Una seixantena de persones planten dotze pins al Turó de Gardeny
Una seixantena de persones van participar en la segona plantació popular d’arbrat al turó de Gardeny que es va fer la setmana passada. L’acció s’emmarca en el projecte de renaturalització de Lleida.
Una seixantena de persones han participat aquest matí en la segona plantació popular d’arbrat al turó de Gardeny que es fa aquesta setmana. L’acció, que s’emmarca en el projecte de renaturalització de Lleida, s’ha desenvolupat a la pujada del Camí de la Corda de Gardeny i ha comptat amb la participació de l’alumnat dels centres educatius pròxims, veïns i veïnes i entitats vinculades al barri.
El primer grup l’ha format alumnat de l’Institut Castell dels Templers, seguit d’un altre grup de l’Escola Magí Morera. A continuació, ha sigut el torn de la participació del veïnat de la zona i les entitats que formen part del Consell de Barri 09 i de la Comunalitat Urbana de Lleida, La Descomunal (Salesians Sant Jordi, Servei de Rehabilitació Comunitària, Associació Veïnal del Barri Turó de Gardeny i joves estudiants de treball social de la Universitat de Lleida).
Els pins han estat distribuïts perquè puguin crear un accés ombrejat fins al turó que permeti gaudir dels passejos i alhora fer de refugi climàtic per les onades de calor.
L’activitat ha consistit en una breu part teòrica, en la qual s’ha contextualitzat a sobre la importància de la biodiversitat i de la revegetació de la ciutat. Seguidament, en petits grups, els participants s’han repartit per la zona de plantació per col·locar cada pi, a més d’una mànega perforada per facilitar els regs d’implantació a l’arrel. A continuació, han tapat l’escocell i han compactat la terra, abans de regar.
Dilluns ja es va dur a terme una primera plantació popular en un altre racó del turó, amb alumnes de l’institut Gili i Gaya, en aquell cas amb plantes aromàtiques.
Aquestes accions s’emmarquen en el projecte URBAN-NAT Lleida, de renaturalització, adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de la zona urbana i periurbana de Lleida, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU.