La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida, ciutat segura, cívica i propera

Data de publicació: 20/11/2020

Lleida rebaixa més d’un 30% els accidents de trànsit, obtenint els millors registres des de que es tenen dades estadístiques, i augmenta en prop d’un 11% les actuacions d’auxili al ciutadà els 10 primers mesos de l'any

Miquel Pueyo destaca l’alt grau d’empatia i comprensió a la ciutadania que la Guàrdia Urbana de Lleida ha demostrat durant els mesos de pandèmia

La Guàrdia Urbana de Lleida adapta la celebració de Santa Cecília a les restriccions sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19

GUÀRDIA URBANA

La Guàrdia Urbana de Lleida adaptarà la celebració de Santa Cecília, patrona del cos policial, a les restriccions sanitàries vigents per evitar la propagació de la Covid-19. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, han presentat aquest matí al Saló de Sessions les novetats d’enguany en la celebració d’aquesta efemèride.

El paer en cap ha destacat “la gran capacitat d’empatia i comprensió a la ciutadania durant tots els mesos de pandèmia” i ha manifestat que “la celebració de Santa Cecília s’adaptarà a la situació actual i es farà entrega dels reconeixements i condecoracions en diversos dies i en grups reduïts per complir en tot moment amb les mesures sanitàries”, ha destacar el paer en cap. Malgrat la situació, “cal reconèixer els agents que han excel·lit en la seva tasca d’auxili i atenció al ciutadà, prioritat màxima de tot el cos policial”, ha conclòs l’alcalde.

En aquest sentit, 73 felicitacions es lliuraran en un acte intern a la mateixa caserna de la Guàrdia Urbana: 28 pel bon compliment de servei durant l’any, 34 per serveis específics i reconeixements a 11 agents cíviques.

El lliurament de la resta de reconeixements es realitzarà distribuït en quatre actes en aquest mateix Saló de Sessions.

• El 16 de desembre es reconeixerà les empreses i persones externes amb un Diploma d’Agraïment. El mateix dia, a la tarda, es farà entrega de 15 Mencions d’Honor.

• El 17 de desembre tindrà lloc el lliurament de 12 Medalles al Mèrit Distintiu Blanc.

• I el 18 de desembre es farà entrega de la resta de reconeixements, la medalla al mèrit Distintiu Verd, les 5 medalles de Permanència i les 8 mètopes per jubilació.

Durant la seva intervenció, Miquel Pueyo ha remarcat que “recordarem l’any 2020 com un any especialment difícil per al cos de la Guàrdia Urbana de Lleida que, malgrat haver tingut uns 28 agents afectats per la Covid-19, no ha deixat ni un moment d’atendre les necessitats d’atenció i protecció a la ciutadania d’una manera ràpida i eficient”. “Vull agrair la tasca de tots ells i, en la seva representació, reconèixer l’agent Berni Tamames, que va estar greument hospitalitzat a Barcelona”, ha remarcat l’alcalde.

També s’ha reconegut públicament totes aquelles empreses i persones externes al cos policial que han facilitat la feina dels agents, que s’han ofert a ajudar en mesos difícils per a la ciutadania o que han realitzat donacions de material com mascaretes i altres en la mesura de les seves capacitats i s’ha fet un especial recordatori a diversos funcionaris de la Regidoria de Cultura de la Paeria, la seva estreta col·laboració en tots els esdeveniments culturals que es celebren a Lleida.

En el decurs de l’acte també s’ha agraït públicament la tasca d’assessorament i orientació del Secretari General de l’Ajuntament de Lleida, Jesús Gutiérrez, indispensable per al bon funcionament del consistori i el cos policial.

Finalment, el paer en cap ha agraït la llarga trajectòria de diversos agents i comandaments de la Guàrdia Urbana i, molt especialment, la de l’intendent en cap Josep Ramon Ibarz.

Lleida rebaixa més d’un 30% els accidents de trànsit, la dada més baixa des de que es té constància

Lleida ha reduït els accidents de trànsit en un 30,01% els 10 primers mesos de l’any, obtenint els millors registres des de que es tenen dades estadístiques”, ha destacat l’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, explicant que “la Covid-19 ha alterat totes les estadístiques policials obtingudes fins al moment”.

En aquest sentit, els accidents amb ferits s’han rebaixat un 21,20%, passant de 217 els 10 primers mesos de 2019 a 171 en el mateix període de 2020. Els accidents sense ferits s’han reduït un 31,27%, passant de 1519 els 10 primers mesos de 2019 a 1044 el mateix període d’enguany. Cal destacar, a més, que la lesivitat produïda pels accidents de trànsit en aquest període de temps s’ha reduït un 12,39%.

Els accidents on ha estat implicada alguna bicicleta s’han reduït un 10,42%, passant de 48 de gener a octubre de 2019 a 43 el mateix període de 2020. En canvi, ha augmentat el nombre d’accidents amb Vehicles de Mobilitat Personal implicats, passant de 14 a 28.

L’intedent també ha destacat que la situació provocada per la Covid-19 ha motivat un augment del 10.86% en auxilis al ciutadà, arribant als 2051 auxilis els primers 10 mesos de l’any respecte els 1850 realitzats en el mateix període de l’any anterior. En aquest mateix període de temps s’han realitzat 695 detencions de delinqüents, 9.157 identificacions de sospitosos, i 18.044 actuacions diverses als diferents barris de la ciutat.

A més, en compliment de les mesures de seguretat de la Covid-19, la Guàrdia Urbana de Lleida ha controlat un total de 22.397 vehicles i s’han denunciat 2.733 infraccions de gener a octubre d’enguany.

   


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.