La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Primera edició del saló formaOcupa, la setmana vinent en format digital

Data de publicació: 26/4/2021

La nova fira de Formació i Ocupació que impulsen la Paeria, Fira de Lleida i el departament d’Ensenyament comptarà amb la participació de seixanta empreses i prop de 300 centres educatius i oferirà cites per teletrucada per rebre orientació i assessorament

FIRA DE LLEIDA

Fira de Lleida celebrarà la setmana vinent la primera edició de formaOcupa, el Saló de la Formació i Ocupació de Lleida, que  impulsen la Paeria, Fira de Lleida i el departament d’Ensenyament, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Ocupació i Globalleida. El certamen agafa el relleu de l’antic Saló de Formació i Treball, organitzat durant tretze edicions, després de l’aturada de l’any passat per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19.

El Saló es celebrarà en format digital els dies 5 i 6 de maig, amb la participació de seixanta empreses i prop de tres-cents centres educatius i té com a objectiu esdevenir “un punt de connexió entre la ciutadania i el món empresarial”, obert a tothom, ha explicat l’alcalde i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo.

“formaOcupa és un certamen firal nou, perquè ha reorientat la imatge i el contingut per adaptar-se a nou escenari ocupacional, en un context que està marcat per la caiguda de la contractació laboral, en gran mesura a causa de la pandèmia. Un nou model de fira modernitzada, adaptada a les noves realitats i necessitats i la voluntat d’anar més enllà de l’espai de trobada on orientar i assessorar joves i famílies de cara al seu futur acadèmic i professional. Volem posar l’atenció en la recerca, les idees, la tecnologia, la innovació i els equips de persones, entre d’altres”, ha afegit l’alcalde.

La presentació del certamen ha tingut lloc aquesta tarda amb la participació també del director dels serveis territorials d’Ensenyament, Carles Vega, el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació, Carles Gibert, el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró.

Les persones interessades en inscriure’s a la Fira poden fer-ho a la seva web i d'aquesta manera podran accedir al contingut del programa i tota la informació que aporten els expositors.

L'espai de trobada online de formaOcupa ofereix orientació i assessorament al jovent i les seves famílies de cara al seu futur acadèmic i laboral, a la vegada que mostra les possibilitats d’ocupació i l’oferta acadèmica i de cursos de formació ocupacional, certificats de professionalitat i formació contínua i altres cursos. També s’ofereixen serveis i assessorament per a l’impuls a l’emprenedoria i l'autoocupació.

Les persones interessades poden demanar cita en format teletrucada per rebre orientació i assessorament. Les cites virtuals es podran demanar ja a partir d’aquest dimecres, 28 d’abril.

La Fira s'organitza entorn a quatre eixos: l'orientació acadèmica i professional; l'oferta de formació de FP, graus, màsters, postgraus, formació ocupacional i continuada i en idiomes; les oportunitats laborals amb empreses que tenen ofertes de feina; i les oportunitats de negoci i emprenedoria.

A banda, el programa també incorpora xerrades de diferents àmbits sobre qüestions com l'elaboració del currículum, consells per a afrontar una entrevista de feina i en format de videoconferència, una sessió de cites ràpides amb empreses o una altra sobre gestió de l'estrés i optimització del rendiment. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.