27/11/2015
De conformitat a les previsions de l'article 206 del vigent Reglament d'organització i funcionament dels ens locals, cal fer constar que el redactat del text d'aquests acords no és definitiu fins que no s'aprovi l'acta per part del plenari de la Corporació.
L'objectiu de la reproducció de les actes mitjançant aquest sistema té un caràcter eminentment informatiu. De conformitat amb les previsions del vigent Reglament d'organització i funcionament dels ens locals, la forma ordinària d'acreditació dels actes i acords municipals és mitjançant una certificació administrativa expedida per la Secretaria de la corporació o funcionari autoritzat a tal efecte.
Ordre del dia
Proposta d’aprovació de l’acta de la sessió anterior.
Donar compte dels decrets dictats per l’Alcaldia des del darrer Ple.
Donar compte específic de decrets dictats per l’Alcaldia.
Fixació de la data del proper Ple ordinari.
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE DRETS I SERVEIS A LES
PERSONES, PER A LA POLÍTICA CULTURAL, DE L’EDUCACIÓ, ESPORTS I DE
LA PARTICIPACIÓ
Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones
Proposta d’aprovació de les Bases que han de regir el concurs de cartells per anunciar l’activitat de tardes de ball, adreçat a alumnes de l’escola d’art Leandre
Cristòfol.
Regidoria de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i l’Esport
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb la Banda Municipal de Lleida, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados l’any 2016.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb l’Associació Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori
Municipal Enric Granados l’any 2016.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb l’Associació LleidArt Ensemble, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados l’any 2016.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados l’any 2016.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i
l’Ajuntament de Lleida, en relació amb els equipaments de l’Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre de la Llotja i el Teatre Municipal de l’Escorxador, per al suport a la seva programació d’arts escèniques i música durant el 2015.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i
l’Ajuntament de Lleida per al programa d’exposicions i activitats del Centre d’Art la Panera.
Proposta d’aprovació del Conveni de col·laboració amb la Fundació bancària la Caixa amb motiu de l’organització d’ El Musical a l’Auditori Municipal Enric
Granados.
Proposta d’aprovació de la convocatòria del XXIIè Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes.
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE GESTIÓ DELS RECURSOS,
LA SEGURETAT PÚBLICA I L’ORGANITZACIÓ MUNICIPAL
Proposta d’aprovació del Plec de Clàusules Administratives Particulars i del Plec de Prescripcions Tècniques per a la contractació, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació de forma anticipada, contracte reservat a Centres
Especials de Treball dels Serveis d’atenció telefónica mitjançant el telèfon d’atenció ciutadana 010, al servei de taxi adaptat i suport de centraleta de l’Ajuntament de Lleida i inici de la licitació.
Expedient de Gestió Tributària impost de construccions, instal·lacions i obres, concessió de bonificació.
Informació dels estats d’execució dels pressupostos de l’Ajuntament, Organismes Autònoms i empreses a 30/09/2015 i de l’informe 18/2015 de la Sindicatura de
Comptes de Catalunya.
Informe donant compte de la tramesa de dades al Ministeri d’Hisenda i Administracions Publiques corresponent al tercer trimestre de 2015, d’acord amb
l’Ordre HAP/2105/2012, de l1 d’octubre, relatiu al pressupost de l’exercici 2015.
COMISSIÓ INFORMATIVA DE POLÍTIQUES DE LA GESTIÓ I PROMOCIÓ DE LA
CIUTAT I LA SOSTENIBILITAT
Proposta d’aprovació del Plec de Clàusules Administratives Particulars i Prescripcions Tècniques que regeixen la contractació d’obres, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació, de forma anticipada, del Pla de manteniment,
conservació i millora de paviments i Brigada d’Acció Immediata (BAI), any 2016, i inici de la licitació.
Proposta de ratificació de l’acord de dissolució de la Ruta del Temple.
ALCALDIA
Declaració Institucional per una societat lliure de violència masclista.
MOCIONS
ALCALDIA MOCIONS PROMOGUDES PER ENTITATS
Moció de l’Associació de Joves solidaris en Acció, Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) i Coordinadora d’ONGD i altres Moviments
Solidaris de Lleida, de suport al jove sahrauí Hassanna AAlia, després de la situació d’expulsió dictada pel Govern Espanyol.
Moció de l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) per ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís per la catástrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials del passat mes d’octubre.
Moció de la Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural demanant la declaració de les cigonyes de Lleida com a bé patrimonial
ambiental d’interès local. Acords complementaris.
Moció de La Marea Groga de Lleida per a garantir targetes bus per a centres educatius.
MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS
Moció del Grup Municipal Crida per Lleida-CUP per l’eliminació dels privilegis en l’IBI.
Moció del Grup Municipal del PSC en defensa de la rebaixa de l’IVA cultural que afecta a la creació i producció de proximitat i a l’accés a la cultura en l’àmbit local.
Moció del Grup Municipal Crida per Lleida-CUP per al compliment de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.
Moció dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida-CUP de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya.
Moció del Grup Municipal Crida per Lleida-CUP per la condemna de l’homenatge als feixistes italians que van combatre a Espanya durant la guerra civil.
Moció del Grup Municipal de Crida per Lleida-CUP per a la realització d’un pla de participació per a la ciutat de Lleida.
Moció del Grup Municipal del PP per a la implantació de comissaries externes de proximitat a Lleida.
Moció del Grup Municipal de CiU per la gestió, conservació i difusió del Patrimoni Històric i Cultural de Lleida.
Acords adoptats
Per unanimitat s’acorda aprovar l’acta de la sessió anterior feta el dia 30 d’octubre de 2015.
2.- DONAR COMPTE DELS DECRETS DICTATS PER L’ALCALDIA DES DEL DARRER PLE
La Corporació resta assabentada dels decrets dictats per l’Alcaldia des del darrer Ple i que van del núm. 6909 fins al núm. 7689, ambdós inclosos.
3.- DONAR COMPTE ESPECÍFIC DE DECRETS D’ALCALDIA
La Corporació resta assabentada dels següents decrets dictats per l’Alcaldia:
- Decret de 3-11-2015 de delegació d’exercici de diverses competències a favor de la tinenta d’alcalde Sra. Montserrat Mínguez García.
- Decret de 3-11-2015 de delegació de diverses competències a favor del tinent d’alcalde Sr. Fèlix Larrosa Piqué.
- Decret de 3-11-2015 de delegació d’exercici de diverses competències a favor de la regidora Sra. Sara Mestres Llussà.
- Decret de 4-11-2015 de nomenament del Sr. Rafael Peris Martín com a president de l’Institut Municipal d’Ocupació.
- Decret de 4-11-2015 de nomenament del Sr. Rafael Peris Martín com a president de l’organisme autònom Turisme de Lleida.
- Decret de 10-11-2015 de nomenament del Sr. Josep Tort i Bardolet com a Comissionat de l’Alcaldia per la candidatura de la Seu Vella de Lleida com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.
- Decret de 11-11-2015 de nomenament de representants de l’Ajuntament de Lleida en els Consells de participació dels Centres de la ciutat.
- Decret de 11-11-2015 de nomenament de representants de l’Ajuntament de Lleida en els Consells Escolars de les escoles bressol de la ciutat.
- Decret de 11-11-2015 de nomenament de representants en els Consells Escolars dels centres concertats d’ensenyament no universitari de la ciutat.
- Decret de 11-11-2015 de nomenament de representants en els Consells Escolars dels centres públics d’ensenyament no universitari de la ciutat.
- Decret de 11-11-2015 de designació de la regidora Sra. Montserrat Parra Albà com a representant de l’Ajuntament al Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya.
4.- FIXACIÓ DE LA DATA EL PLE EXTRAORDINARI DE PRESSUPOSTOS PER A
L’EXERCICI 2016
El senyor alcalde dona compte de l’acord de la Junta de Portaveus pel qual es va fixar
que el Ple ordinari del mes de desembre es farà el dimarts dia 22 de desembre.
Es ratifica per unanimitat el canvi de data del Ple ordinari de desembre.
5.- APROVACIÓ DE LES BASES QUE HAN DE REGIR EL CONCURS DE CARTELLS PER ANUNCIAR L’ACTIVITAT DE TARDES DE BALL, ADREÇAT A ALUMNES DE L’ESCOLA D’ART LEANDRE CRISTÒFOL
Vist l’informe emès per la Cap de la Unitat Técnica de Gent Gran en que explica l’activitat de Tardes de Ball.
Atès que l’activitat està inclosa en la Guia d’Activitats per a la Gent Gran 2015/2016.
Atès que l’Ajuntament de Lleida té com a objectiu en la seva actuació envers la gent gran la promoció de l’envelliment saludable. En aquesta línia, es programen un seguit d’activitats encaminades a promoure en bon estat físic, psíquic i social de la gent gran de la ciutat.
Atès que per fer difusió de l’activitat, es convoca cada any un concurs per elaborar el cartell que l’ anuncia. El concurs té una dotació de 600€.
El concurs es convoca pels alumnes de 2on curs de gràfica publicitària de l’Escola d’Art Leandre Cristòfol.
Atès el que especifiquen les bases que han de regir el concurs.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent del regidor de Polítiques per als Drets de les Persones:
1r. Aprovar les Bases i la Convocatòria del Concurs de Cartells de Tardes de Ball.
2n. Disposar la despesa d’aquest Concurs a càrrec de la partida pressupostària 05-310-8100.
3r. Ordenar el pagament de la quantitat fixada com a premi del concurs (600 €).
6.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB LA BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA, PER REGULAR I FIXAR L’ÚS DE L’EDIFICI DE L’AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS L’ANY 2016
L’Ajuntament de Lleida, és titular de l’equipament cultural Auditori Municipal Enric Granados.
l’Ajuntament de Lleida en l’esmentat centre cultural vol promoure la presència de grups musicals en residència que incentivin la cultura musical del territori, així com oferir-los un espai d’estudi, de debat, de realització de tallers, de coordinació, etc. de les seves activitats així com la possibilitat de participar activament en la temporada de l’Auditori o en altres activitats municipals.
La Banda Municipal de Lleida és una formació sense ànim de lucre amb l’objectiu d’oferir a les persones de les terres de Lleida una formació musical on puguin desenvolupar les seves aptituds musicals en un nivell no professional però de suficient qualitat com per participar activament en la vida cultural del territori.
La Banda Municipal de Lleida està legalment constituïda amb un conjunt de membres que abasten tota la família dels instruments de vent i percussió, amb uns 50 músics habituals.
Ambdues parts tenen la voluntat de formalitzar un conveni de col·laboració per tal de regular i fixar l’ús de l’espai de l’edifici de l’Auditori per la Banda Municipal de Lleida.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Banda Municipal de Lleida, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori l’any 2016.
7.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB L’ASSOCIACIÓ BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLEIDA, PER REGULAR I FIXAR L’ÚS DE L’EDIFICI DE L’AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS L’ANY 2016
L’Ajuntament de Lleida, és titular de l’equipament cultural Auditori Municipal Enric Granados.
l’Ajuntament de Lleida en l’esmentat centre cultural vol promoure la presència de grups musicals en residència que incentivin la cultura musical del territori, així com oferir-los un espai d’estudi, de debat, de realització de tallers, de coordinació, etc. de les seves activitats així com la possibilitat de participar activament en la temporada de l’Auditori o en altres activitats municipals.
L’Associació Banda Simfònica Unió Musical de Lleida és una Associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de promocionar la música en tots els seus àmbits com a mitjà de creixement personal i social utilitzant l’associacionisme musical, sense cap distinció, social, religiosa, política, econòmica ni de gènere.
L’Associació Banda Simfònica Unió Musical de Lleida és una Associació legalment constituïda que compta amb un conjunt musical (BANDA SIMFÒNICA) format per 50-70 músics habituals de les famílies dels instruments de corda, vent i percussió.
Ambdues parts tenen la voluntat de formalitzar un conveni de col·laboració per tal de regular i fixar l’ús de l’espai de l’edifici de l’Auditori per L’Associació Banda Simfònica Unió Musical de Lleida.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori l’any 2016.
8.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB L’ASSOCIACIÓ LLEIDART ENSEMBLE, PER REGULAR I FIXAR L’ÚS DE L’EDIFICI DE L’AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS L’ANY 2016
L’Ajuntament de Lleida, és titular de l’equipament cultural Auditori Municipal Enric Granados.
l’Ajuntament de Lleida en l’esmentat centre cultural vol promoure la presència de grups musicals en residència que incentivin la cultura musical del territori, així com oferir-los un espai d’estudi, de debat, de realització de tallers, de coordinació, etc. de les seves activitats així com la possibilitat de participar activament en la temporada de l’Auditori o en altres activitats municipals.
l’Associació LleidArt Ensemble és una formació sense ànim de lucre amb l’objectiu d’associar joves professionals de la música que coincideixen en la proximitat de territori de les terres de ponent de Catalunya per així poder apropar i fomentar la música clàssica de petit format a tots els públics, en especial a les terres de ponent, així com també difondre la música de cambra en diversos formats per tal de potenciar-ne el seu valor cultural.
l’Associació LleidArt Ensemble és una formació legalment constituïda amb un conjunt de membres que abasten diferents especialitats instrumentals.
Ambdues parts tenen la voluntat de formalitzar un conveni de col·laboració per tal de regular i fixar l’ús de l’espai de l’edifici de l’Auditori per l’Associació LleidArt Ensemble.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Associació LleidArt Ensemble, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori l’any 2016.
9.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB EL COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS, PER REGULAR I FIXAR L’ÚS DE L’EDIFICI DE L’AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS L’ANY 2016
L’Ajuntament de Lleida, és titular de l’equipament cultural Auditori Municipal Enric Granados.
l’Ajuntament de Lleida en l’esmentat centre cultural vol promoure la presència de grups musicals en residència que incentivin la cultura musical del territori, així com oferir-los un espai d’estudi, de debat, de realització de tallers, de coordinació, etc. de les seves activitats així com la possibilitat de participar activament en la temporada de l’Auditori o en altres activitats municipals.
El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados és una formació sense ànim de lucre amb la finalitat d’estudiar, divulgar i interpretar música de qualsevol època o estil, per tal d’oferir a les persones de les terres de Lleida una formació coral on puguin desenvolupar les seves aptituds musicals en un nivell no professional però de suficient qualitat com per participar activament en la vida cultural del territori.
El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados és una formació legalment constituïda amb un conjunt de membres que abasten les diferents veus de l’àmbit vocal.
Ambdues parts tenen la voluntat de formalitzar un conveni de col·laboració per tal de regular i fixar l’ús de l’espai de l’edifici de l’Auditori pel Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, per regular i fixar l’ús de l’edifici de l’Auditori l’any 2016.
10.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, L’OFICINA DE SUPORT A LA INICIATIVA CULTURAL I L’AJUNTAMENT DE LLEIDA, EN RELACIÓ AMB ELS EQUIPAMENTS DE LAUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS, EL TEATRE DE LA LLOTJA I EL TEATRE MUNICIPAL DE L’ESCORXADOR, PER AL SUPORT A LA SEVA PROGRAMACIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES I MÚSICA DURANT EL 2015
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha donat suport econòmic a la programació professional estable dels equipaments de titularitat municipal o gestionats per municipis (equipaments privats però gestionats per un ens públic en virtut de convenis o acords). El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ho ha fet a través de l’ Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, empresa pública adscrita al Departament de Cultura, i amb el desplegament del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya.
El Decret 48/2009, de 24 de març, crea i regula el Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya. Aquesta normativa estableix diferents tipologies dels esmentats equipaments municipals i regula diferents tipus de suport econòmic en funció de la tipologia.
Els equipaments Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l’Escorxador formen part del Sistema esmentat amb la categoria E3, amb la qual cosa el sistema de suport és el conveni.
D’acord amb l’article 8 del Decret 48/2009, de 24 de març, s’estipula que la fórmula de suport per als equipaments escènics i musicals locals multifuncionals i també pels centres de producció territorial, es farà amb la signatura d’un conveni específic anual. I en annex I al citat conveni es desenvolupa aquesta fórmula de suport.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i l’Ajuntament de Lleida, en relació amb els equipaments de l’Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre de la Llotja i el Teatre Municipal de l’Escorxador, per al suport a la seva programació d’arts escèniques i música durant el 2015.
11.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, L’OFICINA DE SUPORT A LA INICIATIVA CULTURAL I L’AJUNTAMENT DE LLEIDA PER AL PROGRAMA D’EXPOSICIONS I ACTIVITATS DEL CENTRE D’ART LA PANERA
El Centre d’Art la Panera és una plataforma de producció, difusió, formació i exhibició de les arts visuals al nostre país i pretén ser un instrument que estableixi ponts entre la creació visual i la creació produïda en d’altres àmbits culturals. El seu programa expositiu abasta projectes individuals i exposicions temàtiques que aborden qüestions cabdals del moment, i que suposen una presa de posició per part del centre davant de les controvèrsies que generen. Defensa l’art com una eina educativa especialment vàlida per a reforçar els diferents programes escolars. L’art contemporani, per la seva riquesa expressiva, pels múltiples interrogants que planteja i pels diversos horitzons que proposa, contribueix a la formació d’individus receptius, crítics, dialogants, imaginatius i reflexius. Amb l’objectiu d’abordar la transversalitat que s’està produint entre disciplines artístiques, i el desig de donar eines útils als docents a l’hora de tractar els diferents llenguatges de la cultura contemporània, tenint present la creixent multidisciplinarietat del panorama artístic contemporani, els continguts de les activitats no només es vinculen amb les arts visuals, sinó amb molts altres aspectes relacionats amb la cultura contemporània com la literatura, el cinema, l’arquitectura, el disseny, la ciència i la robòtica, entre altres.
La Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres crea l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural com a entitat de dret públic subjecte al dret privat adscrita al Departament de Cultura, amb l’objecte de concentrar les iniciatives de suport i foment del Departament de Cultura i de les entitats adscrites, excepte l’Institut Català de les Empreses Culturals.
L’Ajuntament de Lleida manifesta un compromís amb les arts visuals i en el foment de la cooperació entre els municipis i el Departament de Cultura per tal de consolidar i projectar la xarxa, nacionalment i internacionalment. Tanmateix manifesta la seva voluntat de promocionar, en el Centre d’Art La Panera, una programació contemporània centrada en una línia d’acció que interrelacioni l’activitat educativa, el territori i la interacció social.
La Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres publicada al DOGC número 5537 de 31 de desembre ha modificat l’article 94 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya publicat al DOGC número 3791A, de 31 de desembre. L’article al·ludit estableix al final del seu apartat 5 que Les transferències, les subvencions directes i les subvencions establertes amb caràcter nominatiu per la Llei de pressupostos de la Generalitat que es facin a favor de consorcis, fundacions i altres persones jurídiques per quantia superior a cinquanta mil euros s'han de formalitzar mitjançant convenis.
És interès compartit per les parts el col·laborar, mitjançant la signatura d’aquest conveni, en el finançament de les activitats programades durant 2015, destinades al programa d’exposicions i activitats del Centre d’Art la Panera 2015, mitjançant la concessió d’una subvenció directa a l’Ajuntament de Lleida, ajustada a la normativa reguladora en aquesta matèria.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i l’Ajuntament de Lleida en el programa d’exposicions i activitats del Centre d’Art la Panera 2015.
12.- APROVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ BANCÀRIA LA CAIXA AMB MOTIU DE L’ORGANITZACIÓ D’ EL MUSICAL A L’AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS
La Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, contempla entre els seus objectius aproximar les manifestacions culturals i de formació més exigents a sectors especialitzats i al públic en general.
Que sent un dels camps d’actuació d’aquest treball la música, ambdues institucions estan interessades en formalitzar un conveni per tal de regular l’organització conjunta d’un concert participatiu a Lleida amb el títol EL MUSICAL.
Amb 22 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, ERC-Avancem i PP i 4 vots en contra dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
Aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, per a la organització conjunta d’un concert participatiu a la ciutat de Lleida amb el títol de EL MUSICAL.
13.- APROVACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA DEL XXIIÈ CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO RICARD VIÑES
L’Ajuntament de Lleida, convoca anualment el Concurs Internacional de piano Ricard Viñes, per tal de promoure i dinamitzar la formació i les actuacions de joves intèrprets i difondre el seu treball i la música per a piano en general.
Vistes les Bases que han de regir el XXIIè. Concurs Internacional del Piano Ricard Viñes, aprovades definitivament per acord del Ple de 4 d’octubre de 2013.
Atès que el Concurs te caràcter internacional i que les tasques preparatòries i d’organització requereixen el coneixement, amb una anticipació suficient, per part dels interessats.
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la cultura, l’educació i els esports:
1r. Aprovar la convocatòria del XXIIè. Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes.
2n. Ordenar la publicació al butlletí Oficial de la Província de Lleida de la convocatòria del XXIIè. Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes.
3r. El termini de presentació de sol·licituds per a participar en el XXIIè Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, s’obrirà l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i finalitzarà, d’acord amb el que disposa la base novena de la convocatòria, el dia 21 d’abril de 2016.
14. APROVACIÓ DEL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS I EL PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA CONTRACTACIÓ, MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT AMB DIVERSOS CRITERIS D’ADJUDICACIÓ I TRAMITACIÓ ANTICIPADA, DEL CONTRACTE DE SERVEIS, D’ATENCIÓ TELEFÒNICA MITJANÇANT EL TELÈFON D’ATENCIÓ CIUTADANA 010, ATENCIÓ TELEFÒNICA AL TAXI ADAPTAT I SUPORT DE CENTRALETA DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA. CONTRACTE RESERVAT A CENTRES ESPECIALS DE TREBALL I INICI DE LA LICITACIÓ
Amb 19 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s i PP i 7 abstencions dels grups municipals d’ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, s’acorda aprovar la proposta següent de la regidora de la Gestió dels Recursos municipals la hisenda municipal i polítiques de transparència:
1r.- Aprovar el Plec de Clàusules Administratives Particulars i el Plec de Prescripcions Tècniques per a la contractació, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació i tramitació anticipada, contracte reservat a Centres Especials de Treball dels Serveis d’atenció telefònica mitjançant el telèfon d’atenció ciutadana 010, al servei de taxi adaptat i suport de centraleta de l’Ajuntament de Lleida, per un import de 160.661,15 € + 33.738,85 € d’IVA (Total: 194.400,00 €) amb el següent desglossament per anys:
Període Base IVA 21% Total
01/03/2016 a 31/12/2016 66.942,14 14.057,85 80.999,99
01/01/2017 a 31/12/2017 80.330,58 16.869,42 97.200,00
01/01/2018 a 28/02/2018 13.388,43 2.811,58 16.200,01
TOTAL 160.661,15 33.738,85 194.400,00
2n.- La despesa derivada d’aquesta contractació es farà efectiva amb càrrec a la partida corresponent del pressupost de l’Ajuntament de Lleida, per l’exercici 2016 per valor de 80.999,99 €. i per l’exercici 2017 per valor de 97.200,00 € i per l’exercici 2018 per valor de 16.200,01€.
3r.- Iniciar procediment licitatori, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació i tramitació anticipada i sotmès a regulació harmonitzada, contracte reservat a Centres Especials de Treball, d’acord amb allò establert a l’art. 109, 110.2, 157 i següents del RDL 3/2011, de 14 de novembre pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic.
4t.- Delegar de forma expressa a l’Alcaldia tots els actes de desenvolupament o execució del present acord incloent l’adjudicació, formalització del contracte i altres.
15.- EXPEDIENT DE GESTIÓ TRIBUTÀRIA. IMPOST DE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES, CONSERVACIÓ I BONIFICACIÓ
Per unanimitat s’acorda aprovar la proposta següent de la Presidència de la Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal:
1r. Declarar com a obra d’especial interès o utilitat municipal l’adequació dels espais docents a la facultat de Medicina de la Universitat de Lleida al Carrer Montserrat Roig núm. 2.
2n. Aplicar una bonificació del 50% practicant la corresponent liquidació provisional de l’ICIO, segons expedient de llicència d’obres LO15-718 al tipus de gravamen del 3%, l’import de la qual s’ajustarà a 50% de la quota resultant de 158.439,92 €, és a dir una quota final de 79.219,96 €.
16.- DONANT COMPTE DELS ESTATS D’EXECUCIÓ DELS PRESSUPOSTOS DE L’AJUNTAMENT, OOAA I EMPRESES A 30/09/2015 I DE L’INFORME 18/2015 DE LA SINDICATURA DE COMPTES DE CATALUNYA
La Corporació resta assabentada del següent:
a) Estat d’execució dels pressupostos i del moviment de la Tresoreria de l’Ajuntament, Organismes Autònoms i la societat mercantil de capital íntegrament municipal a 30/09/2015, en compliment d’allò disposat a l’article 207 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, i article 84 de les Bases d’Execució del Pressupost Municipal.
b) Informe 18/2015 de la Sindicatura de Comptes de Catalunya relatiu al control intern en municipis de més de 100.000 habitants.
17.- INFORME DONANT COMPTE DE LA TRAMESA DE DADES AL MINISTERI D’HISENDA I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES CORRESPONENT AL TERCER TRIMESTRE DE 2015, D’ACORD AMB L’ORDRE HAP/2105/2012, D’1 D’OCTUBRE, RELATIU AL PRESSUPOST DE L’EXERCICI 2015
En compliment del que es disposa a l’article 16 de l’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre, s’ha elaborat l’informe referent a l’actualització de dades d’execució del pressupost i dels estats financers de les entitats que formen part del sector de les administracions públiques d’aquesta Corporació, corresponents al tercer trimestre de l’exercici 2015.
Així mateix, l’informe inclou les dades corresponents a l’informe d’avaluació actualitzada del compliment de l’objectiu que contempla la Llei orgànica 2/2012 i que suposa que el pressupost en execució de les entitats que formen part del sector de les administracions públiques d’aquesta Corporació amb projecció a final d’exercici, compleix objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de despesa.
En conseqüència, s’acorda:
Donar-se per assabentats de l’informe esmentat a què es refereix l’article 16 de l’Ordre HAP/2105/2012, d’1 d’octubre i de la tramesa al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques de l’esmentada documentació.
18.- APROVACIÓ DEL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES PARTICULARS I DEL PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIXEN LA CONTRACTACIÓ D’OBRES, MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT AMB DIVERSOS CRITERIS D’ADJUDICACIÓ I TRAMITACIÓ ANTICIPADA, DEL PLA DE MANTENIMENT, CONSERVACIÓ I MILLORA DE PAVIMENTS I BRIGADA D’ACCIÓ IMMEDIATA, ANY 2016
Amb 19 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s i PP, 2 vots en contra del Grup Municipal del Comú de Lleida i 5 abstencions dels grups municipals d’ ERC-Avancem i Crida per Lleida-CUP, s’acorda aprovar la proposta següent del regidor de Promoció i gestió de l’hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat:
1r.- Aprovar el Plec Clàusules Administratives Particulars i el Plec de Prescripcions Tècniques que regeixen la contractació d’obres, mitjançant procediment obert amb diversos criteris d’adjudicació i tramitació anticipada, del Pla de manteniment, conservació i millora de paviments i Brigada d’Acció Immediata, any 2016, amb un pressupost de 446.280,99 € + 93.719,01 € (Total: 540.000,00 €).
2n.- La despesa derivada d’aquesta contractació es farà efectiva amb càrrec a la partida corresponent del pressupost de l’Ajuntament de Lleida, per l’exercici pressupostari de l’any 2016 per valor de 540.000,00 €.
3r.- Iniciar procediment licitatori, mitjançant procediment obert, amb diversos criteris d’adjudicació i de forma anticipada, d’acord amb allò establert a l’art. 142 del RDL 3/2011, de 14 de novembre pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic.
4t.- Aquesta adjudicació resta condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient en l’exercici pressupostari de l’any 2016, d’acord amb allò establert a l’art. 110.2 del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic.
5è.- Delegar de forma expressa a l’Alcaldia tots els actes de desenvolupament o execució del present acord incloent l’adjudicació, formalització del contracte i altres.
19.- RATIFICACIÓ DE L’ACORD DE DISSOLUCIÓ DE LA RUTA DEL TEMPLE
Vista la proposta del regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació, amb 23 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s, Crida per Lleida-CUP, PP i Comú de Lleida i 3 abstencions del Grup Municipal d’ERC-Avancem, s’acorda:
1r . Ratificar l’acord de la dissolució del Consorci Ruta del Temple
2n. Traslladar l’acord al President del Consorci per a la realització dels actes necessaris per a la execució de l’acord.
20.- MANIFEST INSTITUCIONAL: DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES
El senyor alcalde llegeix el manifest, consensuat anteriorment en la junta de Portaveus, amb el text següent:
Avui 25 de novembre, les administracions públiques i la societat civil tornem a trobar-nos per manifestar, una vegada més, el rebuig a la violència masclista i denunciar-ne les causes que l’originen amb la ferma voluntat de no detenir-nos fins eradicar-la.
En el compromís d’eradicar la violència masclista totes les institucions públiques, molt especialment els Ajuntaments Catalans, de la mà de les entitats de dones i del moviment feminista, ens hem unit per dotar Catalunya d’un marc legal, per construir una xarxa de recursos d’atenció i recuperació per a les dones i per als seus fills i filles i per dissenyar protocols d’actuació que compten amb la participació de persones professionals d’àmbits diversos. Per la seva banda, la societat catalana augmenta dia a dia la seva sensibilitat i implicació davant les diferents manifestacions de la violència masclista.
Això no obstant, la violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta tal i com demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista i, en concret, per agressió sexual. L’amenaça de ser violentades és permanent i s’accentua entre les dones més joves, fet que posa de manifest la necessitat d’abordar àmpliament les causes i les conseqüències, els perquès i les complicitats a nivell individual i social.
En aquest sentit, és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i de la banalització del masclisme.
Les institucions i les organitzacions de la societat civil hem de ser un reflex fidel de l'alternativa que representem i del compromís que defensem per l’eradicació de la violència masclista. La nostra responsabilitat individual i col·lectiva passa per acceptar que no hi ha canvi social que no comenci per nosaltres mateixos i per entendre que la violència contra les dones és conseqüència d’un sistema social que porta inscrit en el seu ADN el masclisme com a ordre simbòlic per significar i interpretar la realitat.
Tal i com recull la llei catalana, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència masclista és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura que destrueix vides i impedeix els desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones.
Conseqüentment, la violència masclista només es pot eradicar si desautoritzem l’estructura ideològica patriarcal que legitima la desigualtat i la subordinació de les dones i organitza la vida a partir d’un principi de jerarquia que situa les dones com a ciutadanes de segona categoria.
Per tant, és prioritari situar la prevenció d’aquesta violència com una política estratègica, més encara en aquest context de construcció de noves estructures i d’ideació d’un nou horitzó de possibilitats. Catalunya necessita un Pla de Prevenció a nivell nacional que reconegui la urgència d’establir pràctiques de deconstrucció del paradigma patriarcal i dels discursos masclistes. És per això que les institucions públiques, conjuntament amb la societat civil, hem de trobar les eines per desplegar la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada al passat mes de juliol, perquè és amb el treball de construir una societat democràtica moderna que eradiqui el sistema patriarcal i androcèntric que aconseguirem fer front a la violència masclista.
Aquest és el compromís que avui volem manifestar públicament les institucions catalanes, amb la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que ens permetin construir conjuntament dinàmiques innovadores per eradicar definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.
21.- MOCIÓ PROMOGUDA PER L’ASSOCIACIÓ DE JOVES SOLIDARIS EN ACCIÓ, ASSOCIACIÓ AMICS DEL SÀHARA DE LES TERRES DE PONENT (AASTP) I COORDINADOR D’ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA, DE SUPORT AL JOVE SAHRAUÍ HASSANNA AALIA, DESPRÉS DE LA SITUACIÓ D’EXPULSIÓ DICTADA PEL GOVERN ESPANYOL
Vista la moció promoguda per l’Associació de Joves solidaris en Acció, l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent i la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, amb 20 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida i 6 abstencions dels grups municipals de C’s i PP, s’acorda aprovar la proposta següent:
1r. Que la Paeria davant d’aquesta situació urgent i extrema exigeixi al Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya que, en virtut de la legislació espanyola i del compromís de l’Estat Espanyol amb el respecte als Drets Humans, concedeixi l’asil polític a Hassanna Aalia, activista sahrauí de Drets Humans i defensor del dret d’autodeterminació del poble Sahrauí reconegut per la normativa internacional (Resolucions de l’Assemblea General 1415 (XV) de 1960, i 2526 (XXV) de 1970 així com l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de 1966 signat per Espanya el 28 de setembre de 1976 i ratificat el 27 d’abril de 1977, donat que el retorn al Sàhara Occidental suposa un risc real per la seva integritat física i es poden vulnerar els seus drets fonamentals.
2n. En tant que representants públics, i en nom també del moviment solidari amb el pobla sahrauí, apel·lem al Govern de l’Estat espanyol per a que reconsideri la seva decisió i faci tot el possible per protegir els Drets Humans, tot exercint la responsabilitat que té com a actor principal en el conflicte del Sàhara Occidental i per trobar de forma imminent una solució justa, duradora i d’acord amb la legalitat internacional que passar per la celebració del referèndum d’autodeterminació.
3r. Fer arribar aquesta moció al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, al Ministeri de l’interior i al Ministeri d’Afers Exteriors, així com a les entitats que encapçalen i presenten la proposta de moció.
22.- MOCIÓ PROMOGUDA PER L’ASSOCIACIÓ AMICS DEL SÀHARA DE LES TERRES DE PONENT (AASTP) PER AJUDA D’EMERGÈNCIA ALS CAMPS DE REFUGIATS SAHRAUIS PER LA CATÀSTROFE HUMANITÀRIA QUE VIUEN DESPRÉS DE LES PLUGES TORRENCIALS DEL PASSAT MES D’OCTUBRE
Vista la moció promoguda per l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, per unanimitat s’acorda:
1r. Reiterar un cop més el nostre suport a una solució del conflicte basada en l’exercici del dret a l’autodeterminació del pobla sahrauí, tal i com estableixen nombroses resolucions de les Nacions Unides.
2n. Demanar a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i al Fons Català de Cooperació que ajudin a socórrer les víctimes i a reconstruir els campaments de refugiats que pateixen actualment una situació extrema.
3r. Demanar al Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació del Govern d’Espanya que ajudi a aquesta poble, amb el que té un deute històric, i que tent ho necessita en aquesta situació d’emergència.
4t. Fer les oportunes aportacions logístiques i econòmiques a la campanya d’emergència per pal·liar les conseqüències devastadores produïdes com a conseqüència de les pluges torrencials, als campaments de Refugiats Sahrauís, a través de l’Associació Amics del Sàhara de les Terres de Ponent per fer front a les necessitats més immediates de la població sahrauí afectada.
5è. Traslladar aquesta moció acord al ministre d’Afers Exteriors, a la Direcció General de Cooperació de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Cooepració al Desenvolupament, al Fons Català de Cooperació i a l’Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent.
23.- MOCIÓ PROMOGUDA PER LA INSTITUCIÓ DE PONENT PER LA CONSERVACIÓ I L’ESTUDI DE L’ENTORN NATURAL DEMANANT LA DECLARACIÓ DE LES CIGONYES DE LLEIDA COM A BÉ PATRIMONIAL AMBIENTAL D’INTERÈS LOCAL. ACORDS COMPLEMENTARIS
Vista la moció promoguda per la Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural, amb 4 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, 12 vots en contra dels grups municipals del PSC i C’s i 10 abstencions dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i PP, es rebutja la moció següent:
1r. Es demana que el Ple del a Paeria declari la cigonya blanca (Ciconia ciconia), que viu dins del terme municipal de Lleida, com a bé patrimonial de caràcter ambiental local, per les raons següents que ho justifiquen:
A) Per ser la cigonya una espècie protegida amb caràcter prioritari, en la Directiva d’aus i la Llei de protecció dels animals de Catalunya, normatives que, per altra part, exigeixen a les administracions la màxima protecció per aquesta au.
B) Per tenir la Paeria competències en matèria de medi ambient, en base a la Llei de règim local de Catalunya.
C) Per haver estat la Paeria signatària de la Carta d’Aalbog, conveni internacional que obliga l’Ajuntament a impulsar i aplicar el desenvolupament de Lleida amb criteris de sostenibilitat i respecte mediambiental.
D) Per ser la cigonya un element patrimonial intrínsecament lligat a la ciutat de Lleida de fa molt de temps, que li atorga personalitat natural i viva i una imatge captivadora per a la població local i els visitants.
E) Per ser un element distintiu únic entre les grans ciutats o capitals de Catalunya, ja que Lleida és l’única capital de demarcació ciutat on viu aquesta espècie.
F) Perquè, com a element patrimonial ambiental, hauria de merèixer el mateix respecte, cura, protecció i distinció que tenen la resta de patrimonis de la ciutat.
2n. La declaració de la cigonya com a patrimoni de caràcter ambiental local, exigeix:
a) A particulars i administracions que tinguin en les seves propietats nius o exemplars de cigonyes no podran realitzar cap acció que les pugui perjudicar.
b) A l’Ajuntament, a fer un cens de les parelles i individus de cigonya que tenim a la ciutat de Lleida.
c) A l’Ajuntament, a cercar solucions a les queixes que es puguin produir per molèsties o possibles danys, i a cercar solucions que tinguin alhora en compte el respecte de les cigonyes i el benestar de les persones.
d) A l’Ajuntament a realitzar una campanya de sensibilització i educació ambiental al voltant de les cigonyes a la ciutat de Lleida.
3r. A l’Ajuntament de Lleida a constituir una comissió participativa de medi ambient presidida pel regidor de Medi Ambient, amb la participació de les entitats ambientals, la Universitat de Lleida i el departament competent de la Generalitat de Catalunya. Aquesta comissió farà el seguiment i emetrà un informe vinculant de totes les accions que cal realitzar a la ciutat de Lleida respecte a les cigonyes de la ciutat.
4t. A l’Ajuntament que, dins del pressupost de la Regidoria de Medi Ambient, s’hi incorpori una partida econòmica per actuacions en la conservació i la sensibilització ambiental envers les cigonyes.
5è. Es modificarà l’ordenança municipal sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, que ja inclou un apartat sobre la fauna salvatge, declarant en el terme municipal de Lleida, com a patrimoni natural d’interès local les cigonyes i la resta d’espècies protegides per la legislació, incloïen en l’ordenança actual el text del segon apartat d’aquesta moció, afegint genèricament la resta d’espècies protegides.
6è. Es comunicarà a les parts interessades, a la Generalitat i al Bisbat de Lleida la moció, en cas de ser aprovada, així com exposar l’acord al BOP de Lleida, obrint un període d’informació pública per la societat en general.
24.- MOCIÓ PROMOGUDA PER LA MAREA GROGA DE LLEIDA PER A GARANTIR TARGETES BUS PER A CENTRES EDUCATIUS
Vista la moció presentada per l’Organització La Marea Groga de Lleida, amb 9 vots a favor dels grups municipals de CiU, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, 12 vots en contra dels grups municipals del PSC i C’s i 5 abstencions dels grups municipals d’ERC-Avancem i PP, s’acorda rebutjar la moció següent:
Que l’Ajuntament doti a tots els centres educatius públics de la ciutat d’una targeta gratuïta (amb la quantitat proporcional a l’alumnat de cada centre) per poder desplaçar-se per la ciutat per tal d’assistir a les diferents activitats de la ciutat.
25.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CRIDA PER LLEIDA-CUP PER L’ELIMINACIÓ DELS PRIVILEGIS DE L’IBI
Vista la moció presentada pel Grup Municipal Crida per Lleida-CUP, amb 7 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP, ERC-Avancem i Comú de Lleida i 19 vots en contra dels grups municipals del PSC, CiU, C’s i PP, s’acorda rebutjar la moció següent:
1r. Que la Paeria insti a l’Estat Espanyol a la supressió de l’apartat c) de l’article 62 de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.
2n. Trametre aquests acords a la Generalitat de Catalunya i al govern de l’Estat Espanyol.
26.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSC EN DEFENSA DE LA REBAIXA DE
LIVA CULTURAL QUE AFECTA A LA CREACIÓ I PRODUCCIÓ DE PROXIMITAT I A L’ACCÉS A LA CULTURA EN L’ÀMBIT LOCAL
Vista la moció presentada pel Grup Municipal del PSC, amb 20 vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, 2 vots en contra del Grup Municipal del PP i 4 abstencions del Grup Municipal de C’s, s’acorda:
1r. Instar el Govern de l’Estat a rebaixar l’IVA modificant l’article 23 del Reial decret-llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, procedint a reclassificar els béns, activitats i consum de continguts culturals (com cinema, teatre, circ, dansa i música), establint el seu tipus en el 5% -i, manteniment el 4% per al llibre, premsa-revistes, i per a altres àmbits d’especial interès cultural i especialment aquelles que van directament adreçades al públic infantil-.
2n. Instar el Govern de l’Estat a aplicar un tipus d’IVA del 4% per aquelles activitats culturals que gaudeixin del reconeixement d’especial interès cultural a l’efecte de mecenatge o patrocini amb desgravació fiscal, durant el període de vigència de la seva protecció fiscal.
3r. Instar el Govern de l’Estat a proposar i defensar en el si de les institucions de la Unió Europea, l’establiment d’un IVA reduït per a la Cultura i que estigui harmonitzat a tot el territori de la Unió, amb l’objecte d’assolir un autèntic espai comú europeu de protecció i promoció de la creació i el consum cultural.
4t. Aquesta moció del Ple serà tramesa a les Corts Generals, al Ministeri de Cultura, al Parlament de Catalunya, a la Conselleria de Cultura, a la Federació i Associació de Municipis de Catalunya, i a les entitats i associacions culturals del nostre municipi.
27.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CRIDA PER LLEIDA-CUP PER AL COMPLIMENT DE LA LLEI 5/2008, DE 24 D’ABRIL, DEL DRET DE LES DONES A ERADICAR LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Vista la moció presentada pel Grup Municipal Crida per Lleida-CUP se sotmet a votació separada per punts.
Amb 7 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP, ERC-Avancem i Comú de Lleida, 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP i 5 abstencions del Grup Municipal de CiU, s’acorda rebutjar el punt següent:
1r. Oferir un espai residencial d’emergència adequada a les dones i infants en situació de violència masclista, amb mesures integrals de seguretat, atenció psicològica i professional especialitzada. Espai que permeti l’acollida per a infants i adolescents de totes les edats. Un espai laic on es garanteixi el dret a la llibertat de pensament i de creences.
Amb 2 vots a favor del Grup Municipal Crida per Lleida-CUP, 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP i 10 abstencions dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i Comú de Lleida, s’acorda rebutjar el punt següent:
2n. Rescindir d’immediat el contracte amb l’entitat religiosa que actualment fa el servei residencial d’emergència.
Amb 7 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP, ERC-Avancem i Comú de Lleida i 19 abstencions dels grups municipals del PSC, CiU, C’s i PP, s’acorda aprovar el punt següent:
3r. No derivar les dones en situació de violència masclista i els seus fills a espais residencials i d’atenció de persones en situació d’exclusió social.
Amb 16 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida.-CUP, PSC, C’s i Comú de Lleida i 10 abstencions dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i PP, s’acorda aprovar el punt següent:
4t. Incloure professionals i tècnics d’atenció directa especialitzats en situacions de violència masclista a la Comissió d’Avaluació i Seguiment. Obrir aquesta comissió a tots els agents socials de Lleida que treballin sobre la violència masclista i a les entitats feministes.
Amb 21 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP, PSC, C’s, ERC-Avancem, PP i Comú de Lleida i 5 abstencions del Grup Municipal de CiU, s’acorda aprovar el punt següent:
5è.- Les reunions de la Comissió d’Avaluació i Seguiment passaran de semestrals a bimensuals, per garantir una major celeritat i millor seguiment del protocol.
Per unanimitat s’acorda aprovar els punt següents:
6è. L’Ajuntament activarà un pla integral per prevenir, protegir i reparar el dany a menors i adolescents víctimes de violència masclista, amb atenció especial a les escoles bressol i al casal de joventut.
7è. La Mesa d’Emergència d’Habitatge Municipal garantirà la llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, prioritzant l’accés a l’habitatge a les dones que han patit violència masclista.
8è.- L’ajuntament activarà un programa de formació en atenció i suport a les víctimes de violència masclista per al personal tècnic d’igualtat, la Guàrdia urbana i els membres de la Comissió de Seguiment i Avaluació i els representants de les entitats del protocol d’atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida.
28.- MOCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU, ERC-AVANCEM I CRIDA PER LLEIDA-CUP DE SUPORT A LA RESOLUCIÓ 1/XI DEL PARLAMENT DE CATALUNYA
Vista la moció presentada pels grups municipals de CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida-CUP, amb 12 vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida i 14 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s i PP, s’acorda rebutjar la moció següent:
1r. Manifestar el ple suport de l’Ajuntament de Lleida a la resolució 1/XI del parlament de Catalunya.
2n. Rebutjar l’admissió a tràmit del rcurs presentat pel Govern espanyol i la posterior suspensió de la resolució, per part del Tribunal Constitucional del regne d’Espanya, fent prevaldre així el criteri d’un òrgan que ha demostrat repetidament la seua total falta d’independència respecte dels governs de l’Estat per damunt la decisió sobirana dels representants del poble de Catalunya reunits en seu parlamentària.
3r. Trametre quest acord a la presidenta i als grups del parlament de Catalunya, al president de la Generalitat de Catalunya, a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
29.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CRIDA PER LLEIDA-CUP PER LA CONDEMNA DE L’HOMENATGE ALS FEIXISTES ITALIANS QUE VAN COMBATRE A ESPANYA DURANT LA GUERRA CIVIL
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de Crida per Lleida-CUP, amb 24 vots a favor dels grups municipals de Crida per Lleida-CUP, PSC, CiU, C’s, ERC-Avancem i Comú de Lleida i 2 abstencions del Grup Municipal del PP, s’acorda:
Que a través de l’alcalde de la ciutat, Sr. Àngel Ros i Domingo, s’elevi una queixa formal a l’ambaixador d’Itàlia a Espanya, Sr. Pietro Sebastiani, per tal de demanar explicacions sobre l’acte d’enaltiment als feixistes italians, responsables del bombardeig de la nostra ciutat, que va dur-se a terme al consolat d’Itàlia a Madrid el passat 4 de novembre de 2015.
30.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CRIDA PER LLEIDA-CUP PER A LA REALITZACIÓ D’UN PLA DE PARTICIPACIÓ PER A LA CIUTAT DE LLEIDA
Vista la moció presentada pel Grup Municipal de Crida per Lleida-CUP , per unanimitat s’acorda:
1r. L’Ajuntament de Lleida té previst la revisió del Reglament de Participació Ciutadana, una revisió que ha d’implicar els diferents agents socials i polítics de la ciutat grups polítics i tècnics municipals, entitats, moviments socials i ciutadans no associats- per tal d’identificar els punts forts i les febleses de les que es parteix.
2n. L’Ajuntament de Lleida, un cop feta la reforma del Reglament de Participació Ciutadana, impulsarà un procés per a la redacció d’un Pla de participació Ciutadana fruit del treball col·lectiu que permeti organitzar i establir la Participació a la ciutat.
3r. Establir un Pla de comunicació vinculat al pla de participació de la ciutat que faciliti els mecanismes informatius accessibles que permetin el seguiment periòdic dels espais de participació i decisió.
4t. La creació d’una comissió de seguiment sorgida del procés de reforma del Reglament de participació que vetlli per al bon funcionament dels mecanismes i processos participatius i que asseguri el retorn del procés a la ciutadania.
31.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DEL PP PER A LA IMPLANTACIÓ DE COMISSARIES EXTERNES DE PROXIMITAT A LLEIDA
Vista la moció presentada pel Grup Municipal del PP, amb 2 vots a favor del Grup Municipal del PP, 19 vots en contra dels grups municipals del PSC, C’s, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida i 5 abstencions del Grup Municipal de CiU, s’acorda rebutjar la proposta següent:
1r. L’Ajuntament de Lleida procedirà a la implantació de Comissaries Externes de Proximitat (CEP) als diferents centres cívics de la ciutat de Lleida, ambl objectiu de facilitar la formalització de denúncies i l’obtenció d’informació per part dels ciutadans dels diferents barris de la ciutat de Lleida.
Les tasques policials que es podran realitzar a les CEP són les següents:
Recollir denúncies penals per fets de menor rellevància.
Recollir denúncies veïnals sobre actituds que puguin generar problemes de convivència o infringeixin les ordenances municipals
Recollir informació de fets que s’estiguin produint al barri, com ara ocupació de pisos, tràfic i consum de drogues, etc.
Realització de tasques de sensibilització als veïns del barri i als diferents col·lectius de gent gran, nouvinguts, joves, etc....; oferint conferències sobre: autoprotecció, legislació, trànsit, civisme, etc.
2n. L’Ajuntament de Lleida garantirà que els punts de recollida de denúncies ubicats als diferents centres cívics de la ciutat donin cobertura a tots els barris de Lleida i almenys un dia per setmana.
3r. Donar trasllat d’aquests acords a la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) i a totes les Associacions de Veïns de la ciutat.
32.- MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU PER LA GESTIÓ, CONSERVACIÓ I DIFUSIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC I CULTURAL DE LLEIDA
Aquesta moció és retirada pel grup proponent.