La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inicio Noticias

Conveni entre la Paeria i la Parròquia de Santa Maria Magdalena per a la cessió d’ús d’un local pels veïns del barri del Clot

Data de publicació: 31/12/2021

L’alcalde de Lleida destaca el resultat de la col·laboració entre centres neuràlgics que articulen responsabilitats i projectes com el de la Parròquia de la Magdalena i entitats veïnals que fan un gran servei a la ciutadania

ALCALDIA

L’Ajuntament de Lleida ha formalitzat aquest migdia un conveni amb la Unitat Parroquial del Pilar i Santa Maria Magdalena i el Bisbat de Lleida per a la cessió d’ús d’un local, que utilitzaran l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot i Confluències i el Grup de Dones del mateix barri.

La signatura del conveni, que s’ha realitzat en el Saló del Retaule de la Paeria sota la presidència de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha comptat amb la participació del rector de la unitat parroquial, Mn. Carles Sanmartín, i del secretari-canceller del Bisbat de Lleida, Juan Luis Salinas. També hi ha assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà, la regidora de Participació, Marta Gispert; les regidores Mariama Sall i Carme Valls i representants de les dues entitats veïnals, que faran servir els espais parroquials.

El conveni de col·laboració contempla la cessió d’ús compartit d’espais a la planta baixa de l’església de Santa maria Magdalena, situada al número 10 del carrer Ramon Llull, concretament dos despatxos, una sala de 20 metres quadrats i una altra de 90 metres quadrats ja equipats amb mobiliari.

Les finalitats de les activitats organitzades hauran de ser d’interès sociocomunitari, de tipus cultural, cívic, social i esportiu, sense ànim de lucre i que afavoreixin els sentiments de solidaritat i bon veïnatge. La Paeria es farà càrrec de les despeses de manteniment i neteja de l’espai durant la vigència del pacte, que s’estableix inicialment en un període de tres anys, prorrogables durant tres anys.

L’alcalde Miquel Pueyo ha assenyalat que amb l’acte d’avui celebrem “que hi hagi centres neuràlgics que articulen responsabilitats i projectes com el de la Parròquia de la Magdalena i que hi hagi entitats veïnals i ciutadanes que fan un gran servei, de vegades impulsat per un grup reduït de persones, i afronten les dificultats amb el seu esforç individual. És el resultat que entre tots subratllem que hi ha més coses que ens uneixen que no les que ens separen”, ha dit.

El paer en cap ha destacat l’energia i musculatura de les entitats que treballen als barris i ha explicat que el Govern de la Paeria és conscient de la precarietat que moltes vegades han hagut de treballar, però alhora ha anunciat la voluntat de buscar solucions definitives.

Per la seva part, el rector Carles Sanmartín ha explicat que amb la cessió de l’espai de la parròquia es complia la recomanació del papa Francesc en la línia de compartir amb la societat aquells espais de l’Església que no en fa ús. Una pràctica de compartir on la parròquia de la Magdalena té una llarga tradició històrica, ja que va aixoplugar el moviment veïnal en els seus inicis, amb la reivindicació de la plaça del Clot, ha acollit durant dècades esplais juvenils i en els darrers 8 anys ha estat seu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre altres.

Sanmartín també ha destacat que aquesta col·laboració és una manera d’obrir-se al barri i de poder cooperar amb les diverses entitats de forma conjunta, en uns moments tan difícils per al conjunt de la societat. Una idea que també ha argumentat en la mateixa línia el secretari del Bisbat, Juan Luis Salinas. 


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


© Ajuntament de Lleida | Centro de privacidad
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.