La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida acollirà el fòrum #DATAGRi2021 per a la transformació digital en el sector agroalimentari

Data de publicació: 25/2/2021

Entitats i administracions han treballat conjuntament en aquest projecte de referència al sud d’Europa, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre

REGIDORIA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I EMPRENEDORIA


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


La ciutat de Lleida acollirà els propers 25 i 26 de novembre la IV edició del fòrum #DATAGRi2021, la trobada de referència al sud d’Europa sobre impuls a la transformació digital en el sector agroalimentari. El compromís d’acollir aquest gran esdeveniment es va acordar el passat 9 de febrer amb les entitats organitzadores i va estar ratificat ahir a la tarda en el Comitè Local. Aquest comitè el formen el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida (UdL), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el centre tecnològic Eurecat, a més de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), que conjuntament amb la direcció de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària s’encarregaran de la coordinació d’aquest Comitè.

L’elecció de Lleida com a capitat de la innovació tecnològica enguany ha estat motivada per la seva vocació agroalimentària i, amb la celebració del congrés, es vol contribuir a impulsar el paper de la ciutat com a pol de coneixement i com a territori basat en un model d'economia verda, circular i digitalitzada.

També ha estat decisiva en l’elecció la decidida implicació de totes les administracions territorials i locals que, conjuntament amb la resta d’entitats que configuren el Comitè Local, s’han conjurat per aconseguir un congrés de referència, que servirà de plataforma per impulsar el treball conjunt d’empreses dels sectors agroalimentari i tecnològic.

Donada l’actual situació sanitària, aquesta trobada internacional combinarà les sessions amb presencialitat limitada i la retransmissió online. Durant la primera jornada de Forum Day es faran debats plenaris, ponències d’experts i s’exposaran casos d’èxit. El segon dia, Farming Day, ha de permetre que empreses i centres d’investigació mostrin als participants l’aplicació en un entorn real d’algunes de les solucions més innovadores en l’àmbit d’intel·ligència artificial, bigdata o connexions via satèl·lit, entre d’altres.

Les sessions del Forum Day es duran a terme a les instal·lacions del Palau de Congressos – La Llotja i les sessions del Farming Day es duran a terme principalment al Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la UdL i altres ubicacions en camps i estacions experimentals de l’IRTA.

La darrera edició de #DATAGRI va tenir una audiència global de més de 5 milions de persones, gairebé 1.800 persones inscrites en representació de 20 països i 80 ponents.

Les entitats coorganitzadores dels congressos #DATAGRI són Cooperatives Agroalimentàries, la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), la companyia tecnològica Hispatec Analytics i l’ETSIAM de la Universitat de Còrdova, junt amb les administracions públiques i entitats de l’entorn de la ciutat amfitriona.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.