La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Visita a l’Escola d’Art Municipal i el Conservatori i Escola de Música

Data de publicació: 13/10/2021

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat l'oferta educativa dels dos centres que, juntament amb l’Aula de Teatre i també l’Institut Municipal d’Ocupació, possibiliten una formació en perfils professionals diversos i que cobreixen necessitats del mercat laboral

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha visitat aquest dimecres l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol amb motiu del recent inici del curs escolar. Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, i de la directora en funcions de l’Escola, Mati Mayoral, ha conversat amb l’alumnat i el professorat per conèixer les matèries i el desenvolupament del curs. El centre compta aquest curs amb un centenar d’alumnes en les cinc especialitats que es poden estudiar de Comunicació Gràfica i audiovisual (Cicle Formatiu de Grau Superior Gràfica Publicitària, Il·lustració, Animació i Fotografia) i de Disseny d’Interiors (CFGS Projectes i direcció d’obres de decoració i Arquitectura efímera). Properament l’escola oferirà també formació no reglada a les tardes amb tallers monogràfics “Universitat Popular” per a adults i nens, amb uns 350 inscrits.

Pueyo ha comentat que les tres escoles artístiques municipals, referint-se a l’Escola d’Art, l’Aula de Teatre i el Conservatori i Escola de Música, permeten l’alumnat formar-se i ampliar coneixements alhora que es preparen per poder ocupar llocs de treball on hi ha demanda. De fet, el paer en cap ha comentat que aquests centres, juntament amb l’Institut Municipal d’Ocupació, possibiliten una formació en perfils professionals diferents i diversos que són necessaris en el món laboral, segons apunten organitzacions empresarials que detecten mancances en algunes titulacions.

L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol

L'Escola d'art Municipal Leandre Cristòfol té com a objectiu la formació de professionals en l'àmbit artístic, de la imatge i el disseny amb els coneixements i capacitats tècniques que requereix el món laboral. L'oferta formativa de l'Escola es concreta en els Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) en les especialitats de Gràfica Publicitària, Fotografia, Il·lustració, Animació, Projectes i direcció d’obres de decoració i Arquitectura efímera. A més, també es poden cursar diversos cursos monogràfics i tallers dirigits a la formació especialitzada en àmbits específics. La durada és de dos cursos, 2.000 hores, inclòs Pràctiques d’empresa, amb la possibilitat de fer-les a l'estranger (ERASMUS).

Conservatori i Escola Municipal de Música

L’alcalde visitarà a la tarda el Conservatori i Escola de Música, amb la tinent d’alcalde Castro i el director del centre, Josep Lluís Boix. El Conservatori de Grau Professional imparteix tots aquells estudis reglats que porta l'alumnat de música a la seva professionalització. Aquesta diversificació d'ensenyaments permet que qualsevol persona amb inquietuds musicals hi pugui trobar un lloc adequat.

L’Escola de Música ofereix un ensenyament no reglat adreçat a un alumnat força heterogeni, des de nens i nenes de sis anys fins a persones més grans que volen destinar una part dels seu temps de lleure a gaudir de la música.

Ambdós centres, Conservatori i Escola, tenen seu al mateix edifici, i compten amb un claustre d’uns quaranta professors/es que actualment atenen més de sis-cents alumnes. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.