La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria rescindirà el conveni de cessió d’ús del Camp d’Esports al Lleida Esportiu

Data de publicació: 12/1/2022

Així ho ha decidit avui la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió Cultural, d’Esport i de Joventut, per unanimitat dels grups municipals i regidors no adscrits, i la decisió serà ratificada en el pròxim ple

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha assegurat que la decisió es pren per raons legals i d’interès públic i pels danys a la imatge de la ciutat que ha causat la “gestió nefasta” de la directiva del club

Es donarà un termini d’un mes al club per retornar les instal·lacions a mans municipals

ALCALDIA

L’Ajuntament de Lleida resoldrà el conveni de col·laboració signat amb el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol l’any 2017 per a la cessió de les instal·lacions del Camp d’Esports i el camp annex, per raons d’interès públic i per la impossibilitat que la Paeria contracti amb aquesta entitat per no estar al corrent de les seves obligacions tributàries, segons disposa l’article 71.1 d) de la Llei de contractes del sector públic.

El club disposarà d’un termini d’un mes per a retornar aquests espais de titularitat municipal, d’acord amb el que s’estableix a l’article 76.1 del Decret 336/1998, de 17 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament del patrimoni dels ens locals. Així s’ha acordat avui per unanimitat dels grups municipals i els regidors no adscrits presents en la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió Cultural, d’Esport i de Joventut, arran de l’expedient obert pels incompliments del conveni per part de l’entitat.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest migdia la decisió, que “està avalada de forma contundent per l’informe jurídic del vicesecretari i per l’informe tècnic del coordinador responsable d’Esports”, i que haurà de ser ratificada pel pròxim ple municipal el 28 de gener. L’ha justificada pels danys que ha causat a la imatge de la ciutat la gestió dels dirigents del Lleida Esportiu.

“El futbol d'elit a Lleida ha conservat malgrat les circumstàncies una afició realment molt fidel, però, lamento dir-ho, no podem dir el mateix dels qui han gestionat de manera nefasta i inacceptable aquest club que era un patrimoni i un valor a casa nostra”, ha assenyalat Pueyo, qui ha contrastat aquesta situació amb les alegries que aporten altres clubs i activitats esportives, tant pel que fa als seus resultats esportius, com “per la seva coherència, manera de fer, dignitat, implicació amb la ciutat i amb la base”.

“Crec que arriba el moment en l'àmbit del futbol d'elit a Lleida de fer foc nou. De remar tots i totes amb ganes perquè aviat tinguem un nou club de futbol que sigui un emblema de la ciutat, que ens doni alegries i satisfaccions i ens permeti presentar-nos de forma digna en tots els àmbits. No és la Paeria qui ha d'impulsar l'aparició d'aquest club, però serem sensibles, escoltarem i ajudarem en tot el que puguem a l'aparició d'un nou club de futbol, amb il·lusió, amb valors, amb rigor i seriositat”, ha afirmat Pueyo, qui ha estat acompanyat pel regidor d'Esports, Ignasi Amor, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació.

“Ara és el moment de prendre decisions, de vegades toquen decisions dures, que exigeixen coratge i responsabilitat per tirar endavant. La ciutat no s’atura en cap sentit, malgrat les circumstàncies de qualsevol àmbit”, ha afegit Pueyo, qui ha agraït el suport i la col·laboració dels regidors i regidores de l’oposició en aquest procés, que ha permès adoptar una decisió unànime. “Aquesta és una decisió pel bé de la ciutat i és una decisió que demostra que ens els temes essencials i capitals compartim aquest profund sentit de ciutat”, ha reblat. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.