C. Com a consideracions tècniques referents als productes i l’elaboració de menjars

  1. L’empresa ha d’introduir de forma setmanal 3 productes de proximitat, 2 de producció integrada i 2 d’ecològics, els quals s’especificarà en els menús que es faciliten a les famílies i tenir a disposició de l’Ajuntament la facturació corresponent dels productes amb certificació de qualitat de productes ecològics, de producció integrada i de proximitat.
  2. L’empresa ha de facilitar a les famílies les programacions alimentàries el primer dia de cada torn del servei, especificant el tipus de preparació i els ingredients que els composen. També caldrà especificar el tipus de carn i de peix.
  3. L’oli en cru ha de ser oli d’oliva extraverge.
  4. Com a làctics es serviran iogurts naturals sense ensucrar.
  5. No servir ni panga ni tilàpia.
  6. L’empresa no pot servir productes fregits.
  7. L’empresa vetllarà per la cura en la presentació dels menús.
  8. És obligació de l’empresa seguir en el subministrament d’aliments les recomanacions de l’Organització de consumidors i usuaris, i recomanacions per a l’alimentació de la primera infància, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Seguint aquestes recomanacions els menús no han de contemplar ni sal, ni sucre, ni mel, ni melmelades, ni cacau, ni xocolata.
  9. Els menús es fixaran a l’inici del període del contracte. La composició dels menús haurà de ser certificada i supervisada per un tècnic en alimentació de la petita infància (metge, pediatre o equivalent).
  10. La cuina, adreçada als infants d’1 a 2 anys, elaborarà diferents menús en funció de les edats i de les diferents necessitats dels infants. Per tant, aquesta elaborarà un menú base segons els nivells d’edat i segons tipus (triturat i/o trossejat), i les modalitats astingent i restringent.
  11. La cuina elaborarà menús especials:
    • Per a infants que certifiquen alguna malaltia o intolerància a alguns aliments (celíacs, lactosa, sense sal o qualsevol similar), una vegada consultades a les famílies sobre la prescripció mèdica indicada.
    • Per atenció a la diversitat cultural i religiosa, així com a infants de famílies vegetarianes o veganes.
  12. Els menús i el servei de cuina hauran de complir tota la normativa vigent sanitària i alimentària.
  13. Complir qualsevol requeriment que formuli el Departament de Salut de la Generalitat, en les inspeccions periòdiques per a l’adequació de les instal·lacions i la infraestructura de/es cuina/es, durant tota la vigència del contracte, sense que es pugui repercutir cap cost addicional al marge de l’oferta acceptada.