar-lo en mans de les noves creadores i creadors gastronòmics, activitats que connectin la cuina amb la cultura, el medi ambient o bens intangibles com la promoció del garrotín i altres iniciatives per potenciar els productes identitaris de Lleida, des de l’oli, el vi, la carn de porc, els caragols, la fruita o fins i tot la cuina de la brasa com a element singular a recuperar.

A més, la Paeria ha creat un grup de treball format per 25 expertes i experts en gastronomia i en els diferents sectors al voltant de l’alimentació (investigació, oli, fruita, sector carni, tecnologia dels aliments, etc.) per a definir les actuacions i els objectius per situar Lleida com a punt de referència aprofitant la gran oportunitat que representa formar part del projecte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

El grup de treball d’expertesa en alimentació i gastronomia treballarà amb aquestes dues persones que s’incorporen a Turisme de Lleida una agenda d’actes i un programa de propostes i aportacions que es duran a terme aquest 2025 en el marc d’aquest projecte.