La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria crearà un centre d’atenció a les sexualitats

Data de publicació: 1/11/2021

Es dotarà la ciutat d’aquest servei per oferir una cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent. La Diputació de Lleida aportarà una subvenció de 180.000 euros perquè es pugui executar el projecte

REGIDORIA DELS RECURSOS MUNICIPALS, HISENDA I SALUTVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida crearà un centre d’atenció a les sexualitats com a espai assistencial per donar resposta a les inquietuds del jovent i per promoure educació i informació pel que fa a l’àmbit de les sexualitats. L’aposta és oferir una cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent amb aquest servei que es presenti com un entorn amigable, acollidor i que faciliti el diàleg i la confiança. El Centre de Sexualitats pretén aglutinar un servei eficient i eficaç per atendre les necessitats específiques dels i les joves, en què es pugui facilitar l’accés, parlar el mateix llenguatge i donar un servei útil i proper.

Les necessitats de la joventut actual demanden poder fer un abordatge de l’afectivitat i la sexualitat, basant-se en els Drets de la Salut Sexual i Reproductius de les persones joves i adolescents i creant centres de salut accessibles, equitatius i apropiats per arribar a la població clau. Quan es fa referència a la salut sexual sovint s’obliden àmbits positius, com el desenvolupament, l’exploració i el coneixement personal, que cal cobrir de manera coordinada.

L’objectiu principal del recurs és fomentar l’educació afectiva sexual, fer prevenció i sensibilització per reduir la taxa de noves infeccions transmissibles sexualment i garantir l’accés universal als serveis de salut sexual i reproductiu, incloent la planificació familiar. També ha de treballar per a la integració de la salut reproductiva en els estratègies i els programes nacionals i facilitar informació i educació en la matèria.

El centre pretén cobrir un buit a la ciutat en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva. Actualment, hi ha dos espais on el jovent pot adreçar-se: l’ABS (Àrea Bàsica de Salut) i l’Associació Antisida de Lleida. No obstant això, es vol crear un espai d’atenció diferenciada i específica per a adolescents i joves en tot allò que té a veure amb la salut sexual.

El projecte del Centre d’Atenció a les Sexualitats proposa com a espai físic d’atenció el local del costat de l’Associació Antisida Lleida, donat que aquesta entitat també participarà en l’aportació de la seva expertesa i l’atenció professional. Entre els serveis que s’hi planificaran, hi ha informació sobre Infeccions de transmissió sexuals; proves de detecció de VIH, sífilis, clamídia, gonorrea, hepatitis C; servei específic en LGTBI / HSH, tallers sobre sexualitat, etc. L’equip operatiu serà multidisciplinari, format específicament en sexualitats.

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de Lleida, per un import de 180.000 euros, perquè es pugui ubicar i condicionar l’espai físic. També es treballarà per tal de fer xarxa en l’àmbit institucional i associatiu.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.