La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb 51 actes organitzats per 49 entitats ciutadanes diferents

Data de publicació: 1/3/2021

La tinent d’alcalde Sandra Castro presenta el programa que reuneix totes les activitats que se celebren des d’avui fins al 27 de març

L’acte institucional canvia el format, per donar veu a 12 dones representatives de sengles col·lectius i entitats ciutadanes, i la ubicació, a la plaça Blas Infante, per tenir més cabuda amb inscripció prèvia

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

Des d’avui i fins al 27 de març, Lleida acollirà 51 actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, organitzats per 49 entitats i col·lectius ciutadans diferents, segons ha explicat aquest migdia la tinent d’alcalde i regidora de Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, durant la presentació de la publicació del Casal municipal de la Dona, que recopila tots ells.

Sandra Castro ha reconegut que enguany hi ha un descens en el nombre d’actes respecte al 2020, però ha assenyalat que les entitats promotores es mantenen. “Això vol dir que, malgrat el context de la Covid, lluny de fer-se enrere, la resposta és més aviat tot el contrari”, ha dit la regidora de Feminismes, que també ha explicat la dualitat dels actes: telemàtic i presencial amb cita prèvia, per raons sanitàries.

La tinent d’alcalde ha destacat la singularitat de l’acte institucional d’enguany, el qual, a més de canviar d’escenari i passar de la plaça 8 de Març a la plaça Blas Infante, per poder fer-lo més participatiu, ja que es requerirà inscripció prèvia, canvia de format.

“Fins ara, el protagonisme de l’acte quedava focalitzat en les sis institucions que tenen presència a Lleida i en dues persones: la conductora i l’encarregada de llegir el manifest. Enguany volem multiplicar el nombre de veus participants, per donar protagonisme als diferents sectors i entitats”, ha continuat explicant Castro, que ha afegit que hi hauria les intervencions de 12 representants de treballadores sanitàries, del servei de cura, del sector de la neteja, de la ciència i tecnologia, les persones migrades, el col·lectiu gitano, els dos moviments feministes de la ciutat, l’Horta, l’educació, la cultura i l’emprenedoria. La conductora de l’acte serà Eva Ribalta, d’Esport Femení Lleida.

Dins dels actes programats des de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro ha fet esment en la participació de diversos departaments municipals, a més del de Feminismes. En aquest sentit, ha destacat l’exposició ‘Resistents i Deportades’, del 5 de març, promoguda per Drets Civils, i la representació teatral ‘36+1’, del dia 7, al Cafè de Teatre. La programació també inclou les jornades virtuals Dones i Emprenedoria (9-M) i el lliurament del Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere (10-M).

Adjuntem programació d'actes amb els QR respectius.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.