Xerrada “La natura com a agent queer” amb la biòloga Brigitte Baptiste
El Centre d’Art la Panera ha programat una conferència en línia amb la biòloga Brigitte Baptiste que porta per títol “La natura com a agent queer”. La proposta està vinculada a l’exposició “Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives”, a cura de Christian Alonso, que es pot visitar a La Panera fins al 28 gener 2024, a l’Espai 0.
Per un imprevist de darrera hora, l’activitat s’ha canviat de dia i es farà el dijous 14 de desembre, de les 15 h a les 16 h. La conferència serà en línia i part participar-hi només cal connectar-s’hi a través d’aquest link -sense inscripció prèvia-.
“Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives”, aborda críticament la relació institucional, política i científica entre sexualitat i natura. Es mostren els treballs de 15 artistes dels Estats Units, Colòmbia, la Xina, França, Suïssa, Lleida, Barcelona i València. Moltes de les obres d’aquests artistes s’exhibeixen per primera vegada a Espanya. La mostra compta amb la col·laboració de moltes entitats, com Colors de Ponent, Museu de Lleida, Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani o la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida.
Brigitte Baptiste és biòloga de la Pontificia Universidad Javeriana i rectora de la Universidad EAN, de Bogotà. Va cursar el màster en Conservació i Desenvolupament Tropical de la Universitat de Florida. A més, és doctora en Gestió Ambiental per la Universidad Internacional de La Paz (Unipaz). Durant els últims deu anys ha exercit com a directora general de l’Instituto de Investigación de Recursos Biológicos Alexander Von Humboldt, i des de fa un any, com a membre del Consell Superior de la Universidad EAN. Va copresidir els grups de treball en Coneixement Indígena i Local, y en Eines i Metodologies de Política. És membre del Comitè Assessor de Política Científica (Science Policy Advisory Committee) de la Iniciativa Ambiental Interamericana per al Canvi Global (IAI) i del comitè científic del Programa sobre el Canvi dels Ecosistemes i la Societat (Programme on Ecosystem Change and Society). A partir del 2018 va proposar la visió de l’«ecologia queer», que desenvolupa la idea de la naturalesa com un escenari obert per a la transgressió i el progrés de visions no convencionals, amb la finalitat que els processos de la fauna i la flora no passin desapercebuts sota una visió homogènia