Una trentena de joves participen en el programa Casa d’Oficis de l’Institut Municipal d’Ocupació
L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha presidit el lliurament dels diplomes a la trentena de joves participants en el programa mixt de formació i treball Casa d’Oficis de l’Institut Municipal d'Ocupació (IMO). Són 29 joves veïns dels barris de la Mariola, Centre Històric, Portal Santa Magdalena i Noguerola, d’entre 16 i 29 anys, que durant un any s’han format i han realitzat tasques de soldadura, fusteria, pintura i paleteria en diversos espais públics de la ciutat.
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presidit avui al Saló de Sessions de la Paeria el lliurament dels diplomes a la trentena de joves participants en el programa mixt de formació i treball Casa d’Oficis de l’Institut Municipal d'Ocupació (IMO). Es tracta de 29 joves veïns dels barris de la Mariola, Centre Històric, Portal Santa Magdalena i Noguerola, d’entre 16 i 29 anys, que durant un any s’han format i han realitzat tasques de soldadura, fusteria, pintura i paleteria en diversos espais públics de la ciutat.
El programa Casa d’Oficis té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur mitjançant l’aprenentatge i la pràctica professional amb la realització d’obres que aportin un benefici social a la comunitat i el barri objecte de l’actuació. D’aquesta manera, els joves participants han millorat el mobiliari i els espais públics municipals dels barris de la Mariola, Centre Històric i Noguerola. La característica principal d’aquest programa de formació-treball és que, durant els sis primers mesos, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els sis mesos restants té un contracte laboral de formació.
El paer en cap ha agraït els joves treballadors la seva implicació en un programa, la Casa d’Oficis, que reverteix directament en la millora de la ciutat. Larrosa ha remarcat l’aprenentatge i l’experiència que els joves adquireixen amb el programa, realitzant treballs que aporten un benefici social a la comunitat. En aquest sentit ha destacat la importància de l'IMO, “una de les eines més transformadores de què disposa l’Ajuntament de Lleida”. “La Casa d’Oficis de l’IMO promou la formació però també l’adquisició de valors i competències específiques que preparen els alumnes treballadors per a la seva incorporació activa al món laboral”, ha conclòs l’alcalde.
L’acte ha comptat també amb la presència de la Cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida, Alt Pirineu i Aran (SOC), Maria Jesús Marvà, i la Cap d’Àrea de Qualificació Professional i Ocupació de l’IMO, Marina Guivernau.
L’acte d’entrega de certificats ha servit per posar en valor les diferents actuacions en què han treballat els joves, com la fabricació dels arbres de Nadal, les tasques de manteniment de pintura del Centre Cívic Democràcia, la fabricació i instal·lació en fusta de l’estand institucional de l’Ajuntament de Lleida per al Saló FormaOcupa o les lletres de Lleida ubicades a la rotonda dels instituts, entre altres.
Tasques amb projecció a la ciutat
Entre d’altres accions, els joves del taller de soldadura han realitzat l’arranjament de quatre arbres de Nadal i la fabricació d’un arbre de Nadal de 8 metres d’alçada, així com l’arranjament d’un estel de Nadal de gran format. També s’ha fabricat un joc de lletres de “Lleida” per la rotonda dels Camps Elisis. També s’ha fabricat i muntat una nova porta d’accés al recinte de l’Associació Veïnal del Turó de Gardeny i la fabricació de dos cartells decoratius amb l’anagrama “Reis Mags”.
Els treballadors de l’especialitat de Pintura decorativa en construcció han realitzat, entre d’altres actuacions, el manteniment i pintura dels edificis de l’Escola de Jardineria, del Centre Cívic Democràcia, de l’IMO i del Viver FP Emprèn, entre altres.
Els participants en la branca de fusteria han realitzat el manteniment de bancs de fusta de diverses places i carrers dels barris de Centre Històric, Mariola i Noguerola, han fabricat els expositors de fusta de l’exposició “Coneixem els ODS” i han fabricat jardineres per a l’enjardinament de la zona del Parc AgrobioTech Lleida. També han col·laborat en la fabricació de nous elements de l’estand de la Fira de Sant Miquel i elements del pati de l’Escola Bressol Ronda-La Mercè.
Pel que fa a l’especialitat de paleta han realitzat millores com la construcció d’un mur de formigó a l’Escola Bressol Ronda-La Mercè i la creació d’una plaça pública al costat de l’edifici del CEDICO. També s’han portat a terme millores en la pistes d’educació vial del Cucalòcum Lleida.