Un Som Cinema amb accent lleidatà
El talent lleidatà estarà ben present en la 14 edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema -del 18 al 22 d'octubre- que projectarà diferents treballs de creadores i creadors d’aquest territori o bé realitzats aquí.
El talent lleidatà estarà ben present en la 14 edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema -del 18 al 22 d'octubre- que projectarà diferents treballs de creadores i creadors d’aquest territori o bé realitzats aquí.
És el cas de la cineasta Alba Cros (Puigverd de Lleida, 1991), que competeix en la secció oficial de curtmetratges de ficció com a directora del curt Anhel de Llum i que, a més, codirigeix amb Nora Haddad el llarg documental Alteritats.
Un altre projecte de Lleida o amb vinculació a aquest territori és el documental Art d'Alçada, que compta amb la participació de l'IEI i està dirigit per Sandra Rull. El film fa un recorregut pel territori pirinenc i descobreix quins artistes s’inspiren en els diferents escenaris.
Joel Munu (Lleida, 1990) competirà en la secció de curts de ficció amb Partículas sin Masa, curtmetratge guardonat en la darrera edició del festival Notodofilmfest. Dins del mateix apartat, es podrà veure Quiet, del director Héctor Romance, una producció andorrana realitzada i rodada al Magical i amb equip de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió de Lleida (ECCIT). En la sessió de cloenda, es projectarà un documental sobre el procés de transformació de la plaça del Clot de les Granotes, dirigit per Bòreas Talent.
Som Cinema és la mostra de referència dedicada en exclusiva a les produccions cinematogràfiques d’àmbit català. El certamen manté el seu compromís amb el talent més jove, amb el concurs Som Secundària, dedicat a curtmetratges realitzats per estudiants d’instituts de Lleida, i amb les projeccions dels curts realitzats per alumnat de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió de Lleida (ECCIT) i Ilerna.
Per part del Cicle Formatiu del Grau Superior en Realització d’Espectacles d’Ilerna es podran veure Forgiven, dirigit per Julià Oller; Quan el cel es torna gris, de Guifré Muixí; Hasta que tú nos separes, de Claudia Garcia i Alejandro Sanz; ¿Quieres bolsa?, de Marc Gómez, i La situació del gin, de Jaume Oncins.
L’ECCIT presentarà A través de mí, de Berta Saura; Caedes, de Mireia Garcia i Jesús P. Moreno; Caníbal, de J.P. Moreno, i Por naturaleza, de Xavier Sanfeliu.
Al certamen Som Secundària concorren els curts Arrels, Real, Atrapado i Toc Toc, de l’IES La Caparrella; La noia de colors, Puc canviar i Sola tú y yo, de l’IES Josep Lladonosa, i Institut, de l’IES La Serra de Mollerussa.
Som Cinema, produït per Suggeriments S.C.P., compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida-Institut d’Estudis Ilerdencs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida i enguany s'hi incorpora la Fundació Privada Horitzons 2050, entitat que dotarà els 2.000 euros del premi al millor llargmetratge de ficció.
El Festival projectarà enguany 47 treballs –llargmetratges i curts tant de ficció com documentals- arribats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Les projeccions tindran lloc en diferents escenaris de la ciutat, Screenbox Lleida, Ilerna i la Universitat de Lleida.