29/6/2007
De conformitat a les previsions de l'article 206 del vigent Reglament d'organització i funcionament dels ens locals, cal fer constar que el redactat del text d'aquests acords no és definitiu fins que no s'aprovi l'acta per part del plenari de la Corporació.
L'objectiu de la reproducció de les actes mitjançant aquest sistema té un caràcter eminentment informatiu. De conformitat amb les previsions del vigent Reglament d'organització i funcionament dels ens locals, la forma ordinària d'acreditació dels actes i acords municipals és mitjançant una certificació administrativa expedida per la Secretaria de la corporació o funcionari autoritzat a tal efecte.
Ordre del dia
Data: 29 de juny de 2007
Hora: a les 11:00 h
ALCALDIA
Constitució dels grups polítics de la Corporació, designació de portaveus, constitució de la Junta de Portaveus i designació del cap de l’oposició.
Donar compte de les resolucions d’Alcaldia referents a nomenament de tinents d’alcalde i composició de la Junta de Govern Local i competències delegades a la mateixa.
Proposta d’aprovació del règim de sessions plenàries i normes de funcionament del Ple.
Proposta de creació i composició de les comissions informatives.
Proposta d’aprovació de l’acord sobre organització municipal.
Proposta d’aprovació del règim econòmic dels membres de la Corporació i dels grups polítics.
Proposta d’aprovació dels llocs de treball de personal eventual de confiança, assessorament especial i suport als grups polítics.
Proposta d’aprovació de les característiques i retribució del personal eventual directiu. Nomenaments.
Proposta de composició dels consells d’empreses, instituts i patronats municipals.
Acords adoptats
Vista la proposta d'Alcaldia relativa a la constitució dels grups polítics de la Corporació, designació de portaveus, constitució de la Junta de Portaveus i designació del cap de l'oposició, per unanimitat s'acorda:
1 Grups Municipals
En compliment del que disposa l'art. 50 de la Llei Municipal i de Regim Local de Catalunya i 24 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Corporacions Locals, i vistos els escrits dels diferents Regidors/es, es constitueixen els següents Grups Polítics i Portaveus:
1.- GRUP MUNICIPAL DEL PSC: Constituït per 15 regidors/es. Portaveu. S. Sa Marta Camps i Torrens.
2.- GRUP MUNICIPAL DE CiU: Constituït per 6 regidors/es. Portaveu S.Sa. Alexis Guallar i Tàsies
3.- GRUP MUNICIPAL DEL PP: Constituït per 3 regidors/es. Portaveu S.Sa. Ismael Zapater Zapater
4.- GRUP MUNICIPAL ERC: Constituït per 2 regidors/res. Portaveu S.Sa. Montserrat Bergés i Saura
5.- GRUP MUNICIPAL D'ICV-EUiA: Constituït per 1 regidora . Portaveu S.Sa. Mercè Rivadulla i Gràcia
2 Junta de Portaveus
Es constitueix la Junta de Portaveus, presidida pel Paer en Cap i integrada pels portaveus dels 5 Grups Municipals, amb les competències d'aproximació dels diferents punts de vista sobre l'ordre del dia del Ple, així com de les mocions que hagin estat presentades. Així mateix, es llegiran els precs i preguntes que figuren a l'ordre del dia.
La Junta de Portaveus es reunirà abans de cada Ple.
3 Cap de l'Oposició
Es nomena a S. Sa. Isidre Gavín Valls Cap de l'Oposició com a cap de la llista més votada que no forma part de l'equip de govern.
2.- DONANT COMPTE DE RESOLUCIONS D'ALCALDIA REFERENTS A NOMENAMENT DE TINENTS D'ALCALDE I COMPOSICIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL I COMPETÈNCIES DELEGADES A LA MATEIXA
La Corporació resta assabentada de les dos resolucions d'Alcaldia del dia 26 de juny de 2007 relatives a nomenament de tinents d'alcalde i composició de la Junta de Govern Local i comptetències delegades a la mateixa.
3.- APROVACIÓ DEL RÈGIM DE SESSIONS PLENÀRIES I NORMES DE FUNCIONAMENT DEL PLE
Vista la proposta d'Alcaldia relativa a la proposta d'aprovació del règim de sessions plenàries i normes de funcionament del Ple, amb 26 vots a favor dels grups del PSC, CiU, PP i ERC i 1 en contra d'ICV-EUiA, s'acorda:
En compliment de l'establert a l'art. 38 del Reglament d'organització, Funcionament i Regim Jurídic de les Corporacions Locals, s'acorda fixar les següents normes de funcionament de les sessions plenàries de l'Excm. Ajuntament de Lleida,
1 CONVOCATÒRIA
La Corporació Municipal, de conformitat amb l'establert en l'art. 46.2 de la Llei Reguladora de les Bases de Regim Local i 98 de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, celebrarà sessió ordinària un cop al mes, a excepció feta del mes d'agost, els últims o penúltims divendres de cada mes a l'hora que es fixi per l'Alcaldia.
La convocatòria de la sessió serà tramesa als membres de la corporació amb una anticipació mínima de 48 hores a la de celebració del Ple. La Junta de Portaveus podrà acordar l'ús de sistemes i instruments informàtics o telemàtics per fer arribar la convocatòria, els esborranys de les actes o el text definitiu d'aquestes.
La Corporació Municipal debatrà els Pressupostos Municipals en un Ple extraordinari, com a únic punt de l'ordre del dia. El mateix dia no es podrà celebrar un altre ple.
Igualment, la Corporació Municipal celebrarà durant el mes de juny, en Ple extraordinari, denominat "Ple de Política Municipal sobre l'estat de la ciutat i l'actuació política del Govern", al final del qual els diferents grups municipals podran presentar propostes de resolució al Ple. Aquesta sessió plenària no podrà tampoc contenir altres assumptes ordinaris i el mateix dia no es podrà celebrar un altre ple.
2 NORMES DE FUNCIONAMENT DEL PLE
2.1 Esborranys d'actes:
Les sessions començaran preguntant el President si algun membre de la Corporació, ha de fer alguna observació a l'acta de la sessió anterior, que es considerarà aprovada si no hi haguessin.
Si hagués alguna observació, es debatran i decidiran les que procedeixin, que en cap cas podran modificar els acords de fons i solament es podran resoldre les errades materials o de fet. Els conceptes exposats pels regidors/es en les seves intervencions solament podran modificar-se quan la síntesi redactada per la Secretaria General, contingui conceptes contraris als expressats o quan havent-se sol·licitat pel regidor/a que hagués intervingut la seva constància literal en acta d'alguna frase, no fos transcrita en aquests termes. Les correccions autoritzades pel Ple, seran practicades directament en l'acta definitiva de la sessió anterior, i en quedarà constància en l'actual.
2.2 Relació de Decrets d'Alcaldia i informes no sotmesos a votació:
A continuació es donarà compte dels Decrets dictats per l'Alcaldia i d'aquells assumptes que deu conèixer el Ple, per a una millor informació de l'acció de Govern , sense que sobre ells es pugui promoure debat de cap mena, si bé podran formular-se preguntes sobre el seu contingut, que seran contestades per la Presidència, en aquesta o la sessió següent, d'acord al mateix criteri que s'establirà pel capítol de precs i preguntes.
2.3 Adopció d'acords:
2.3.1.- S'entendran aprovats per unanimitat aquells punts de l'Ordre del dia quan, un cop llegit l'enunciat per la Presidència o el dictamen per la Secretaria, ningú no demani la paraula.
2.3.2.- Els acords s'aprovaran per la majoria simple dels regidors/es presents en la sessió, excepte en els casos que la llei preveu majories qualificades, particularitats que hauran de constar en els informes que constin a l'expedient o seran informades pel secretari o funcionari d'habilitació estatal en el mateix Ple.
2.3.3.- Si un acord presenta diferents punts, qualsevol grup polític podrà demanar la votació separada de cada punt.
2.3.4.- Les normes en ordre a les intervencions dels regidors/es en aquells punts de l'Ordre del dia en què es promogui debat, son les següents:
1. Cap regidor/a no podrà parlar sense haver demanat i obtingut la paraula per part del president.
2. Ningú no podrà ésser interromput quan parli, sinó pel president, per advertir-li que se li ha acabat el temps, per demanar-li que torni a la qüestió del debat, cridar-lo a l'ordre, per retirar-li la paraula (d'acord amb els punts 4rt. i 5è) o per cridar a l'ordre al Ple a algun dels seus membres o al públic.Un cop llegit l'enunciat del punt de l'ordre del dia o, quan escaigui, llegida pel secretari o funcionari d'Habilitació Nacional, que hagués participat en la redacció de la proposta,el dictamen de la Comissió, cada Grup Polític podrà demanar la paraula i el president l'atorgarà, per ordre de menor a major, als diferents grups polítics que composen el Ple,
3. Igualment, el grup proposant del dictamen o ponent de la comissió informativa que el dictaminà, especialment en aquells afers que tinguin una especial importància, podrà iniciar el debat amb una primera intervenció per tal d'explicar els eixos bàsics de la proposta d'acord i cloure'l després del darrer torn d'intervencions dels grups amb una breu intervenció per ratificar o modificar la proposta.Els regidors/es que hagin demanat la paraula per intervenir en un mateix sentit, poden cedir-se el torn l'un a l'altre i prèvia comunicació al President, qualsevol Regidor amb dret a intervenir podrà ser substituït per un altre del propi Grup.
4. En el primer torn del debat , la durada de les intervencions no podrà passar de 10 minuts. Transcorregut aquest temps l'Alcalde, després d'invitar dos cops a l'orador a acabar la intervenció, li retirarà la paraula, i es tindrà per no dit, tot el que pogués afegir a partir d'aquest moment.
5. Si a judici del president, la duració de les intervencions o la conducta d'un regidor/a, donés lloc a considerar convenient la intervenció per al·lusions d'un altre regidor/a, a petició d'aquest, se li concedirà la paraula per un temps no superior a tres minuts, perquè sense entrar en el fons de l'assumpte del debat, contesti estrictament les al·lusions. Si el regidor/a rebassa aquests límits el president li retirarà la paraula. L'orador autor de l'al·lusió podrà replicar per igual espai de temps en les mateixes condicions sense més intervencions. Solament es podran contestar les al·lusions en la mateixa sessió i si no hi fos present l'al·ludit podrà contestar l'al·lusió un altre regidor/a del mateix grup.
6. Qualsevol regidor/a pot demanar al president, el compliment d'aquestes normes reglamentàries, esmentant el punt o article en què es basen, sens que pugui produir-se cap tipus de debat, i acatant la resolució de la Presidència d'acord amb l'al·legació feta, sempre amb posterioritat al dictamen o lectura del punt o article al·legat d'aquestes normes per part del secretari/a, amb caràcter preceptiu. També poden els/les regidor/es demanar la lectura de les normes o documents que cregui necessaris per la il·lustració del punt debatut. El president pot denegar lectures que consideri notòriament inadequades.
7. Si ho sol·licita algun Grup, es procedirà a un segon torn d'intervencions amb les mateixes regles que el primer, però les intervencions no excediran d'un temps màxim de 5 minuts
8. El president ordena i dirigeix tots els debats i incidències que succeeixin al llarg de la sessió, i podrà cridar a l'ordre a qualsevol membre de la Corporació, que:
a) Prefereixi parlar o dir conceptes ofensius al decòrum de la Corporació o dels seus membres, de les Institucions Públiques o de qualsevol altra persona o entitat.
b) Produeixi interrupcions o alteri de qualsevol altra forma l'ordre de les sessions.
c) Pretengui fer ús de la paraula sense que se li hagi concedit o un cop li hagi estat retirada.
Després de tres vegades d' haver-lo cridat a l'ordre en la mateixa sessió, amb advertència la segona de les conseqüències d'una tercera, el president podrà ordenar-li que abandoni el local adoptant les mesures que consideri oportunes per fer efectiva l'expulsió.
2.4 Assumptes d'urgència:
En les sessions ordinàries, després de resolts els assumptes de l'Ordre del dia, el president preguntarà si algun Grup desitja sotmetre a la consideració del Ple, per raons d'urgència, algun assumpte no recollit a l'ordre del dia. Si així fos, el portaveu del Grup justificarà la urgència i formularà la proposta d'acord amb els termes que hagués de sotmetre's a votació. El Ple decidirà en primer lloc sobre la urgència, sense que aquesta doni lloc a debat, i si aquesta és apreciada, el tema serà inclòs a l'Ordre del dia per urgència, i se seguirà el procediment establert en el punt 2.3, respecte a l'adopció de l'acord que s'adopti.
2.5 Assumptes sobre la taula:
Qualsevol regidor/a podrà demanar durant el debat la retirada d'algun expedient de l'Ordre del dia o que quedi sobre la taula. En ambdós casos la petició serà votada després d'acabar el debat i abans de procedir a la votació sobre el fons. Si la majoria simple votés a favor de la petició, no hi haurà lloc a la votació de la proposta d'acord.
2.6 Proposicions, mocions, vots particulars i esmenes.
2.6.1 Proposicions:
Tots els Grups Polítics, per mitjà dels seus portaveus, poden formular propostes de resolució, que contindran una part expositiva i l'acord a adoptar. Si la proposta és presentada amb temps suficient per ser informada en la Comissió corresponent es podrà incloure en l'Ordre del dia, sense que en aquest cas sigui necessària la votació prèvia per a la seva inclusió. Si la proposta és presentada sense informe de la Comissió abans de redactar-se l'Ordre del dia, el president podrà incloure-la en l'Ordre del dia, però en aquest cas s'haurà de votar prèviament si s'accepta la inclusió o no. Si la proposta fos presentada un cop efectuada la convocatòria, seguirà el tractament de les mocions. L'adopció de l'acord, es regira per les normes de l'apartat 2.3
2.6.2 Mocions:
Són les propostes sotmeses directament al Ple, sense informe previ de cap Comissió. S'incorporaran a l'ordre del dia les mocions presentades a la reunió de la Junta de Portaveus, i en aquest cas, el debat es regirà per les normes regulades en l'apartat 2.3. Les mocions que no s'incloguin a l'ordre del dia, per estar presentades fora d'aquest termini, es regiran per les normes dels assumptes d'urgència, apartat 2.4.
2.6.3 Vot particular:
És la proposta de modificació d'un dictamen formulat per un membre de la Comissió Informativa de la qual forma part. Haurà d'acompanyar el dictamen des del dia següent de la seva aprovació i haurà de contenir amb exactitud la part dispositiva del dictamen que proposa modificar i els termes d'aquesta modificació. Es discutiran abans del dictamen i regiran les mateixes normes de l'apartat 2.3. Si prosperés el vot particular i ningú no demanés la paraula, s'entendrà aprovat per unanimitat el dictamen amb l'esmena introduïda per aquest vot particular. Si es desestima el vot particular, es procedirà directament a la votació del dictamen, per entendre's que la deliberació sobre el mateix ja es va produir en discutir el vot particular, excepte que algun grup demanés un darrer torn d'intervencions
per matisar la seva posició. En aquest cas la durada màxima serà de cinc minuts amb dret a replicar.
2.6.4 Esmenes:
És la proposta de modificació d'un dictamen o proposta presentada per qualsevol membre de la corporació, mitjançant escrit presentat al president abans d'iniciar-se la deliberació. Es regirà per les mateixes normes del vot particular.
Si en el transcurs de la deliberació d'un dictamen, proposta o moció admesos a tràmit es produeixen propostes alternatives o esmenes pels diferents Grups Polítics, la Presidència podrà autoritzar la seva deliberació un cop concretada pel Grup Polític l'alternativa o modificació literal, i es procedirà a la seva votació abans de la del dictamen, proposta o moció, amb el mateix procediment establert pels vots particulars, sense que es puguin promoure tants debats com esmenes o alternatives presentades. Es procedirà a fer un debat conjunt i una votació individualitzada. Quedarà definitivament aprovat el text de la proposta, dictamen o moció amb les esmenes que s'aprovessin, o la proposta alternativa; en aquest cas, s'entendrà desestimada la inicial, pels mateixos vots que aprovaren l'alternat
iva.
2.7 Precs i preguntes:
2.7.1 Prec:
Els grups municipals poden formular en les sessions plenàries precs i preguntes. El prec és la formulació d'una proposta d'actuació dirigida a algun dels òrgans de govern. Podran ser presentats per escrits abans o en la reunió de la Junta de Portaveus o de forma oral en finalitzar els assumptes ordinaris del Ple.
a. Si han estat presentats per escrit a la Junta de Portaveus, podran tenir el seu torn de debat no superior a cinc minuts.
b. Si es presenten de forma oral o escrita directament al Ple, comptaran amb una única intervenció per part del grup proposant (també amb un període màxim de 5 minuts) i la corresponent resposta per part de l'equip de govern si així es considera
c. En cap cas no podran ser objecte de votació.
2.7.2 Preguntes:
1.- Els membres de la corporació poden formular preguntes en el Ple relatives a l'actuació o als propòsits d'actuació dels òrgans de govern de la corporació, amb un temps màxim d'intervenció de 5 minuts en un sol torn.
2.- En l'ordre del dia de les sessions ordinàries s'ha de reservar un temps per a formular preguntes. Les preguntes formulades oralment en el decurs d'una sessió han d'ésser contestades en la sessió següent, llevat que l'interpel·lat hi doni resposta immediatament.
3.- Si la pregunta es formula per escrit vint-i-quatre hores abans, com a mínim, del començament de la sessió, s'ha de contestar en el decurs d'aquesta, llevat que el destinatari de la pregunta en demani l'ajornament per a la sessió següent.
4.- Es poden formular també preguntes a respondre per escrit. En aquest cas, han d'ésser contestades en el termini màxim d'un mes.
5.- En les preguntes presentades per escrits 24 hores abans o en la reunió de la Junta de Portaveus hi podrà haver un segon torn de replica i contrarèplica.
6.- Igualment, les entitats inscrites al Registre d'Entitats de la Paeria podran adreçar preguntes per escrit, amb un antelació no inferior a cinc dies de la celebració del Ple que hauran de ser llegides i contestades pel govern en el mateix ple, amb tramesa de còpia escrita a l'entitat.
3 NORMATIVA SUPLETÒRIA
En tot allò no previst en aquestes normes serà d'aplicació allò previst en la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el vigent Reglament d'organització,funcionament i règim jurídics dels ens locals i, en darrer cas, en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú.
4.- CREACIÓ I COMPOSICIÓ DE LES COMISSIONS INFORMATIVES
Vista la proposta d'Alcaldia relativa a la creació i composició de les comissions informatives (que incorpora una esmena del grup del PSC i dues correccions d'errades del grup d'ICV-EUiA), amb 15 vots a favor del PSC, 3 en contra d'ERC i ICV-EUiA i 9 abstencions de CiU i PP, s'acorda:
Es fixa en 4 el nombre de Comissions Informatives de caràcter permanent, amb les següents denominacions i competències:
1 Comissions Informatives:
1.1 Comissió Informativa d'Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Seguretat
Coordinació, planificació i gestió de les polítiques d'urbanisme, planejament, projectes, obres, patrimoni arquitectònic i arqueològic, disciplina urbanística, patrimoni de béns municipals, expropiacions, contractació, llicències d'obres i activitats, inspecció d'establiments.... així com tota la política d'habitatge.
Coordinació, planificació i gestió de les polítiques municipals a l'horta de Lleida i la promoció de les activitats tradicionals i els nous camps de l'activitat agroalimentària.
Coordinació, planificació i gestió de les polítiques municipals en matèria de medi ambient i sostenibilitat, desenvolupament del Pla d'acció local (Agenda 21: el Fòrum Ambiental i pacte de mobilitat) i les activitats educatives i de divulgació relatives al medi ambient i la sostenibilitat, el centre municipal d'acollida d'animals de companyia i els serveis annexos i el laboratori municipal.
Seguiment i coordinació dels Serveis municipals d'aigua, neteja viària, residus, parcs i jardins, serveis urbans...
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria de seguretat ciutadana, prevenció, protecció civil i extinció d'incendis i salvaments, i a més a més la coordinació de la Guàrdia Urbana i la coordinació entre els cossos i forces de seguretat ciutadana, També la planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals de vialitat, mobilitat i transport, la disciplina viària i el bon govern a la via pública; així com les autoritzacions d'ocupació dels diferents elements i activitats a la via pública.
Es debatran en aquesta comissió les qüestions que facin referència a les diferents empreses, instituts i patronats municipals associats a les polítiques relacionades anteriorment.
1.2 Comissió Informativa d'Economia, Promoció Econòmica i Cooperació Territorial
Les polítiques de promoció econòmica, de creació i modernització d'empreses . Les polítiques de foment de l'ocupació i la formació socio-laboral. La política envers els vivers d'empreses i els parcs científics i tecnològics. La planificació i coordinació dels recursos de la hisenda municipal.
La planificació i gestió pressupostària. La gestió tributària, la inspecció i recaptació dels tributs. Els serveis d'Intervenció i Tresoreria.
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria de comerç, consum i mercats i en concret les polítiques de promoció comercial.
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria de turisme i promoció exterior de la ciutat.
Les polítiques municipals de desplegament de la societat de la informació i de l'administració oberta.
La gestió dels instruments interiors de l'organització municipal, com ara els recursos humans, els serveis jurídics, estadística, arxiu municipal, reglaments i disposicions generals.
La planificació de les polítiques de cooperació territorial i la projecció internacional.
La gestió econòmica de les concessions de serveis i d'obres públiques.
Es debatran en aquesta comissió les qüestions que facin referència a les diferents empreses, instituts i patronats municipals associats a les polítiques relacionades anteriorment.
1.3 Comissió Informativa de Polítiques de Cohesió Social i Serveis a les persones
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria d'atenció a les persones, en especial les més desafavorides. L'atenció a les persones amb discapacitats, , la gent gran la infància i l'adolescència en situació de risc social, la prevenció de la delinqüència, l'atenció social a les drogodependències i les actuacions socials d'emergència. La salut pública, la sanitat escolar i la gestió del cementiri.
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria de participació ciutadana; els mecanismes de participació, la descentralització, les relacions amb les associacions de veïns; les cases regionals, la dinamització del voluntariat, la relació amb les organització no governamentals, les polítiques de participació i comunicació de l'Ajuntament amb la ciutadania. L'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana.
La promoció de les polítiques d'igualtat i de gènere i de promoció i protecció de la infància. Polítiques de suport a les famílies.
La promoció dels Esports, principalment l'esport de base.
Les polítiques i els serveis a la joventut.
Les polítiques municipals en matèria de drets civils, cooperació i immigració.
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria d'educació i la gestió de les escoles municipals
Es debatran en aquesta comissió les qüestions que facin referència a les diferents empreses, instituts i patronats municipals associats a les polítiques relacionades anteriorment.
1.4 Comissió Informativa de Promoció Cultural i Festes.
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals en matèria de cultura, i en concret: les activitats culturals i musicals, audiovisuals, arts escèniques (teatre i dansa) i literatura, la promoció de la cultura, la normalització lingüística, els premis literaris : Josep Vallverdú , Màrius Torres i Narrativa, les biblioteques, l'arxiu històric, les publicacions municipals, els títols honorífics, el Teatre de l'Escorxador, la promoció de la cultura popular i les festes de la ciutat .
La planificació, coordinació i gestió de les polítiques municipals de museus i arts plàstiques i en concret el desenvolupament i actualització del Pla de museus. Disseny i projecte de les infraestructures que inclogui la definició museològica i museogràfica de les seves col·leccions i exposicions. Així mateix la promoció i exposicions de les arts plàstiques.
Es debatran en aquesta comissió les qüestions que facin referència a les diferents empreses, instituts i patronats municipals associats a les polítiques relacionades anteriorment.
2 Composició
Atenent que el vot en les Comissions Informatives te sempre caràcter de vot ponderat, cada Comissió estarà integrada per 13 regidors d'acord amb la composició següent : 6 regidors/es del PSC, 3 de CiU, 2 del PP, 1 d'ERC-EV i 1 d'ICV-EUiA.
L'adscripció dels diferents regidors i regidores es durà a terme pels diferents grups municipals en un termini màxim de tres dies a partir de l'aprovació d'aquest acord i el President-delegat serà nomenat per l'Alcaldia, a proposta de la Comissió, d'entre llurs components, tal com disposa l'art. 125.1 del ROF.
3 Funcionament
El règim de sessions serà l'establert per les pròpies comissions, i en cap cas inferior a una al mes -excepció feta del mes d'agost- i el funcionament serà el general dels òrgans col·legiats, adoptant-se els acords pel sistema de vot ponderat.
Al front de cada Comissió, l'Alcalde, mitjançant el mecanisme establert en l'art 125 del ROF, nomenarà un President que serà el regidor o regidora que coordinarà i supervisarà totes les propostes que es debatran a la comissió. Igualment es nomenarà (seguint el mateix procediment) un regidor/regidora vicepresident de cada comissió. Els gerents de l'Ajuntament podran participar en les reunions de les comissions per assistir al president/a o vicepresident/a.
La convocatòria de la sessió serà tramesa als membres de la Comissió amb una anticipació mínima de 48 hores a la de celebració de la sessió. Es podrà acordar l'ús de sistemes i instruments informàtics o telemàtics per fer arribar la convocatòria, els esborranys de les actes o el text definitiu d'aquestes.
5.- APROVACIÓ DE L'ACORD SOBRE ORGANITZACIÓ MUNICIPAL
Vista la proposta d'Alcaldia relativa a l'acord sobre organització municipal, amb 15 vots a favor del PSC, 3 en contra d'ERC i ICV-EUiA i 9 abstencions de CiU i PP, s'acorda:
Regidories específiques
L'Alcaldia crearà regidories específiques que s'integraran en la comissió respectiva segons la matèria. També es podran crear regidories delegades específiques i regidories adjuntes a Alcaldia, sense integració a cap àmbit determinat.
Es creen les següent regidories específiques:
Comissió Informativa d'Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Seguretat
Regidoria d'Urbanisme i Habitatge
Regidoria de Mobilitat, Via Pública i Seguretat
Regidoria de Medi Ambient i Horta
Regidoria de Sensibilització Mediambiental
Comissió Informativa d'Economia, Promoció Econòmica i Cooperació Territorial
Regidoria d'Economia i Hisenda
Regidoria de Noves Tecnologies i Parc Científic i Tecnològic
Regidoria de Turisme
Regidoria de Promoció Econòmica i Treball
Regidoria de Cooperació Territorial i Projecció Exterior
Regidoria de Comerç, Mercats i Consum
Regidoria de Formació i Inserció Socio-Laboral
Comissió Informativa de Polítiques de Cohesió Social i Serveis a les Persones
Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública
Regidoria d'Educació i atenció a la Infància
Regidoria de Joventut
Regidoria de Participació Ciutadana
Regidoria de Drets Civils , Immigració i Cooperació
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Regidoria d'Esports
Comissió Informativa de Promoció Cultural i Festes
Regidoria de Promoció Cultural i Festes
Regidoria de Museus
Per Decret d'Alcaldia es podrà modificar aquesta distribució competencial de les regidories, en funció de les necessitats específiques dels serveis o de noves circumstàncies que ho facin aconsellable.
Amb caràcter ordinari les regidories debatran les seves polítiques o actuacions en les comissions informatives assignades en el moment de la seva creació.
Dependran directament de l'Alcaldia:
- Els gerents.
- La direcció superior de la Guàrdia Urbana (en concret la dependència orgànica).
- La Secretaria General i el Serveis Jurídics d'assumptes contenciosos.
6.- APROVACIÓ DEL RÈGIM ECONÒMIC DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ I DELS GRUPS POLÍTICS
Vista la proposta d'Alcaldia, relativa al règim econòmic dels membres de la Corporació i dels grups polítics, per unanimitat s'acorda:
En base als acords subscrits entre la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, en relació als criteris a seguir per establir les indemnitzacions dels càrrecs electes locals als Ajuntaments de Catalunya, els regidors/es de la Paeria seran indemnitzats per les seves funcions en relació a la seva dedicació i responsabilitat en l'execució de les respectives tasques, segons els criteris següents:
1 Membres de la Corporació
D'acord amb l'article 75 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, modificat per la Llei 14/2000, de 29 de desembre, de Mesures fiscals, administratives i d'ordre social les retribucions dels membres de la corporació són les següents:
1.1 Retribucions amb dedicació total o parcial:
CARREC RETRIBUCIO TOTAL
Paer en cap 5.774,66 euros
Tinents d'alcalde amb dedicació exclusiva 4.470,72 euros
Regidors amb dedicació exclusiva amb responsabilitat de govern 3.782,92 euros
Cap de l'oposició 4.470,72 euros
Regidor portaveu de grup municipal amb dedicació exclusiva 4.012,19 euros
Regidor amb dedicació exclusiva sense responsabilitat de govern 3.095,12 euros
Regidor amb dedicació parcial amb responsabilitat de govern 1.786,05 euros
Regidor amb dedicació parcial sense responsabilitat de govern
o portaveu 1.050,00 euros
Aquestes quantitats estan expressades en euros bruts i es percebran en 14 pagues, deduint la retenció corresponent d'IRPF i seguretat social a càrrec del treballador/a. Les cotitzacions empresarials a la seguretat social, es comptabilitzaran a part i seran a càrrec de l'Ajuntament.
El Paer en Cap i els tinents d'alcalde que tinguin dedicació exclusiva a l'Ajuntament podran percebre, a més, un complement en relació a les participacions o assistències a reunions d'òrgans, associacions, entitats, etc. lligades a activitats municipals, sempre i quan aquestes tinguin lloc fora de la demarcació de Lleida. Aquest complement serà de 250 euros per reunió i/o dia de reunió o sessió acreditats, sempre amb un màxim mensual de 1500 euros. Igualment, la resta dels membres de la corporació, per les tasques derivades del seu càrrec i en especial les de representació de la Institució, podran percebre un complement mensual en la seva retribució que en cap cas podrà ser superior a 1.500 euros. Aquest darrer complement haurà de ser reconegut per Decret d'alcaldia.
Podran accedir a la dedicació exclusiva i parcial, per resolució d'Alcaldia, els regidors que ostentin els càrrec d'Alcalde, Tinent d'Alcalde, portaveu de grup polític i els que per la seva especial dedicació i circumstàncies proposin els grups polítics, d'acord amb el que estableix el punt 3.
Per resolució de l'Alcalde es determinarà el règim de dedicació que s'assigni als Regidors que accedeixin a la dedicació parcial.
Els regidors podran renunciar fins a un 20% de les seves retribucions, sigui per dedicació total o parcial o per assistències, en favor del seu grup municipal.
1.2 Retribució per assistències:
El regidors que no tinguin dedicació total o parcial, seran retribuïts per assistències:
EUROS
Ple 400,00 euros
Junta de Govern 200,00 euros
Comissió Informativa 200,00 euros
Altres actes i reunions 150,00 euros
En la retribució per assistències el proper ple ordinari de la Paeria fixarà per acord plenari el màxim d'assistències a comissió de govern, comissió informativa i altres actes i reunions que es poden arribar a percebre.
2 Assignacions als Grups Polítics
Els mateixos grups rebran igualment la quantitat de 900 euros/mes i 200 euros per regidor/a i mes, en concepte de despeses complementàries, la qual cosa suposarà les següents assignacions pels diferents grups:
EUROS
Grup Municipal PSC 3900 euros
Grup Municipal CIU 2100 euros
Grup Municipal PP 1500 euros
Grup Municipal ERC 1300 euros
Grup Municipal ICV/EUIA 1100 euros
3 Assignació als grups municipals
El Cap de l'oposició tindrà dret a percebre el sou que figura en l'apartat anterior i a mantenir el servei addicional de secretaria del grup existent actualment. En relació al grup municipal en el que estigui incorporat el Cap de l'Oposició, la retribució de portaveu serà assignada al regidor/a que designi el grup municipal.
Els grups municipals tindran dret a designar un portaveu del grup i a nomenar a un altre regidor amb règim de dedicació exclusiva sense responsabilitat de govern per tal acomplir les seves tasques.
Quan un grup municipal no tingui cap regidor o regidora amb dedicació exclusiva, podrà demanar l'atribució de fons corresponents per poder disposar d'una persona complementària adscrita el seu grup, en les condicions fixades en l'acord regulador del personal de confiança (secretaria) adscrit als grups, fins a un import màxim mensual salarial de 1.750 euros.
7.- APROVACIÓ DELS LLOCS DE TREBALL DE PERSONAL EVENTUAL DE CONFIANÇA, ASSESSORAMENT ESPECIAL I SUPORT ALS GRUPS POLÍTICS
Vista la proposta d'Alcaldia relativa a l'aprovació dels llocs de treball de personal eventual de confiança, assessorament especial i suport als grups polítics, amb 20 vots a favor del PSC, PP i ERC, 1 en contra d'ICV-EUiA i 6 abstencions de CiU, s'acorda:
a. Composició
D'acord amb els art. 304 i següents de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya (Text Refós aprovat per Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d'abril), els art. 9 al 15 del Reglament de Personal al servei de les Entitats Locals aprovat per decret 214/1990 de 30 de juliol, es creen els següents llocs:
SECRETARIA PARTICULAR
1. Cap de la Secretaria Particular
Les seves funcions seran les de cap administratiu de la Secretaria Particular d'Alcaldia amb responsabilitat de coordinació, seguiment i programació de l'activitat de l'Alcaldia. Atencions protocol·làries, visites i relacions amb autoritats i seguiment de la correspondència oficial.
2. Coordinador/a de la Secretaria particular
GABINET D'ALCALDIA
La missió del Gabinet es garantir el suport a l'Alcaldia en l'exercici de les seves responsabilitats i el desenvolupament de les activitats que li corresponen.
Aquesta missió es desplega en les següents finalitats bàsiques:
· Assessorament en les diferents especialitats.
· Elaboració d'informes i propostes.
· Comunicació d'Alcaldia i Protocol
· Seguiment de les diferents accions.
El Gabinet d'Alcaldia estarà format per:
1. Cap del Gabinet d'Alcaldia ( que te com a funció essencial la Direcció del Gabinet Tècnic d'Alcaldia a les ordres directes del Paer en Cap.
2. Quatre llocs d'Assessors Tècnics/ques Especials
b. Règim Retributiu
El règim retributiu serà el mateix que l'aplicat als funcionaris/es municipals i serà el següent :
Grup Nivell C. Específic
Cap de la Secretaria Particular A/B 28/26 2.293,73 euros
Coordinador/a de la Secretaria Particular A/B 26/24 2.293,73 euros
(*)
Cap del Gabinet d'Alcaldia A/B 28/26 2.787,46 euros
Assessors Tècnics/ques Especials A/B 28/26 2.293,73 euros
(*) Aquest lloc de treball amortitza l'actual lloc de treball existent a la plantilla "cap de coordinació administrativa Gabinet d'Alcaldia"
Les retribucions pels que fa l'antiguitat i les pagues extres s'aplicaran d'acord amb el que preveu el pacte conveni dels treballadors de l'Ajuntament de Lleida. En el cas que les places de provisió indistinta dels grups A i B siguin ocupades per una persona amb titulació corresponent al grup B, el complement específic s'incrementarà en la diferència de les retribucions bàsiques i diferències de complement de destí entre el dos nivells referenciats.
La dedicació d'aquest personal serà amb caràcter general de 40 hores a la setmana, en horari partit de matí i tarda, i en qualsevol cas, de plena disponibilitat en funció de les necessitats del servei.
Tots els llocs de treball del personal de confiança i d'assessorament especial seran nomenats per l'Alcalde
c. Grups Polítics
Els Grups Municipals que ostentin la representació dels grups polítics tindran dret a un servei de secretaria de grup en règim d'horari complert. La Paeria contractarà, a indicació dels respectius portaveus i en règim de personal eventual, les persones que s'hagin de fer càrrec del servei.
Les retribucions del personal adscrit a la secretaria dels Grups Polítics no podrà superar les quantitats mensuals següents:
Grup Municipal EUROS
Grup Municipal PSC 5.300 euros
Grup Municipal CIU 5.300 euros
Grup Municipal PP 3.500 euros
Grup Municipal ERC 3.500 euros
Grup Municipal ICV/EUIA 3.500 euros
Aquestes quantitats estan referides a imports bruts i es percebran a raó de 12 mensualitats i 2 pagues extraordinàries els mesos de juny i desembre. Als interessats se'ls hi descomptarà les deduccions corresponents a la quota a càrrec del treballador/a de la Seguretat Social i les retencions de l'IRPF.
Les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social, es comptabilitzaran a part i seran a càrrec de l'Ajuntament.
8.- APROVACIÓ DE LES CARACTERÍSTIQUES I RETRIBUCIÓ DEL PERSONAL EVENTUAL DIRECTIU. NOMENAMENTS
Vista la proposta d'Alcaldia relativa a les característiques i retribució del personal eventual directiu i el seu nomenament, amb 15 vots a favor del PSC, 3 en contra d'ERC i ICV-EUiA i 9 abstencions de CiU i PP, s'acorda:
Creació dels llocs:
D'acord amb el previst en l'article 306 i concordants de la Llei 8/1987 Municipal i de Règim Local de Catalunya (Text Refós aprovat per Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d'abril), es creen els següents llocs de personal directiu:
1. Gerents:
Les gerències depenen directament de l'Alcaldia i assumeixen la gestió estratègica i la direcció de la gestió operativa de totes les funcions i serveis situats sota la seva responsabilitat. Coordinen també la gestió dels ens municipals descentralitzats relacionats amb les esmentades funcions i serveis, i que siguin adscrits a la seva supervisió per resolució de l'Alcaldia.
Les responsabilitats dels Gerents s'estenen transversalment a les matèries assignades a les Regidories que assumeixen responsabilitats polítiques de govern relacionades amb l'esfera de gestió que se'ls atribueix.
Els Gerents assisteixen, dins de l'esmentada esfera pròpia de gestió, als Presidents de les Comissions i als Regidors en l'execució i aplicació del programa municipal i formen part dels òrgans de coordinació executiva interna.
1.1 Gerent de Serveis a les Persones
És el responsable de la gestió estratègica, la direcció i la coordinació de tots els serveis públics que es presten a la ciutadania, tot integrant els de cultura, educació, cohesió social, lleure, esport i en general tots aquells relacionats amb el desenvolupament i el benestar de les persones, a excepció dels que es vinculen a l'urbanisme i al manteniment de la via pública.
Assistirà al president de les comissions i als diferents regidors en l'execució i aplicació del programa municipal en tot allò referent al serveis a les persones i coordinarà la gestió dels següents instituts i empreses:
IME, IMAE, IMAC.
1.2 Gerent de Recursos Econòmics i Concessions
Es el responsable de la gestió estratègica, la direcció i la coordinació de tots recursos econòmics de l'Ajuntament. Assumeix la responsabilitat sobre el conjunt dels recursos econòmics, físics i tecnològics de l'Ajuntament i sobre els serveis interns de suport a l'activitat municipal, així com el seguiment econòmic dels diversos contractes de concessions dels serveis municipals.
Assistirà al president de les comissions i als diferents regidors en l'execució i aplicació del programa municipal en tot allò referent al serveis a les persones i coordinarà la gestió dels següents instituts, patronats i empreses:
IMI, Turisme, PC i TAL, IMT, IMMC.
1.3 Gerent de Recursos Humans i Via Pública
Es el responsable de la gestió estratègica, la direcció i la coordinació dels recursos humans de l'Ajuntament i dels contractes i serveis de manteniment que es presten a la Via Pública i als espais públics, així com els relacionats amb la seguretat, la prevenció i la mobilitat.
Assistirà al president de les comissions i als diferents regidors en l'execució i aplicació del programa municipal en tot allò referent al serveis de manteniment a la via i als espais públics
1.4 Gerent d'Urbanisme i Territori
Es el responsable de la gestió estratègica, la direcció i la coordinació de tots els serveis públics relacionats amb la planificació territorial, el planejament i la gestió urbanística, les llicències i activitats, els projectes, les obres, l'habitatge i el medi ambient.
Assistirà al president de les comissions i als diferents regidors en l'execució i aplicació del programa municipal en tot allò referent al serveis a les persones i coordinarà la gestió dels següents instituts i empreses:EMU, OLH, IMS.2. Coordinadors
2.1 Coordinador d'Obres i Projectes
És el responsable de la direcció i coordinació dels diferents projectes d'obres i serveis que s'encarreguin a l'Ajuntament així com de l'execució de les obres i infraestructures que es planifiquin, tant en el marc de les competències municipals com dels diferents organismes autònoms, empreses i instituts.
Depèn de la regidoria d'Urbanisme.
2.2 Coordinador de Planificació Urbanística i Habitatge
És el responsable de la direcció i coordinació de totes les polítiques de planificació territorial, de planejament i gestió urbanístiques i d'impuls a l'habitatge, tant en el marc de les competències municipals com dels diferents organisme autònoms, empreses i instituts.
Depèn de la Regidoria d'Urbanisme
Règim retributiu
El règim retributiu serà el mateix que l'aplicat als funcionaris/es municipals i serà el següent:
Grup Nivell C. Específic
Gerent de serveis a les Persones A/B 30/26 3.316,16 euros
Gerent de recursos econòmics i concessions A/B 30/26 3.316,16 euros
Gerent de recursos humans i via pública A/B 30/26 3.769,34 euros
Gerent d'Urbanisme i Territori A/B 30/26 3.316,16 euros
Coordinador de Projectes i Obres A/B 28/26 2.938,52 euros
Coordinador de Planificació Urbanística
i Habitatge A/B 28/26 2.938,52 euros
Director/a del Teatre de l'Escorxador * C 22 1.823,28 euros
* Aquest lloc de treball serà incorporat a la propera plantilla de l'IMAC.
Les retribucions pels que fa l'antiguitat i les pagues extres s'aplicaran d'acord amb el que preveu el pacte conveni dels treballadors de l'Ajuntament de Lleida. En el cas que les places de provisió indistinta dels grups A i B siguin ocupades per una persona amb titulació corresponent al grup B, el complement específic s'incrementarà en la diferència de les retribucions bàsiques i diferències de complement de destí entre el dos nivells referenciats.
Per mantenir la coherència del conjunt de l'estructura retributiva dels llocs de superior direcció o responsabilitat, en el moment d'aprovació de la propera plantilla municipal s'adaptaran els complements específics dels Funcionaris d'habilitació estatal, en funció del paràmetres fixats per al personal directiu.
3. Nomenaments
Gerent de serveis a les Persones: Sr. Carles Alsinet i Mora.
Gerent de recursos econòmics i concessions: Sr. Josep A. Farrero i Jordana.
Gerent de recursos humans i via pública: Sr. Valentí Sala i Rostes (amb efectes administratius del dia 16 de juliol de 2007 )
Gerent d'Urbanisme i Territori: Sra. Teresa Serentill i Brescó
Coordinador de Projectes i Obres: Sr. Fernando A. Cequier Girón
Coordinador de Planificació Urbanística i Habitatge: Pendent de designació.
Director/a del Teatre de l'Escorxador: Sra. Margarida Troguet i Taull.
En relació a la designació pendent, de conformitat amb allò previst en l'article 306 del text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, l'alcaldia proposarà al Plenari de la Corporació el nomenament de la persona que serà designada per la cobertura d'aquest lloc de personal eventual directiu.
4.- Personal directiu dels organismes autònoms i de les organitzacions especials.
En relació al nomenament del personal directiu dels organismes autònoms i de les organitzacions especials, s'estarà a allò previst en els seus respectius estatuts reguladors, tant en el que fa referència als requisits com als procediments de designació.
En el cas dels organismes autònoms, les retribucions seran les previstes en els respectius pressupostos.
En el cas de les organitzacions especials es fixen com a criteris retributius els següents: Grup A/B, complements de destí 28/26, complement específic mensual 2.043,59; la resta de condicions retributives seran assimilables a les del personal directiu.
9.- APROVACIÓ COMPOSICIÓ DELS CONSELLS D'EMPRESES, INSTITUTS I PATRONATS MUNICIPALS
Vista la propsota d'Alcaldia relativa a la composició dels consells d'empreses, instituts i patronats municipals, amb 24 vots a favor del PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA i 3 abstencions del PP, s'acorda:
Els Consells d'Empreses, Organismes Autònoms i altres Instituts, Ens o Patronats Municipals estaran formats per 11 persones representants dels diferents grups Municipals, comptant-hi els vocals, el president i el vicepresident. Aquestes persones poden ser regidors/es o altres de reconegut prestigi en els àmbits de cadascuna de les institucions esmentades, atenent a la següent representació: 6 a proposta del grup del PSC, 2 del grup de CiU, 1 del PP, 1 d'ERC i 1 d'ICV-EUiA. En els cas dels organismes autònoms i organitzacions especials, el regidor president tindrà vot de qualitat i també hi podran formar part els gerents municipals amb veu però sense vot.
En els casos que aquesta representació exigeixi la modificació dels estatuts respectius, aquesta es produirà segons les normes que, en cada cas tinguin establertes al respecte.
Les persones que formin part dels esmentats òrgans de govern i que no siguin càrrecs electes municipals, podran percebre una indemnització per assistència equivalent a la retribució per assistències del punt 1.2 (Altres actes i reunions) de l'apartat "Règim econòmic dels membres de la corporació i dels grups politics" d'aquest cartipàs.