La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria presenta als empresaris un projecte de millora del polígon El Segre amb fons europeus

Data de publicació: 14/9/2021

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha mantingut avui una reunió amb representants de l’Associació de Propietaris del Polígon per tal de tractar sobre diverses accions de millora en aquesta zona industrial

REGIDORIA D'URBANISME

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha mantingut avui una trobada amb representants de l’Associació de Propietaris del Polígon Industrial del Segre per tractar de diferents iniciatives de millora d’aquesta zona industrial.

Per una banda, Postius ha informat del projecte que es presenta a la convocatòria de fons europeus Next Generation i que preveu, en una primera fase, millorar les voreres, plantar arbrat i instal·lar carril bici i enllumenat en el tram inicial del carrer Indústria, des del pont de Pardinyes fins a la cruïlla del camí del Molí de Cervià. El projecte preveu també el canvi d’aparcament en bateria a filera per a millorar la seguretat. La Paeria preveu acollir-se a qualsevol mena d’ajut europeu que pugui millorar la mobilitat, l’eficiència energètica i altres aspectes d’interès pels propietaris i empresaris del polígon del Segre, ha explicat el tinent d'alcalde.

"La millora de les infraestructures del principal polígon industrial de la ciutat és una prioritat per la Paeria i, en la mesura que ho permeti la disponibilitat pressupostària i l'obtenció de fonts de finançament externes com són els projectes europeus, tenim intenció d'anar actuant allà on sigui possible per fer que les empreses tinguin uns millors serveis", ha afirmat Postius.

Durant la trobada, també s’han tractat qüestions vinculades a la mobilitat ferroviària, com són el projecte de futur baixador a la partida de Granyena, que executarà la Generalitat de Catalunya i que afecta una part del polígon, que ha estat ben rebut pels assistents a la trobada. A més, s’ha explicat que s’està tramitant una modificació de planejament a l’àmbit de l’estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta, per tal de poder catalogar com a equipament ferroviari un espai que ara és considerat equipament comunitari i on l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) té previst construir uns magatzems per a mercaderies.

Postius també ha destacat que per primera vegada s’ha adjudicat el manteniment del clavegueram del polígon, amb una inversió de 50.000 euros. Això permetrà fer un mapatge del polígon detectant els punts on es registrin incidències, per tal de poder fer un millor control davant de possibles taponaments i mals usos.

Pel que fa a la millora de l’enllumenat, que és una altra de les demandes de l’empresariat, Postius ha explicat que en els pròxims pressupostos s’afegirà una partida de més de 80.000 € per fer front a totes les reposicions i reparacions fruit de les incidències rebudes, fruit de robatoris de cable i de material deteriorat.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.