La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

L’Ajuntament de Lleida destina 163.000 euros a donar suport a l’esport femení

Data de publicació: 2/12/2021

És la primera vegada que el consistori atorga una subvenció específica com a ajut directe als clubs que tenen equips femenins o són de disciplines majoritàriament femenines

Miquel Pueyo: “Lleida pot ser i vol ser la capital de l’esport femení”

REGIDORIA D'ESPORTS I ACTIVITAT FÍSICA

L’Ajuntament de Lleida destina 163.000 euros en concepte de subvencions directes als clubs esportius que compten amb equips femenins i/o les entitats que són de disciplines majoritàriament femenines. És la primera vegada que la Paeria atorga un ajut directe específic a clubs i entitats que promouen l’esport femení. Aquest conveni és el més gran dedicat exclusivament a l’esport femení i vol servir per reconèixer, promocionar i augmentar la participació de les nenes i les joves dins l’esport de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest vespre l’acte de signatura dels convenis entre la Paeria i 15 clubs esportius i l’Associació Esport Femení, que materialitza la voluntat de l’Ajuntament de Lleida de prioritzar accions de suport a l’esport de base, femení i inclusiu.

Els clubs que reben aquest ajut són: • AEM Futbol

 • CF Pardinyes (Futbol)

 • CB Lleida (Bàsquet)

 • CB Pardinyes (Bàsquet)

 • Club Handbol Lleida Pardinyes- Associació Lleidatana d'Handbol 

 • Assoc. Esport Femení

 • Club Patins Bordeta (Patinatge)

 • Lleida Patinatge Artístic Club Esportiu (Patinatge)

 • Club Gimnàstic Lleida (Gimnàstica artística)

 • Club Patrícia Lleida (Gimnàstica rítmica)

 • Lleida Unió Atlètica (Atletisme)

 • Club Esportiu INEFC Lleida (Rugbi)

 • Club Futbol Sala Pardinyes (Futbol Sala)

 • Club Twirling Magraners (Twirling)

 • CECELL (Centre d’Esports Camp Escolar de Lleida)

 • Club Volei Balàfia Lleida


L’acte de signatura dels convenis ha tingut lloc a la sala 1 del Teatre Municipal de l’Escorxador, conduït per la periodista Eva Cortijo, i ha començat amb una taula rodona amb la participació de les esportistes Neus Canet (CB Lleida), Vanesa Núñez “Pixu” (AEM) i Berta Segura (Lleida Unió Atlètica).

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha expressat el seu orgull perquè “la ciutat de Lleida no s’hagi quedat enrere en aquest canvi de paradigma en el món de l’esport, sinó que hagi estat capaç de projectar i assolir grans èxits aquests darrers anys. Amb els ascensos de l’AEM i el CB Lleida, amb els triomfs en atletisme, amb la fusió dels clubs d’handbol, unificant recursos i competències, hem demostrat que Lleida pot ser i vol ser la capital de l’esport femení”.

Pueyo ha assegurat que les “subvencions històriques que es lliuren en l’acte d’avui són només un primer pas. La primera part d’un partit contra el silenci i la marginació en el món de l’esport femení que pensem guanyar”. L’alcalde ha mostrat el seu agraïment a les esportistes lleidatanes , convertides en referents per a totes les noies que vulguin practicar algun esport.

Per la seva banda, la 2a tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha expressat el seu convenciment que “aquesta serà la dècada de l’esport femení. Després de molts i molts anys de convenis i de donar suport i recursos a l’esport masculí, ja és hora de passar de les paraules als fets i de demostrar que des de la Paeria apostem fermament per l’esport femení. I ho fem perquè sou la viva expressió de l’esforç i de l’èxit. Perquè les darreres alegries i triomfs esportius de la ciutat de Lleida han vingut de la mà de l’esport femení. I això cal recalcar-ho. I això s’ha de dir ben alt i fort. I això, també, ens omple d’orgull”. Freixanet ha expressat el compromís de l’Ajuntament de Lleida per continuar donant suport a l’esport femení “ amb tots els recursos de que siguem capaços. “Que siguem totes i tots avui no és una casualitat, és fruit d’un esforç grandíssim i extraordinari de totes les esportistes, de tots els clubs, de totes les entitats que avui ens acompanyeu. I és fruit, també, del vostre talent”, ha remarcat la 2a tinent d’alcalde.

A l’acte del gran conveni de l’esport femení hi ha assistit responsables i jugadores de tots els clubs.  la representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Lourdes Ravellat, el subdelegat del govern, José Crespin, els tinents d'alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet, Sandra Castro i Paco Cerdà i els regidors Ignasi Amor, Cristina Moron, Jackson Quiñónez, Marisa Xandri, José M. Córdoba i Maria Burrel.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.