25/9/2015
De conformitat a les previsions de l'article 206 del vigent Reglament d'organització i funcionament dels ens locals, cal fer constar que el redactat del text d'aquests acords no és definitiu fins que no s'aprovi l'acta per part del plenari de la Corporació.
L'objectiu de la reproducció de les actes mitjançant aquest sistema té un caràcter eminentment informatiu. De conformitat amb les previsions del vigent Reglament d'organització i funcionament dels ens locals, la forma ordinària d'acreditació dels actes i acords municipals és mitjançant una certificació administrativa expedida per la Secretaria de la corporació o funcionari autoritzat a tal efecte.
Ordre del dia
Donar compte dels decrets dictats per l’Alcaldia des del darrer Ple.
Donar compte específic de decrets dictats per l’Alcaldia.
Proposta de renovació d’òrgans de govern d’ens depenents i designació de representants municipals en altres ens en què hi participa. Id. òrgans de participació i consultius
Designació dels membres del Consell Editorial de la Paeria.
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE DRETS I SERVEIS A LES PERSONES, PER A LA POLÍTICA CULTURAL, DE L’EDUCACIÓ, ESPORTS I DE LA PARTICIPACIÓ
Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones
Proposta d’aprovació de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Organització de Veïns de Pardinyes (ORVEPARD) per la cessió d’ús d’un tram de mur del marge dret del riu Segre per a la realització d’un espai d’exhibició d’art efímer urbà.
Regidoria de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i l’Esport
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació Aurembiaix per regular i fixar la cessió de l’espai sòtan de l’església de Sant Martí.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb la Fundació Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona la Caixa per afavorir el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter cultural i social.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb l’Agència Catalana de Joventut per tal d’oferir a les persones titulars del carnet jove uns descomptes en entrades per activitats organitzades per l’Ajuntament.
Proposta d’aprovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Lleida i el Club de Biketrial Pardinyes per a la cessió del Bike trial parc Lleida municipal situat a Pardinyes.
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE GESTIÓ DELS RECURSOS, LA SEGURETAT PÚBLICA I L’ORGANITZACIÓ MUNICIPAL
GESTIÓ DE RECURSOS
Informe donant compte de la inexistència de reclamacions i de l’aprovació amb caràcter definitiu de l’expedient de modificacions de crèdits al Pressupost de l’Ajuntament 2015 (II).
Informes de fiscalització posterior i de control financer a 31-12-2014 de l’Ajuntament de Lleida, Organismes Autònoms i entitats dependents.
Donar compte dels informes sobre resolució de discrepàncies (art. 218 del reial decret llei 2/2004 de 5 de març, per qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.
Informe donant compte de la tramesa de dades al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques corresponent al 2on. Trimestre de 2015, d’acord amb l’ordre HAP/2105/2012 d’1 d’octubre.
Classificació dels ens dependents de conformitat a l’establert a la disposició addicional 12a. De la llei 7/1985 de 2’abril reguladora de les bases de Règim Local.
ORGANITZACIÓ MUNICIPAL
Festes Locals del Municipi de Lleida per a l’any 2016.
Canvi de denominació d’un lloc de treball vacant de funcionari d’habilitació nacional
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE GETIÓ DELS RECURSOS, LA SEGURETAT PÚBLICA I L’ORGANITZACIÓ MUNICIPAL EN FUNCIÓ DE COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES.
Compte General 2014.
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE LA GESTIÓ I PROMOCIÓ DE LA CIUTAT I LA SOSTENIBILITAT
PATRIMONI
Proposta d’aprovació de la desafectació del servei públic d’un vehicle declarat no utilitzable, amb la valoració de desballestar.
Proposta d’aprovació del Protocol d’intencions de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Privada Sorigué, subscrit el 22 de maig de 2015, per a la creació d’un Parc de les Arts a la ciutat de Lleida
Proposta d’aprovació del Protocol d’intencions entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Empreses i Tecnologies i Serveis, subscrit el 19 de maig de 2015, de cessió de l’Edifici Comandament de la Caserna d’Artilleria de Gardeny, per a l’ampliació d’espais ocupats per l’Associació.
ALCALDIA
MOCIONS
ALCALDIA MOCIONS PROMOGUDES PER ENTITATS
Moció de l’Associació de Veïns Camí de la Mariola per la negativa/rebuig a la instal·lació d’una canera a la Partida de la Mariola.
Moció de l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny per mancances de serveis bàsics al Turó de Gardeny.
Moció de l’Associació Plataforma per a la Dignificació del Pla de l’Aigua de Lleida per a la dignificació del Centre Històric de Lleida.
Moció de l’Associació d’Empresaris Agraris de Lleida
salvem la ramaderia Pifarré.
MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS
Moció del Grup Municipal CRIDA PER LLEIDA-CUP, per avançar cap a totes les sobiranies.
Moció del Grup Municipal CRIDA PER LLEIDA-CUP, en defensa de la llibertat d’expressió en espais públics.
Moció del Grup Municipal del PARTIT POPULAR en defensa de l’estat de dret i la cohesió d’Espanya.
Moció del Grup Municipal del COMÚ DE LLEIDA de considerar il·legítim els interessos contrets amb entitats financeres s en el marc de proveïdors a pagadors. Acords complementaris.
Moció del Grup Municipal de CRIDA PER LLEIDA-CUP per a la lliure circulació de les persones i per la protecció dels drets fonamentals davant l’actual política de fronteres.
Moció del Grup Municipal de CIUTADANS per dur a terme una valoració econòmica de la construcció de l’edifici del nou Institut Escola de Pinyana i instar a la Generalitat a fixar un calendari d’execució de les obres.
Moció del Grup Municipal del COMÚ DE LLEIDA per despolititzar les FAVLL
Moció del Grup Municipal del COMÚ DE LLEIDA de l’adequació de l’IBI a l’ús real del terreny.
Moció del Grup Municipal de CiU per impulsar un programa municipal d’ajuts als menjadors escolars per a l’alumnat de Lleida.
Moció del Grup Municipal de CiU per demanar ampliar la línia 6 de transport públic d’autobús per atendre el desplaçament d’alumnes de l’Institut Castell dels Templers a Copa d’Or.
Moció del Grup Municipal de CiU per exigir l’acord de reforestació i adequació del pati de l’escola Alba.
Moció del Grup Municipal de CiU sobre instal·lacions esportives.
Moció del Grup Municipal de CiU per impulsar l’estudi d’un pas de vianants al carrer Príncep de Viana.
Moció del Grup Municipal de CiU per l’habilitació d’una zona esportiva per a joves al barri de la Bordeta.
Moció del Grup Municipal de CiU per millorar la regulació semafòrica de la zona de la rotonda de Copa d’Or.
Moció del Grup Municipal de CiU pel condicionament d’un aparcament públic a la plaça del Molí de Sant Anastasi.
Moció del Grup Municipal de CiU per a la realització d’una consulta popular al barri del Camp d’Esports per a trobar la millor opció per la destinació definitiva del solar del carrer Segrià-Alcalde Pujol.
Moció del Grup Municipal de CiU sobre el compliment de les disposicions del cartipàs municipal aprovat per l’Ajuntament de Lleida.
Moció conjunta dels grups municipals de CiU i ERC-AVANCEM en defensa de l’estat de dret i respecte a la voluntat popular expressada en les urnes.
Acords adoptats
Per unanimitat s’acorda aprovar l’acta de la sessió anterior feta el dia 31 de juliol de 2015.
2.- DONAR COMPTE DELS DECRETS DICTATS PER L’ALCALDIA DES DEL DARRER PLE
La corporació resta assabentada dels decrets dictats per l’Alcaldia des del darrer Ple i que van del núm. 5056 fins el núm. 6276 ambdós inclosos.
3.- DONAR COMPTE ESPECÍFIC DE DECRETS DICTATS PER L’ALCALDIA
La corporació resta assabentada dels següents decrets següents dictats per l’Alcaldia:
- Decret de 30-7-2015 de delegació de funcions d’Alcaldia per absència durant el mes d’agost.
- Decret de 1-9-2015 de nomenament de la Sra. Montserrat Mínguez i García com a representant de l’Ajuntament en el Consell Territorial de la Propietat Immobiliària.
- Decret de 9-9-2015 de delegació de diverses competències en la Junta de Govern Local.
4.- RENOVACIÓ D’ÒRGANS DE GOVERN D’ENS DEPENDENTS I DESIGNACIÓ DE REPRESENTANTS MUNICIPALS EN ALTRES ENS EN QUÈ HI PARTICIPA. ID. ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ I CONSULTIUS
Aquesta proposta resta sobre la taula.
5.- DESIGNACIÓ DELS MEMBRES DEL CONSELL EDITORIAL DE LA PAERIA
Aquesta proposta resta sobre la taula.
6.- APROVACIÓ DE L’ACORD DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I L’ORGANITZACIÓ DE VEÏNS DE PARDINYES (ORVEPARD) PER LA CESSIÓ D’ÚS D’UN TRAM DE MUR DEL MARGE DRET DEL RIU SEGRE PER A LA REALITZACIÓ D’UN ESPAI D’EXHIBICIÓ D’ART EFÍMER URBÀ
L’Ajuntament de Lleida té, dins de les competències per a l’exercici de l’activitat de foment, entre d’altres, les relatives a cultura, urbanisme, medi ambient urbà i altres connexes amb les mateixes, segons preveuen els articles 25 de la llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local; 66 i 71 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, que aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya i 84 del vigent Estatut d’Autonomia de Catalunya.
L’Ajuntament gestiona, al seu pas per la ciutat de Lleida, el manteniment i la neteja de la canalització del riu Segre, de la qual és titular la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).
L’Ajuntament de Lleida ofereix murs municipals per posar-los a disposició dels joves per a una pràctica cívica i ordenada del grafit a la ciutat a través del projecte Borsa d’Artistes Urbans.
L’Organització de Veïns de Pardinyes (ORVEPARD) demana la declaració d’un tram del mur del marge dret del riu Segre com a Espai d’exhibició d’art efímer urbà, que vol gestionar mitjançant la seva Comissió de Cultura, atès que manifesta que cal normalitzar la pràctica del grafit al barri i que cal integrar-la com una activitat d’interès cultural, artístic i social.
El conveni té per objecte declarar el tram de mur del marge dret de la canalització del riu Segre, comprés entre la zona d’escalada de Pardinyes i el pont del ferrocarril, com a Espai d’exhibició d’art efímer urbà de Pardinyes, procedint a fer una cessió d’ús a precari d’aquest tram de mur per part de l’Ajuntament a l’entitat ORVEPARD, a fi i efecte que es puguin desenvolupar activitats artístiques vinculades a l’art urbà i el grafit de grans dimensions.
Vista la proposta de la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació, per unanimitat s’acorda aprovar la proposta precedent.
7.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I L’ASSOCIACIÓ AUREMBIAIX PER REGULAR I FIXAR LA CESSIÓ DE L’ESPAI SOTERRANI DE L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ
Vista la proposta de la regidora de polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, per unanimitat s’acorda:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació Aurembiaix per a regular i fixar la cessió de l’espai soterrani de l’església de Sant Martí a l’Associació Aurembiaix.
8.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ CAIXA D’ESTALVIS I PENSIONS DE BARCELONA LA CAIXA PER AFAVORIR EL DESENVOLUPAMENT DE LES DIVERSES ACTIVITATS DE CARÀCTER CULTURAL I SOCIAL
Vista la proposta de la regidora de polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, amb 23 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, ERC-Avancem i PP, 2 vots en contra del Grup Municipal Comú de Lleida i 2 abstencions del Grup Municipal Crida-CUP, s’acorda:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, la Caixa per afavorir el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter cultural i social.
9.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB L’AGÈNCIA CATALANA DE JOVENTUT PER TAL D’OFERIR A LES PERSONES TITULARS DEL CARNET JOVE UNS DESCOMPTES EN ENTRADES PER ACTIVITATS ORGANITZADES PER L’AJUNTAMENT
Vista la proposta de la regidora de polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, per unanimitat s’acorda:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Agència Catalana de la Joventut per tal d’oferir a les persones titulars del Carnet Jove uns descomptes en entrades per activitats organitzades per l’Ajuntament.
10.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I EL CLUB DE BIKETRIAL PARDINYES PER A LA CESSIÓ DEL BIKE TRIAL PARC LLEIDA MUNICIPAL SITUAT A PARDINYES
Vista la proposta de la regidora de polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, per unanimitat s’acorda:
1r. Aprovar el text del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i el Club de Biketrial Pardinyes amb la finalitat de dinamitzar la pràctica del trial bici a la ciutat de Lleida i per a totes les edats mitjançant la cessió de la gestió de la instal·lació municipal Bike Trial Parc Lleida, situada a l’Av. Pearson, s/n (al barri de Pardinyes), per un període de 5 anys.
2.- Donar trasllat d’aquesta resolució al Club de Biketrial Pardinyes, als efectes oportuns.
11.- EXPEDIENT DE MODIFICACIONS DE CRÈDITS AL PRESSUPOST DE L’AJUNTAMENT 2015 (II)
Havent-se aprovat l'expedient de modificacions de crèdits al pressupost de l’Ajuntament 2015 (II), pel Ple de l’Ajuntament en sessió de data 31 de juliol de 2015 i, exposat el mateix a informació pública al Butlletí Oficial de la Província núm. 149 de 5 d’agost de 2015 i tauler d'edictes d'aquest Ajuntament, no es va presentar en contra del mateix cap reclamació, considerant-se en conseqüència dit expedient aprovat amb caràcter definitiu.
El Ple de l'Ajuntament es dóna per assabentat de la inexistència de reclamacions a l'expedient de modificacions de crèdits al pressupost de l’Ajuntament 2015 (II) i del caràcter definitiu del mateix.
12.- DONANT COMPTE DELS INFORMES DE FISCALITZACIÓ POSTERIOR I CONTROL FINANCER A 31/12/2014
La Corporació resta assabentada del següent:
Informes de fiscalització posteriors de l’Ajuntament de Lleida, Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i Turisme de Lleida a 31/12/2014 i de control financer a 31/12/2014 dels ens dependents següents: Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida, S.L., Centre de Negocis i Convencions, S.A., Llotja Agropecuària Mercolleida, S.A., Fundació Privada Lleida 21, Fundació Privada Paisatge Urbà i Fundació Pública Teatre de la Llotja.
13.- DONANT COMPTE DELS INFORMES SOBRE RESOLUCIÓ DE DISCREPÀNCIES (art. 218 del Reial decret llei 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals)
La Corporació resta assabentada del següent:
Dels informes sobre resolució de discrepàncies a que fa referència l’article 218 del Reial decret llei 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, segons nova redacció a que fa referència la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local.
14.- INFORME DONANT COMPTE DE LA TRAMESA DE DADES AL MINISTERI D’HISENDA I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES CORRESPONENT AL SEGON TRIMESTRE DE 2015, D’ACORD AMB L’ORDRE HAP/2105/2012, D’1 D’OCTUBRE, RELATIU AL PRESSUPOST DE L’EXERCICI 2015
En compliment del que es disposa a l’article 16 de l’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre, s’ha elaborat l’informe referent a l’actualització de dades d’execució del pressupost i dels estats financers de les entitats que formen part del sector de les administracions públiques d’aquesta Corporació, corresponents al segon trimestre de l’exercici 2015.
Així mateix, l’informe inclou les dades corresponents a l’informe d’avaluació actualitzada del compliment de l’objectiu que contempla la Llei orgànica 2/2012 i que suposa que el pressupost en execució de les entitats que formen part del sector de les administracions públiques d’aquesta Corporació amb projecció a final d’exercici, compleix objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de despesa.
En conseqüència, s’acorda:
Donar-se per assabentats de l’informe esmentat a què es refereix l’article 16 de l’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre i de la tramesa al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques de l’esmentada documentació.
15.- CLASSIFICACIÓ DELS ENS DEPENDENTS DE CONFORMITAT A L’ESTABLERT A LA DISPOSICIÓ ADDICIONAL 12A DE LA LLEI 7/1985, DE 2 D’ABRIL, REGULADORA DE LES BASES DE RÈGIM LOCAL
La Llei 27/2013 de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, va modificar al seu art. 1.37 la Disposició addicional dotzena de la Llei 7/1985, reguladora de les Bases de Règim Local (LRBRL).
Aquesta DA 12a de la LRBRL estableix les següents obligacions:
Classificar els ens, consorcis, societats, organismes i fundacions que conformen el sector públic local i determinar el nombre màxim de membres dels seus òrgans de Govern, en atenció a aquesta classificació.
Determinar el nombre i retribucions màximes que percebran el personal directiu a càrrec d’aquests ens dependents.
La competència per establir aquestes classificacions correspon al Ple. Atès que el Ple ha de procedir a estructurar els seus representants d’acord amb la nova corporació sorgida de les darreres eleccions municipals i els acords de cartipàs, es necessari que prèviament es procedeixi a classificar els ens dependents de conformitat amb l’establert a la DA 12a de la LRBRL.
Pel que respecta als organismes autònoms i les societats de capital íntegre o majoritàriament propietat de l’Ajuntament de Lleida i els consorcis adscrits a l’Ajuntament de Lleida, s’ha de procedir a la implementació dels efectes d’aquesta classificació. En el cas de que aquest efectes no s’ajustin a l’establert en els seus estatuts s’ha de procedir a la seva adaptació.
En relació a les fundacions, en tant que organitzacions sense ànim de lucre i personalitat jurídica privada, el Ple procedirà a la seva classificació i la traslladarà als seus òrgans rectors a fi i efecte de que adoptin els acords necessaris per adaptar els seus estatuts a aquesta situació, que serà aplicable a partir del moment de l’aprovació definitiva dels estatuts de les respectives fundacions.
La classificació dels ens dependents, d’acord amb el previst a la DA 12ª de la LRBRL, en el seu apartat 2, s’ha de realitzar en tres grups, atenent a les característiques següents:
Volum o xifra de negoci i volum d’inversió
Nombre de treballadors
Necessitat o no de finançament públic i característiques del seu sector d’activitat
Aquesta classificació determina el nombre màxim de membres dels consells d’administració i dels òrgans superiors de govern o administració de les entitats, la fixació del nombre mínim i màxim de directius i la quantia màxima de la seva retribució.
Tenint en compte tot l’exposat es proposa la classificació en els grups 1, 2 i 3 als ens dependents atenent als següents criteris:
Grup 1, sempre que es compleixin les següents condicions:
Que l’import net de la xifra de negoci (que no la totalitat dels seus ingressos), o pressupost en el cas d’entitats que comptin amb pressupost administratiu, sigui igual o superior a 1.000.000,00 €.
Que el nombre de treballadors sigui superior a 5.
Grup 2, sempre que es compleixin, les següents condicions:
Que l’import net de la xifra de negoci (que no la totalitat dels seus ingressos), o pressupost en el cas d’entitats que comptin amb pressupost administratiu, sigui superior a 300.000,00 € i no excedeixi de 1.000.000,00 €.
Que el nombre de treballadors sigui igual o superior a 5.
Grup 3, la resta d’entitats.
El nombre màxim de membres dels consells d’administració i dels òrgans superiors de govern o d’administració de les entitats que depenen de l’Ajuntament de Lleida serà de 15 membres per al ens del grup 1, de 12 pels ens del grup 2 i 9 pels ens del grup 3.
D’acord amb la DA 12ª de la LRBRL, també és necessari fixar l’estructura organitzativa establint el nombre mínim i màxim de directius i els imports màxims dels imports d’aquest personal directiu amb l’estructura fixada en la referida disposició addicional.
Vista la proposta de la presidenta de la Comissió Informativa de Polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització Municipal, per unanimitat s’acorda:
1r. Aprovar la classificació dels ens, consorcis, societats, organismes i fundacions que conformen el sector públic local, en els Grups 1, 2 i 3, segons disposa la DA 12ª de la LRBRL, d’acord amb els criteris fixats a la part expositiva, i que es reprodueix a continuació:
2n. Aprovar que el nombre màxim de membres dels consells d’administració i dels òrgans superiors de govern o d’administració de les entitats dependents sigui el següent:
a) 15 membres a les entitats del grup 1
b) 12 membres a les entitats del grup 2
c) 9 membres a les entitats del grup 3
3r. Aprovar l’estructura organitzativa establint el nombre mínim i màxim de directius i els imports màxims dels imports d’aquest personal directiu amb l’estructura fixada en la referida disposició addicional, d’acord amb el quadre següent:
16.- FESTES LOCALS DEL MUNICIPI DE LLEIDA PER A L’ANY 2016
Vista la proposta de la directora tècnica de Recursos Humans, per unanimitat s’acorda:
1r. Establir les festes locals per a l’any 2016 del municipi de Lleida, recollint les de les Entitats Municipals Descentralitzades i proposar al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la seva inclusió en la corresponent Ordre de la Conselleria, de la manera següent:
LLEIDA: 11 de maig i 29 de setembre
RAIMAT: 27 d’abril i 29 de juliol
SUCS: 13 de maig i 12 d’agost
2n. Notificar aquesta resolució als Serveis Territorials de Lleida del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya als efectes abans esmentats.
17.- CANVI DE DENOMINACIÓ D’UN LLOC DE TREBALL VACANT DE FUNCIONARI D’HABILITACIÓ NACIONAL
Vista la proposta de la directora tècnica de Recursos Humans, amb 12 vots a favor dels grups municipals del PSC i C’s, 11 vots en contra dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i Crida-CUP i 4 abstencions dels grups municipals del PP i Comú, s’acorda:
1r. El canvi de denominació del lloc de treball de CAP ASSESSORIA JURÍDICA (codi lloc 415) que consta en la relació de llocs aprovada per l’Ajuntament Ple, pel lloc de treball d’habilitació nacional denominat ADJUNT/A A LA SECRETARIA GENERAL que doti de contingut la plaça actualment existent a la plantilla de LLICENCIAT EN DRET.
2n. Assignar al lloc de treball ADJUNT/A A LA SECRETARIA GENERAL les funcions operatives següents:
Les pròpies de substitució en cas de vacant, abstenció, absència, etc., de conformitat amb el previst en la normativa vigent.
Les de secretaria i/o l’assessorament jurídic en consorcis, mancomunitats o altres organismes en els quals participi l’Ajuntament i tingui encarregada la corporació el facilitar les persones que han d’exercir aquestes funcions.
L’assessorament jurídic administratiu als organismes autònoms i altres ens instrumentals municipals.
Les funcions atribuïdes a la Secretaria General en matèria de contractació, amb coordinació expressa i formalitzada amb la Intervenció Municipal per l’establiment de procediments conjunts.
La participació en els processos de coordinació i normalització de procediments que hagi de desenvolupar la Secretaria General.
3r. Trametre aquest acord a la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat que haurà de resoldre de conformitat a les previsions del Real Decret 1732/1994, de 29 de juliol i en compliment d’allò preceptuat en la Disposició Transitòria setena de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, per tal que acordi la creació formal i la classificació del lloc de treball denominat ADJUNT/A A LA SECRETARIA GENERAL, així com la determinació del sistema de provisió corresponent de conformitat amb el contingut de l’informe de la Secretaria General adjunt a aquesta proposta i de les previsions contingudes en l’acord que aprova l’expedient de plantilla municipal.
18.- EXPEDIENT DE COMPTE GENERAL 2014
Havent-se exposat al públic el Compte General que es rendeix, integrat pels Comptes de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, de Turisme de Lleida i de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, SL, juntament amb els seus annexos, justificants i l’informe d’aquesta Comissió de data 21 de juliol de 2014, al Butlletí Oficial de la Província núm. 142 de 27 de juliol de 2015 i tauler d’edictes de la Paeria, durant el termini reglamentari d’exposició pública i vuit dies més, el grup municipal Comú de Lleida ha presentat reclamacions, segons certificat de la Secretaria General d’aquest Ajuntament.
Vist l’informe de la Comissió Informativa de Polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització Municipal en funció de Comissió Especial de Comptes, i una vegada examinat el Compte General, amb 8 vots a favor del Grup Municipal del PSC, 5 vots en contra dels grups municipals d’ERC-AVANCEM i Comú i 14 abstencions dels grups municipals de CiU, C’s, Crida-CUP i PP, s’acorda:
1r. Pel que fa a la reclamació presentada per el Sr. Carlos Gonzalez Iglesias, regidor del grup municipal Comú de Lleida, desestimar les al·legacions formulades contra el Compte General 2014.
2n. Aprovar el Compte General corresponent a l’exercici econòmic 2014 que es rendeix, integrat pels Comptes següents:
A) COMPTE DE L'AJUNTAMENT.
Els Comptes anuals que l’integren són els següents:
1) Balanç
El balanç de situació a 31-12-2014, en el seu Actiu i Passiu importa la mateixa quantitat de 465.608.507,74 EUR.
2) Compte de Resultat Econòmic Patrimonial
Del Compte de Resultat de l’exercici resulta un estalvi de 12.844.272,32 EUR.
3) Estat de liquidació del Pressupost
I- Liquidació del pressupost de despeses
II- Liquidació del pressupost d’ingressos
III- Resultat pressupostari
-Resultat pressupostari de l’exercici 7.091.909,24
-Resultat pressupostari ajustat 9.342.252,63
4) Memòria
La memòria completa, amplia i comenta la informació continguda en el Balanç, el Compte de resultat econòmic patrimonial i l’estat de liquidació del Pressupost, i inclou entre d’altres documents l’Estat del Romanent de Tresoreria del qual es desprèn un Romanent de Tresoreria per a despeses generals de 3.481.640,81 EUR.
B) COMPTE DE L’INSTITUT MUNICIPAL D’OCUPACIÓ SALVADOR SEGUÍ.
Els Comptes anuals que l’integren són els següents:
1) Balanç
El balanç de situació a 31-12-2014, en el seu Actiu i Passiu importa la mateixa quantitat de 4.037.779,27 EUR.
2) Compte de Resultat Econòmic Patrimonial
Del Compte de Resultat de l’exercici resulta un estalvi de 108.393,36 EUR.
3) Estat de liquidació del Pressupost
I- Liquidació del pressupost de despeses
II- Liquidació del pressupost d’ingressos
III-Resultat pressupostari
-Resultat pressupostari de l’exercici 328.377,84
-Resultat pressupostari ajustat -100.771,90
4) Memòria
La memòria completa, amplia i comenta la informació continguda en el Balanç, el Compte de resultat econòmic patrimonial i l’estat de liquidació del Pressupost, i inclou entre d’altres documents l’Estat del Romanent de Tresoreria del qual es desprèn un Romanent de Tresoreria per a despeses generals de 16.211,41 EUR.
C) COMPTE DE TURISME DE LLEIDA.
Els Comptes anuals que l’integren són els següents:
1) Balanç
El balanç de situació a 31-12-2014, en el seu Actiu i Passiu importa la mateixa quantitat de 2.469.160,99 EUR.
2) Compte de Resultat Econòmic Patrimonial
Del Compte de Resultat de l’exercici resulta un desestalvi de 74.669,13 EUR.
3) Estat de liquidació del Pressupost
I- Liquidació del pressupost de despeses
II- Liquidació del pressupost d’ingressos
III-Resultat pressupostari
-Resultat pressupostari de l’exercici 2.188,85
-Resultat pressupostari ajustat 2.188,85
4) Memòria
La memòria completa, amplia i comenta la informació continguda en el Balanç, el Compte de resultat econòmic patrimonial i l’estat de liquidació del Pressupost, i inclou entre d’altres documents l’Estat del Romanent de Tresoreria del qual es desprèn un Romanent de Tresoreria per a despeses generals de 71.808,17 EUR.
D) COMPTES ANUALS DE L’EMPRESA MUNICIPAL D’URBANISME, S.L.
Els documents que l’integren són els següents:
1) El balanç de situació a 31-12-14, en el seu Actiu i Passiu importa la mateixa quantitat de 111.663.930,44 EUR, amb un capital social de 9.808.515,84€.
2) El Compte de Pèrdues i Guanys a 31-12-14, del qual es desprèn un resultat de l’exercici de -291.141,60 EUR. Aplicació: pèrdues al compte de resultats negatius d’exercicis anteriors.
3) L’estat de canvis en el patrimoni net a 31/12/2014.
4) L’estat de fluxos d’efectiu corresponent a l’exercici 2014
5) La Memòria anual 2014.
5) L’informe de gestió.
Aquest expedient inclou com a documentació complementària a què fa referència la Regla 101 de la Instrucció del model normal de Comptabilitat local, els COMPTES ANUALS DE LA LLOTJA AGROPECUÀRIA MERCOLLEIDA, S.A. integrats pels documents següents:
1) El balanç de situació a 31-12-14, en el seu Actiu i Passiu importa la mateixa quantitat de 3.958.588,55€.
2) El Compte de Pèrdues i Guanys a 31-12-14, del qual es desprèn un resultat de l’exercici de 15.158,13 EUR. Aplicació: Guanys a compensar a Resultats negatius d’exercicis anteriors.
3) L’estat de canvis en el patrimoni net a 31/12/2014.
4) La memòria anual 2014.
5) L’informe de gestió.
I els COMPTES ANUALS DEL CENTRE DE NEGOCIS I CONVENCIONS, S.A. integrats pels documents següents:
1) El balanç de situació a 31-12-14, en el seu Actiu i Passiu importa la mateixa quantitat de 40.423.943,60 EUR.
2) El Compte de Pèrdues i Guanys a 31-12-14, del qual es desprèn un resultat de l’exercici de -790.736,70 EUR. Aplicació: Al compte de resultats negatius d’exercicis anteriors.
3) L’estat de canvis en el patrimoni net a 31/12/2014.
4) La memòria anual 2014.
3r. Aprovar la relació de documents de l’expedient tramitat.
19.- APROVACIÓ DE LA DESAFECTACIÓ DEL SERVEI PÚBLIC D’UN VEHICLE DECLARAT NO UTILITZABLE AMB LA VALORACIÓ DE DESBALLESTAR
Vista la proposta de l’Oficialia Major, per unanimitat s’acorda:
1r. Desafectar de l’ús i servei públic el vehicle municipal amb matrícula L-5299-AC, declarat no utilitzable, com a ferralla per desballestar.
2n. Delegar en l’Il·lm. Sr. alcalde i/o Junta de Govern Local per a l’execució d’aquesta acord i per a la resolució de totes les incidències que se’n derivin.
20.- APROVACIÓ DEL PROTOCOL D’INTENCIONS DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I LA FUNDACIÓ PRIVADA SORIGUÉ, SUBSCRIT EL 22-5-2015, PER A LA CREACIÓ D’UN PARC DE LES ARTS A LA CIUTAT DE LLEIDA
Vista la proposta de l’Oficialia Major, amb 14 vots a favor dels grups municipals del PSC, C’s i PP, 11 vots en contra dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i Comú i 2 abstencions del Grup Municipal de Crida-CUP, s’acorda aprovar els punts següents::
1r. Ratificar el Protocol d’Intencions de Col·laboració, subscrit en data 22 de maig de 2015, entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Privada Sorigué per a la creació d’un Parc de les Arts, en el terreny propietat de l’Ajuntament de Lleida, qualificat d’equipament comunitari, i situat a la zona del Joc de la Bola, formant una illa completa entre els carrers Cristòfol de Boleda, Segrià, Alcalde Pujol i Jardins de Jaume Magre,
amb la referència cadastral 1005101CG0110E0001YG, finca registral núm. 101.983, inscrita en el Registre de la Propietat núm. 1 de Lleida, al Volum 2832, Llibre 1979, foli 22.
.../...
3r. Facultar a l’Il·lm. Sr. Alcalde per a l’execució d’aquest acord.
Amb 25 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, ERC-Avancem, PP i Comú i 2 abstencions del Grup Municipal de Crida-CUP, s’acorda aprovar el punt següent:
2n. Deixar sense efecte el Conveni de Col·laboració, subscrit en data 24 de desembre de 2009, entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Privada Sorigué, per a la creació d’un centre d’art a Joc de la Bola.
21.- APROVACIÓ DEL PROTOCOL D’INTENCIONS ENTRE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESES I TECNOLOGIES I SERVEIS, SUBSCRIT EL 19-5-2015, DE CESSIÓ DE L’EDIFICI COMANDAMENT DE LA CASERNA D’ARTILLERIA DE GARDENY, PER A L’AMPLIACIÓ D’ESPAIS OCUPATS PER L’ASSOCIACIÓ
Vista la proposta de l’Oficialia Major, amb 18 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU i C’s, 4 vots en contra dels grups municipals de Crida-CUP i Comú i 5 abstencions dels grups municipals d’ERC-Avancem i PP, s’acorda:
1r. Ratificar el Protocol d’Intencions, subscrit en data 19 de maig de 2015, entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació d’Empreses i Tecnologies i Serveis de la Informació de Lleida (AETI), de cessió de l’Edifici Comandament de la Caserna d’Artilleria de Gardeny, finca registral núm. 101.724, inscrita en el Registre de la Propietat núm. 1 de Lleida, i referència cadastral 1192906CG0019S0001UX, destinat a l’ampliació d’activitats concordants amb la de les empreses membres de l’Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació de Lleida, que estiguin interessades en utilitzar-lo en el marc dels usos previstos en el Pla Especial Urbanístic de Gardeny.
2n. Facultar a l’Il·lm. Sr. alcalde per a l’execució d’aquest acord en el ben entès que el model econòmic i les actuacions urbanístiques i de construcció hauran de ser informades per Comissió i sotmeses a aprovació del Ple.
3r. Notificar l’acord als interessats.
22.- MOCIÓ DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL CAMÍ DE LA MARIOLA PER LA NEGATIVA/REBUIG A LA INSTAL·LACIÓ D’UNA CANERA A LA PARTIDA DE LA MARIOLA
Aquesta moció és retirada pels proponents.
23.- MOCIÓ DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL TURÓ DE GARDENY PER MANCANCES DE SERVEIS BÀSICS AL TURÓ DE GARDENY
Vista la moció presentada per l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny, amb 19 vots a favor dels grups municipals de CiU, C’s, ERC-Avancem, Crida-CUP, PP i Comú i 8 abstencions del Grup Municipal del PSC, s’acorda:
1r. Instar a l’Ajuntament de Lleida a dissenyar i construir un parc que satisfaci les necessitats dels veïns i en harmonia amb el significat i categoria del Turó de Gardeny i del que suposa per a Lleida el parc Agroalimentari i Científic de Gardeny.
2n. Instar a l’Ajuntament de Lleida al condicionament d’una zona d’aparcament de vehicles suficient i segura que garanteixi cobrir les necessitats d’aparcament dels veïns, visitants i resta de ciutadans.
3r. Instar a l’Ajuntament de Lleida a condicionar i realitzar el manteniment, amb caràcter d’urgència, de la falda del Turó de Gardeny, principalment, de la zona limítrof amb el carrer Cardenal Cisneros i als accessos al parc Agroalimentari i Científic de Gardeny.
24.- MOCIÓ DE L’ASSOCIACIÓ PLATAFORMA PER A LA DIGNIFICACIÓ DEL PLA DE L’AIGUA DE LLEIDA PER A LA DIGNIFICACIÓ DEL CENTRE HISTÒRIC
Vista la moció presentada per l’Associació Plataforma per a la Dignificació del Pla de l’Aigua de Lleida, per unanimitat s’acorda aprovar els següents punts:
1r. L’Ajuntament de Lleida avançarà el Pla Horitzó 2018 amb l’objectiu de solucionar els problemes exposats i el desenvolupament de polítiques que ajudin a la regeneració social, cultural i econòmica del Centre Històric de Lleida així com un calendari d’actuacions.
2n. Es crearà una Comissió Especial que vetllarà per la implementació i el seguiment del Pla Horitzó 2018. En aquesta, hauran de ser-hi presents agents polítics i socials, experts en temes als que se’n faci referència i siguin requerits pels membres de la comissió.
.../...
4t. Demanar a les entitats responsables de la gestió dels equipaments abans esmentats i a l’Ajuntament de Lleida que mentre no s’habiliti els tres punts anteriors, s’impulsin mesures d’urgència per pal·liar els problemes de convivència al barri.
5è. La comissió especial es constituirà en el termini de 15 dies, des de l’aprovació d’aquest acord.
Amb 23 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, ERC-Avancem i Comú i 4 abstencions dels grups municipals de Crida-CUP i PP, s’acorda aprovar el punt següent:
3r. L’Ajuntament de Lleida estudiarà traslladar els serveis de: Narco-sala de la Fundació Arrels, l’alberg i el menjador social Jericó, l’Alberg municipal del carrer Panera siguin ubicats en diferents zones de la ciutat i el futur Centre de dia d’atenció a persones sense sostre que és previst construir a l’antic convent de Santa Teresa, ja que la concentració d’aquests serveis en un radi de menys de 500 m2, genera una situació de col·lapse que afecta a la convivència al barri.
25.- MOCIÓ DE L’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS AGRARIS DE LLEIDA SALVEM LA RAMADERIA PIFARRE
Aquesta moció no se sotmet per l’Alcaldia a votació atès l’informe dels Serveis Jurídics Municipals que manifesten que el contingut de la part dispositiva de la moció no s’ajusta a la legalitat i entra en contradicció amb les resolucions judicials existents sobre el cas.
El text de la moció presentada era el següent:
Primer.- Instar a l’Ajuntament de Lleida a retirar de manera imminent i urgent les dues tanques construïdes per poder continuar desenvolupant l’activitat agrària i ramadera de l’empresa familiar Ramaderia Pifarré i per evitar possibles danys amb la llei de benestar animal.
Segon.- Instar a l’Ajuntament de Lleida a especificar que el veí de Partida Caparrella nº 114 ha de deixar el pas lliure per l’activitat agrària, com a mínim fins a sentència ferma del litigi que està en procés a l’Audiència Provincial de Lleida.
26.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CRIDA PER LLEIDA-CUP PER AVANÇAR CAP A TOTES LES SOBIRANIES
Vista la moció presentada pel Grup Municipal Crida per Lleida-CUP, amb 4 vots a favor dels grups municipals Crida-CUP i Comú, 20 vots en contra dels grups del PSC, CiU, C’s i PP i 3 abstencions del Grup Municipal d’ERC-Avancem, s’acorda rebutjar el següent punt:
1r. Que la Paeria suspengui, reverteixi i no renovi cap contractació pública de serveis amb Movistar ni amb qualsevol altra empresa que no garanteixi que tots els treballadors i treballadores (directes o subcontractats) que intervenen en la prestació de servei o subministrament tinguin una jornada màxima de 40 hores i dos dies de descans setmanals, un sou digne i un mateix salari per un mateix tipus de feina.
Per unanimitat s’acorda aprovar el punt següent:
2n. La Paeria estudiarà un pla pilot de subministrament i consum d’energia verda i respectuosa amb el medi ambient dins el Pla de gestió i manteniment dels edificis i equipaments municipals.
Amb 25 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, ERC-EV, Crida-CUP i Comú i 2 abstencions del Grup Municipal del PP, s’acorda aprovar el punt següent:
3r. Que la Paeria iniciï el canvi cap a l’ús de maquinari i programari lliures.
Amb 7 vots a favor dels grups municipals d’ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú, 14 vots en contra dels grups municipals del PSC i CiU i 6 abstencions dels grups municipals de C’s i PP, s’acorda rebutjar el punt següent:
4t. Que pel que fa als serveis a contractar anteriorment esmentats s’aposti per contractacions a empreses de tipus cooperatiu.
27.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CRIDA PER LLEIDA-CUP EN DEFENSA DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ EN ESPAIS PÚBLICS
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de Crida per Lleida-CUP, amb 13 vots a favor dels grups municipals Crida-CUP, CiU, ERC-Avancem i Comú i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP, s’acorda rebutjar la moció següent:
1r. Que el Ple reprovi l’actitud de l’alcalde Àngel Ros per ordenar la retirada de les estelades en tant representa una limitació a la llibertat d’expressió en els espais públics.
2n. Que el Ple de la Paeria faci una declaració institucional en defensa de la llibertat d’expressió dels lleidatans i lleidatanes i contra la restricció que el pacte PSC-C’s representa.
28.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DEL PARTIT POPULAR EN DEFENSA DE L’ESTAT DE DRET I LA COHESIÓ D’ESPANYA
Vista la moció presentada pel Grup Municipal del PP, amb 14 vots a favor dels grups municipals del PP, PSC i C’s, i 13 vots en contra dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú, s’acorda aprovar els punts següents:
1r. L’Ajuntament de Lleida manifesta el seu compromís en la defensa dels valors democràtics, en la defensa de l’Ordenament Jurídic, l’Ordre Constitucional i l’Estat de Dret com a garantia de convivència.
.../...
4t. Transmetre aquests acords al Govern de l’Estat, al Govern de la Generalitat, al Congrés dels Diputats, al Senat i al Parlament de Catalunya.
Amb 10 vots a favor dels grups municipals del PP i PSC, 13 vots en cotra dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú i 4 abstencions del Grup Municipal de C’s, s’acorda rebutjar el punt següent:
2n. L’Ajuntament de Lleida mostra el seu recolzament a la defensa de la cohesió i la unitat d’Espanya tot reconeixent la identitat pròpia de Catalunya dintre de l’Estat Espanyol.
Amb 6 vots a favor dels grups municipals de C’s i PP, 13 vots en contra dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú, 8 abstencions del Grup Municipal del PSC, s’acorda rebutjar el punt següent:
3r. L’Ajuntament de Lleida expressa el seu suport en defensa de la sobirania nacional, sobirania que resideix en el poble espanyol.
29.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL COMÚ DE LLEIDA DE CONSIDERAR IL·LEGÍTIM ELS INTERESSOS CONTRETS AMB ENTITATS FINANCERES EN EL MARC DE PAGAMENT A PROVEÏDORS. ACORDS COMPLEMENTARIS
Vista la moció presentada pel Grup Municipal del Comú, amb 7 vots a favor dels grups municipals del Comú, ERC-Avancem i Crida-CUP; 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP i 6 abstencions del Grup Municipal de CiU, s’acorda rebutjar els punts següents:
1r. Considerar il·legítim els interessos contrets amb entitats financeres privades pel capital de 18.553.075,83 € prestats en el marc del pla de pagament a proveïdors del 2012 del MIHAP en els que s’ha aplicat un tipus d’interès USURER de l’EURIBOR a 3 mesos + 525 (o més) punts bàsics, quan aquelles entitats financeres han obtingut aquests recursos a un tipus inferior a l’ 1%.
.../...
7è. Instar a la confecció d’una auditoria del deute il·legítim que ha d’anar acompanyada d’una auditoria social sobre diferents aspectes del consistori, des de factors de gènere a mediambientals.
Que l’auditoria del deute es realitzi per part d’una cooperativa amb clar compromís social, com pot ser el col·lectiu Ronda, descartant així empreses com les anomenades Big Four, les quatre auditories mundials, al servei d’un sistema econòmic injust que cal capgirar.
Instar a la Paeria a realitzar una consulta ciutadana on es decideixi sobre el pagament del deute.
Amb 13 vots a favor dels grups municipals del Comú, CiU , ERC-Avancem i Crida-CUP i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP, s’acorda rebutjar els punts següents:
2n. Instar al govern municipal a quantificar la xifra exacta dels interessos ja pagats d’aquests préstecs fins aquesta data i informar al ple.
3r. Instar a què els serveis jurídics de l’Ajuntament de Lleida estudiïn les accions legals possibles que corresponguin per tal d’aconseguir la nul·litat d’aquest deute.
4t. Instar a la Comissió Especial de la Transparència a l’impuls d’una auditoria ciutadana del deute que clarifiqui de manera pedagògica i participativa del concepte DEUTE MUNICIPAL i senyali els seus elements il·legítims.
5è. Sol·licitar al Govern del Regne d’Espanya que assumeixi com a propi el deute bancari de l’Ajuntament de Lleida pendent d’amortitzar a 31.12.2015 dels diferents préstecs associats del Pla de Pagament a Proveïdors, compensant dit deute amb les aportacions ja realitzades al sector financer durant els anys 2009 al 2012.
6è. Remetre aquests acords a la Federació Catalana de Municipis, al Govern de la Generalitat, al Govern del Regne d’Espanya i a la Comissió Europea i a la Federació d’Usuaris de la Banca.
30.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CRIDA PER LLEIDA-CUP PER A LA LLIURE CIRCULACIÓ DE LES PERSONES I PER LA PROTECCIÓ DELS DRETS FONAMENTALS DAVANT L’ACTUAL POLÍTICA DE FRONTERES
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de Crida per Lleida-CUP, amb 7 vots a favor dels grups municipals de Crida-CUP, ERC-Avancem i Comú i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP i 5 abstencions del Grup Municipal de CiU, s’acorda rebutjar la següent moció:
1r. Instar al govern espanyol a:
- Reorientar la política exterior del govern espanyol i de la UE amb la comunitat internacional en base als principis de justícia social, igualtat, respecte als drets humans i cooperació entre els pobles.
- Sol·licitar a la UE que tanqui l’agència Frontex (Agència Europea per a la Gestió de la Cooperació Operativa a les Fronteres Exteriors dels Estats membres de la unió Europea) i destini els fons a polítiques de cooperació econòmica entre Estats, i a programes reals d’acollida de persones immigrades i refugiades.
- Facilitar la tramitació dels visats d’estància i residència, així com de l’asil i la protecció internacional subsidiària des d’una primera atenció a les persones demandants a les ambaixades i consolats espanyols.
2n. Facilitar l’empadronament de totes les persones que declarin viure al municipi de Lleida i conseqüentment garantir-ne l’accés als serveis bàsics.
3r. Sumar-se a les accions de sensibilització i denúncia contra la vulneració dels drets humans a què són sotmeses les persones immigrants i refugiades, tant en les zones de conflicte com a causa de la política de fronteres de la UE. Donar suport al tancament dels CIES, que suposen la privació de llibertat de persones que no han comés cap delicte, i a posar fre a les deportacions i expulsions d’aquestes persones.
4t. No col·laborar institucionalment amb governs i empreses implicats directament en conflictes bèl·lics, així com empreses subministradores de material destinat a causar ferides com a mètode de contenció de civils desarmats que es desplacen pacíficament entre fronteres dels Estats.
5è. Accions de sensibilització i denúncia de la vulneració dels drets humans, socials, civils i polítics a què són sotmeses les persones immigrants que viuen a la nostra ciutat, amb accions encaminades a la convivència, el reconeixement de la seva contribució al sosteniment de l’economia i les llars lleidatanes, així com el foment de mecanismes de participació política i ciutadana en l’àmbit municipal.
31.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIUTADANS PER DUR A TERME UNA VALORACIÓ ECONÒMICA DE LA CONSTRUCCIÓ DE L’EDIFICI DEL NOU INSTITUT ESCOLA DE PINYANA I INSTAR A LA GENERALITAT A FIXAR UN CALENDARI D’EXECUCIÓ DE LES OBRES
Vista la proposta del Grup Municipal de Ciutadans, amb 14 vots a favor dels grups municipals de C’s, PSC i Crida-CUP, 9 vots en contra dels grups municipals de CiU i ERC-Avancem i 4 abstencions dels grups municipals del PP i Comú, s’acorda aprovar el següent punt:
1r. Sol·licitem als serveis tècnics de la Regidoria de Sostenibilitat una valoració econòmica de la construcció d’un nou edifici per a la nova Escola Pinyana.
Amb 16 vots a favor dels grups municipals de C’s, PSC, Crida-CUP i PP, 9 vots en contra dels grups municipals de CiU i ERC-Avancem i 2 abstencions del Grup Municipal del Comú, s’acorda aprovar el punt següent:
2n. Instar al Govern de la Generalitat que agilitzi el calendari d’execució de les obres del nou edifici del Centre, per tal que es pugui posar en marxa al més aviat possible tal com es va demanar aquí en les mocions de maig de 2012 i novembre de 2013, o en tot cas, a la resolució del Parlament de Catalunya de juny de 2015.
32.- MOCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU, C’S, ERC-AVANCEM, PP I COMÚ DE LLEIDA PER DESPOLITITZAR LA FAVLL
Vista la moció presentada pels grups municipals de CiU, C’s, ERC-Avancem, PP i Comú de Lleida, amb 17 vots a favor dels grups municipals del Comú, CiU, C’s, ERC-Avancem i PP i 10 vots en contra dels grups municipals del PSC i CUP, s’acorda aprovar la següent moció:
1r. Instar a la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida que prenguin l’acord que les persones que siguin escollides per la seua junta directiva tindran el següent règim d’incompatibilitats:
a) Qualsevol mandant representatiu, càrrec polític electe i càrrec de confiança en administració pública
b) El compliment de funcions directives en administracions públiques i l’afiliació en partits polítics
c) Qualsevol activitat professional, mercantil i laboral que comporti relació contractual amb l’Ajuntament.
2n. Instar els/les directius de la FAVLL i de les respectives associacions veïnals de barri a mostrar, en l’aspecte públic de la seva funció, neutralitat política.
3r,. Trametre els presents acords a la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, a totes les associacions de veïns de la ciutat i a la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya.
33.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DEL COMÚ DE LLEIDA DE L’ADEQUACIÓ DE L’IBI A L’ÚS REAL DEL TERRENY
Vista la moció presentada pel Grup Municipal Comú de Lleida, per unanimitat s’acorda:
L’Ajuntament de Lleida aplicarà els mecanismes previstos en el Text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari per tal de procedir al canvi de naturalesa dels bens immobles, la classificació dels quals no es correspongui amb la lletra b) de l’apartat 2 de l’article 7 en la nova redacció que li ha donat la Llei 13/2015 de 24 de juny. Per això, s’encomana als serveis tècnics municipals que elaborin un informe, abans de final de 2015, que determini quins són els terrenys afectats, a fi de poder-lo trametre al Cadastre per a que efectuï la corresponent valoració als efectes de l’IBI.
34.- MOCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU I PSC PER IMPULSAR UN PROGRAMA MUNICIPAL D’AJUTS DE MENJADORS ESCOLARS PER A L’ALUMNAT DE LLEIDA
Vista la moció presentada pels grups municipals de CiU i PSC, per unanimitat s’acorda:
1r. Instar a l’Ajuntament de Lleida a la concessió d’ajuts per a l’assistència als menjadors escolars de l’alumnat d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil, dels centres educatius sufragats amb fons públics a la nostra ciutat, mitjançant la creació d’una mesa de representació amb els tècnics dels serveis socials, amb la finalitat de completar les beques menjador concedides pel Consell comarcal del Segrià.
2n. Demanem a l’Ajuntament de Lleida que assumeixi el cost íntegre de determinades subvencions que no gaudeixin en l’aplicació dels criteris establerts per la Generalitat de Catalunya, de finançament provinent d’aquesta administració, a través del consell Comarcal del Segrià; i que, de manera extraordinària, s’acrediti per part dels Serveis Socials, que es tracta d’una família en situació de risc social amb la qual existeix un pla de treball i un diagnòstic que valori necessària aquesta subvenció.
3r. Instar al Departament d’Ensenyament i al Consell Comarcal del Segrià a:
- Establir criteris progressius d’acord amb la renda familiar per a la concessió dels ajuts.
- Adoptar les mesures necessàries per poder resoldre la concessió.
- Agilitzar la tramesa d’informació a l’Ajuntament, tant de sol·licitants com de resolucions, per tal que els serveis socials municipals puguin preveure, si s’escauen, accions complementàries.
- Revisar la implantació del protocol per a la detecció i seguiment de situacions de dificultat en alimentació d’infants i adolescents, de cara a facilitar un millor coneixement d’aquest per part de tots els agents i millorar-ne així la seva eficàcia.
4t. Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida prioritzaran la detecció i atenció a les situacions de necessitat alimentària d’infants i adolescents:
- Milloraran la coordinació amb els centres escolars i de salut per a la identificació de les situacions.
- En aplicació del protocol es sol·licitarà la beca de menjador per als casos necessaris.
- En tant es resol la situació, aplicaran mesures d’urgència assumint el pagament del menjador, si és el cas.
- En períodes de vacances escolar facilitaran a les famílies en situació d’extrema pobresa l’accés als aliments necessaris per a garantir l’adequada alimentació dels infants i adolescents, així com l’accés als serveis d’atenció a la infància i l’adolescència que disposin de serveis de menjador.
5è. L’Ajuntament de Lleida impulsarà la constitució d’una taula de coordinació permanent amb el Departament d’Ensenyament i el Consell Comarcal del Segrià.
6è. Donar trasllat de la present moció al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, al Consell comarcal del Segrià i als membres del Consell Escolar Municipal.
35.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER DEMANAR AMPLIAR LA LÍNIA 6 DE TRANSPORT PÚBLIC D’AUTOBÚS PER ATENDRE EL DESPLAÇAMENT D’ALUMNES DE L’INSTITUT CASTELL DELS TEMPLERS A COPA D’OR
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de CiU, per unanimitat s’acorda aprovar els punts següents:
1r. Instar a l’Ajuntament de Lleida que estudiï les necessitats de mobilitat per a facilitar l’accés, mitjançant transport públic urbà col·lectiu a la comunitat educativa de l’IES Castell de Templers al seu Centre.
.../...
3r. Traslladar aquest acord als representants del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i als representant de l’IES Castell de Templers.
Amb 25 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, ERC-AVANCEM, Crida-CUP i PP i 2 abstencions del Grup Municipal del Comú, s’acorda aprovar el punt següent:
2n. Demanar a l’Ajuntament de Lleida que estudiï en el marc del pacte per a la mobilitat- conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’estat de situació del transport escolar i la mobilitat de la comunitat educativa a Lleida.
36.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER EXIGIR L’ACORD DE REFORESTACIÓ I ADEQUACIÓ DEL PATI DE L’ESCOLA ALBA
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de CiU, amb 13 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú, 12 vots en contra dels grups municipals del PSC i C’s i 2 abstencions del Grup Municipal del PP, s’acorda:
1r. Reprovar l’actitud de l’equip de govern municipal per no haver donat compliment a un acord pres a la sessió plenària del mes de juliol.
2n. Reprovar el fet que aquest acord del Ple del mes de juliol no hagi estat comunicat a totes les parts que s’havia instat.
3r. Exigir el compliment dels acords aprovats en el ple del passat mes de juliol, amb urgència pel que fa a la retirada dels arbres morts i malalts pel perill que representen per a l’alumnat i el personal de l’escola.
37.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU SOBRE INSTAL·LACIONS ESPORTIVES
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de CiU, per unanimitat s’acorda:
1r. L’Ajuntament de Lleida confeccionarà un mapa d’instal·lacions esportives municipals i també privades i, en cas de que aquest ja existeixi, l’actualitzarà i es farà públic per tal que sigui una eina útil de treball.
2n. Instar a que hi hagi un responsable de manteniment, que s’encarregui de l’actuació ràpida en el manteniment de les instal·lacions esportives municipals (manteniment, projectes, etc.) i també s’encarregui i supervisi aquelles actuacions que depenguin d’empreses subcontractades a tercers. A més, aquesta persona s’haurà d’encarregar i fer-se responsable de les revisions periòdiques (sanitàries, d’il·luminació, d’aigua, etc.). Aquest responsable dependrà directament de la Regidoria d’Esports i ha de ser el referent de contacte per les associacions.
3r. Que es coordini la utilització d’aquestes instal·lacions amb la fi de millorar l’efectivitat i aprofitar al màxim les instal·lacions de les quals disposa la ciutat. A més, cal construir ponts i sinergies entre els titulars que tenen instal·lacions esportives privades i l’Ajuntament per tal de coordinar i ser més eficients a l’hora de donar resposta a les entitats que ho necessitin.
4t. Crear un Pla Plurianual i conjunt amb qualsevol de les actuacions que es puguin fer de qualsevol instal·lació esportiva, ja sigui de construcció, millora o manteniment. Recuperar la brigada de manteniment per tal de dignificar les instal·lacions i que es trobin en el millor estat possible, i així evitar la degradació i l’empobriment de les mateixes. Que aquesta brigada contempli les millores de les instal·lacions antigues o proposi la construcció d’instal·lacions noves necessàries i per tant que dugui a terme les accions de renovació i manteniment que s’hagin de fer.
38.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER IMPULSAR L’ESTUDI D’UN PAS DE VIANANTS AL CARRER PRINCEP DE VIANA
Aquesta moció és retirada pels proponents.
39.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER L’HABILITACIÓ D’UNA ZONA ESPORTIVA PER A JOVES AL BARRI DE LA BORDETA
Aquesta moció és retirada pels proponents.
40.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER MILLORAR LA REGULACIÓ SEMAFÒRICA DE LA ZONA DE LA ROTONDA DE COPA D’OR
Aquesta moció és retirada pels proponents.
41.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PEL CONDICIONAMENT D’UN APARCAMENT PÚBLIC A LA PLAÇA DEL MOLI DE SANT ANASTASI
Aquesta moció és retirada pels proponents.
42.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER A LA REALITZACIÓ D’UNA CONSULTA POPULAR AL BARRI DEL CAMP D’ESPORTS PER A TROBAR LA MILLOR OPCIÓ PER LA DESTINACIÓ DEFINITIVA DEL SOLAR DEL CARRER SEGRIÀ-ALCALDE PUJOL
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de CiU, amb 13 vots a favor dels Grups Municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP, s’acorda rebutjar la següent proposta:
1r. Sol·licitar a l’Ajuntament de Lleida que obri un debat més profund sobre el destí d’aquest solar i que es realitzi una CONSULTA POPULAR AL BARRI, oberta tant als veïns com comerciants.
2n. Donar trasllat de la present moció a l’Associació de Veïns del Camp d’Esports.
43.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU SOBRE EL COMPLIMENT DE LES DISPOSICIONS DEL CARTIPÀS MUNICIPAL APROVAT PER L’AJUNTAMENT DE LLEIDA
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de CiU, amb 15 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP, PP i Comú i 12 abstencions del grups del PSC i C’s, s’acorda:
L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida respondrà per escrit totes aquelles sol·licituds d’informació que sol·licitin els grups de l’oposició i en el que així s’indiqui, en els terminis previstos i en les diferents comissions informatives en les que s’organitza l’Ajuntament de Lleida.
44.- MOCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU I ERC-AVANCEM EN DEFENSA DE L’ESTAT DEMOCRÀTIC I RESPECTE A LA VOLUNTAT POPULAR EXPRESSADA LLIUREMENT A LES URNES
Vista la moció presentada pels grups municipals de CiU i ERC-Avancem, amb 21 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, PSC, Crida-Cup i Comú i 6 vots en contra dels grups municipals de C’s i PP, s’acorda aprovar els punts següents:
1r. Manifestar el compromís de l’Ajuntament de Lleida amb la defensa dels valors democràtics amb l’Estat democràtic com a garantia de convivència i amb el respecte a les institucions democràticament constituïdes com a resultat de la voluntat popular expressada lliurement a les urnes.
.../...
3r. Expressar el suport i la voluntat de defensar la sobirania popular, que s’expressa de forma explícita a través del sufragi i que resideix en la ciutadania de Catalunya.
.../...
7è. Reclamar a les institucions de l’Estat que respectin la separació de poders, principi bàsic per evitar l’abús en l’exercici del poder i per garantir les llibertats, de manera que cap dels tres poders interfereixi en les competències i les actuacions dels altres dos.
8è. Trametre aquests acords al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, al Govern d’Espanya, al Congreso de los Diputados, al Senado, al Consell de la Unió Europea, a la Comissió Europea i al Parlament Europeu.
Amb 13 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú; 6 vots en contra dels grups municipals de C’s i PP i 8 abstencions del Grup Municipal del PSC, s’acorda aprovar els punts següents:
2n. Reconèixer el dret del poble de Catalunya a expressar-se com a subjecte polític.
.../...
4t. Reconèixer la legitimitat de les decisions preses en el sí de les institucions democràticament constituïdes i les accions empreses per donar compliment d’aquestes decisions.
Amb 13 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP, s’acorda rebutjar els punts següents:
5è. Defensar la cohesió social i la identitat de Catalunya, alhora que condemnar les actuacions i decisions que s’han empès o es puguin emprendre en el futur, des de qualsevol àmbit exterior del país, contra la cohesió i la identitat del poble de Catalunya.
6è. Instar tots els poders de l’Estat a respectar i sotmetre’s a la voluntat popular, expressada a través de la seua representació parlamentària, legítimament constituïda després de les eleccions fetes el 27 de setembre de 2015.
MOCIÓ D’URGÈNCIA
Per unanimitat s’acorda tractar la següent moció:
45.- MOCIÓ CONJUNTA DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS DE SUPORT A L’ACOLLIDA DE POBLACIÓ REFUGIADA VÍCTIMA DELS CONFLICTES ARMATS A LA MEDITERRÀNIA
Abans de tractar la moció, es vota la següent esmena feta pel Grup Municipal del Comú, la qual és rebutjada amb 12 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP:
Instem a l’alcalde de Lleida a donar suport i liderar l’adhesió de la ciutat de Lleida a la xarxa de ciutats-refugi, a fer una reserva pressupostària per tal de fer front a les despeses que pugui suposar la implicació de la ciutat de Lleida a la Xarxa de Ciutats-Refugi i a realitzar els passos necessaris per a implicar a la Generalitat, la Diputació i al consell comarcal a col·laborar també amb la xarxa de ciutats-refugi.
Vista la moció presentada conjuntament per tots els grups municipals, per unanimitat s’acorda:
1r. Instar el Govern espanyol i als diferents partits amb representació parlamentària, tant al parlament espanyol com europeu, a:
Fer una crida als Organismes Internacionals (Unió Europea, Nacions Unides...) per tal que posin en marxa les actuacions necessàries per aturar els conflictes que donen lloc a situacions com l’actual
Demanar una major dotació de recursos a la UE per suport jurídic, assistència, acollida, polítiques de cooperació entre Estats i integració social i que s’estableixin mecanismes perquè es transfereixin a les administracions municipals per a la gestió descentralitzada.
Augmentar el nombre de places d'asil, la dotació pressupostària per millorar la qualitat en les diferents fases de l'atenció a aquest col·lectiu, així com l’acceleració dels processos de reconeixement de la situació de refugiat/ada
Augmentar de sis mesos a un mínim de 24 mesos el període d'acollida de les persones sol·licitants d'asil, en funció de la vulnerabilitat de cada persona.
Donar suport als països d’asil, normalment empobrits, on es concentren el 85% de les persones refugiades del món a través de la cooperació al desenvolupament o l’ajuda humanitària directa o indirecta, tot garantint els drets de totes les persones.
Reduir els temps de tramitació de les peticions d’asil.
2n. Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a:
Actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya (PPIC), aprovat el 28 de gener de 2014, adequant-la a la situació actual i assegurar-ne el desplegament.
Territorialitzar els serveis d'atenció a les persones demandants d'asil i en paral·lel formar i/o especialitzar aquelles persones dels municipis que s'hauran de fer càrrec del suport i l'atenció a les persones sol·licitants.
Donar suport als municipis acollidors i facilitar-ne la coordinació.
Donar suport als països d’asil, normalment empobrits, on es concentren el 85% de les persones refugiades del món a través de la cooperació al desenvolupament o l’ajuda humanitària directa o indirecta, garantint els drets de totes les persones.
3r. Adaptar el pla d'acollida municipal de Lleida per a incorporar-hi l'asil.
4t. Donar suport i col·laborar amb les entitats catalanes que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil.
5è. Definir quin suport (servei i infraestructura) pot oferir el nostre municipi per acollir les persones sol·licitants.
6è. Treballar en la sensibilització de la població del municipi de Lleida sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària.
7è. Endegar i garantir polítiques municipals de cooperació al desenvolupament amb vocació transformadora.
8è. Oferir el municipi com a territori d’acollida.
9è. Sumar-nos a les línies de treball identificades i consensuades a la reunió en matèria de refugi, celebrada el passat 4 de setembre de 2015 a la seu del Fons Català amb la participació de més d’una vuitantena d’ajuntaments. Aquestes són:
Assistència en les rutes de fugida
Suport als municipis de la ruta
Planificació i gestió de l’acollida
Acollida a Catalunya
10è. Coordinar i concentrar els esforços del món local davant la situació d’emergència actual, a través del Fons Català, en col·laboració amb les entitats municipalistes, per tal de tenir una veu conjunta que interlocuti amb la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat espanyol.
11è: Demanar a la Comissió Europea i a les Nacions Unides que faci intermediació entre les parts per a la resolució dels conflictes que originen el desplaçament d’aquestes persones.
12è. Fer arribar aquest acord al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol, als diferents partits polítics amb representació parlamentaria, tant al parlament espanyol com a l’europeu, així com donar coneixement a la ciutadania a través del mitjans de comunicació públics de la ciutat.