Visita al Centre Sènior de la Bordeta
L’alcalde, Miquel Pueyo, s’ha reunit amb la junta per conèixer les activitats que s’hi fan i valorar el funcionament amb la figura de la persona dinamitzadora.
L’alcalde, Miquel Pueyo, s’ha reunit amb la junta per conèixer les activitats que s’hi fan i valorar el funcionament amb la figura de la persona dinamitzadora.
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquest dilluns el Centre Sènior de la Bordeta i s’ha reunit amb la seva junta, encapçalada pel president de l’Associació de Jubilats del barri, Joan Farré. Pueyo s’ha interessat pels tallers i els actes que s’hi fan i com s’està recuperant l’activitat després d’un període complicat per la pandèmia en què aquests centres van romandre tancats.
El Centre Sènior de la Bordeta es va fundar l'any 1982 i és un dels que més socis té, amb uns 900. Ubicat al c. Sant Jaume, núm. 1, el centre va ampliar-se el 2010, duplicant l’espai i arribant als 761 m2. El programa de cada curs inclou activitats organitzades per l’Ajuntament, a través de l’àrea de Promoció de les persones grans, o promogudes per la mateixa junta. Cada any es canvien o s’adapten els cursos i tallers per atendre els interessos i necessitats dels socis/es. El de la Bordeta és un dels centres de la Paeria que s’inclouen en el conveni de col·laboració amb la Fundació La Caixa. Disposa d’una ciberaula amb 9 ordinadors, per fer-hi activitats d’informàtica.
Entre altres propostes que s’ofereixen, hi ha gimnàstica, taitxí, tallers de mòbil i de conversa en català, natació, teatre, guitarra o el ball dels diumenges. També se’n fan amb la col·laboració d’altres institucions o entitats. Així, per exemple, hi ha una activitat d’informàtica amb voluntaris, que es fa mitjançant el Voluntariat Sènior; xerrades sobre alimentació, dol i consells de seguretat, que es fan amb professionals del CAP de Salut i el cos dels Mossos d’Esquadra, i activitats de benestar emocional i salut, amb la Fundació La Caixa i el CAP de Salut, amb una nutricionista i psicòloga.
L’alcalde ha saludat el grup de dones que aquest dilluns estava fent una activitat amb la dinamitzadora que ha consistit en recollir receptes, que més endavant s’aplegaran i estaran disponibles en català i en castellà a la biblioteca del centre. L’acció permet treballar i millorar el seu funcionament cognitiu i, alhora, mantenir la memòria de la cultura gastronòmica dels veïns i veïnes de la Bordeta.
Actualment, els centres sèniors municipals estan tots actius i la reobertura dels equipaments s’ha acompanyat d’un programa de propostes per als seus usuaris i usuàries i s’ha professionalitzat la gestió amb la figura de la persona dinamitzadora. Aquesta persona s’encarrega d’unes determinades funcions com l’obertura i el tancament de l’espai, l’atenció a les persones usuàries presencial i telefònica, el control d’accés o la coordinació de les activitats.