La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Tot a punt per a les Nits d’Estiu al Castell dels Templers de Gardeny

Data de publicació: 6/7/2021

Les Nits del Temple es convertiran, des del 8 de juliol, en visites dinamitzades, visites nocturnes, nits musicals o narracions d’històries

TURISME DE LLEIDA

A partir del 8 de juliol i fins al 4 de setembre, Turisme de Lleida programa una sèrie d’activitats al Castell dels Templers adreçades tant a públic resident a Lleida com per a les persones que visitin la ciutat.

El programa de les Nits d’Estiu al Castell Templer de Gardeny inclou visites dinamitzades com són el “Templer per una nit” i també visites guiades nocturnes, nits musicals o narració d’històries que permeten gaudir de l’entorn del castell i  descobrir el patrimoni templer de la nostra ciutat.

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha convidat la ciutadania de Lleida i les persones que visitin la ciutat a descobrir, al vespre i a la nit, un dels elements patrimonials identitaris de Lleida.

Resum i horaris de les activitats

TEMPLER PER UNA NIT

Visita familiar dinamitzada. Especial recomanada per famílies amb nens. Es tracta d’una de les activitats estrella de Gardeny. Es proposa fer de templer, de nit, perquè els participants coneguin la vida d’aquests personatges de l’època templera. Places limitades a 25 persones per passi.

Els dijous, a les 20.30 h, els dies 8 i 22 de juliol, 5 i 19 d’agost i 2 de setembre

VISITES GUIADES NOCTURNES A LA PODEROSA COMANDA DE GARDENY

Un seguit de visites guiades nocturnes per descobrir la història de la poderosa comanda templera dels frares guerrers i aprofitar el capvespre per contemplar les vistes a la ciutat i a l’horta des del Turó de Gardeny. La finalitat d’aquestes activitats és posar en valor un dels elements patrimonials de la ciutat, que té una gran història que val la pena descobrir.

Els dissabtes, a les 20.30 h, els dies 10 i 24 de juliol i 14 i 28 d'agost. 

VESPRES MUSICALS A L’ESGLÉSIA DE GARDENY

Els dissabtes 17 I 31 de juliol, 7 I 21 d’agost i4 de setembre. 

A les 19.30 h visita i audiovisual

A les 20.30 h actuació musical de KUNST DUO (Flauta Travessera i piano)

Es tracta de fer la visita al monument, amb la projecció de l’audiovisual on s’explica la història d’aquesta misteriosa orde, i acabar amb l’actuació musical de KUNST DUO, que oferirà un repertori de jazz (17 juliol), bandes sonores (31 de juliol), pop rock i jazz (7 d'agost), jazz (21 d'agost) i pop-rock i bandes sonores (4 setembre). 

HISTÒRIES DES DEL MEU CASTELL – NARRADOR D’HISTÒRIES

Activitats per a nens i nenes, els dimarts, a les 19.30 h, a càrrec de INSTANTROPIA. Un narrador explica històries diverses, llegendes i relats per conèixer d’una forma lúdica com es configuren els espais a través del temps i com allò que succeeix els transforma i ens transforma. Els dies 27 de juliol i 10 i 24 d'agost.

Tot i el programa especial d’estiu, Turisme de Lleida continuarà realitzant les activitats programades habituals de l’any com ara cada dissabte i diumenge visita guiada a les 12.00 h

El Castell dels Templers de Gardeny és obert de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 h, durant els mesos d’estiu, les persones que ho desitgin el poden visitar, al matí, gratuïtament si fan us del Bus Turístic

Per gaudir de totes les activitats cal fer inscripció prèvia al Centre d’Informació de Turisme de Lleida (973 700 319 infoturisme@paeria.cat). Places limitades a l’aforament. El preu és de 5 euros per persona.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.