La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

23 treballs, candidats al XV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

Data de publicació: 3/2/2022

S’incrementa el nombre de propostes presentades, recuperant el nivell del 2020

El Premi contempla quatre categories, dotada amb 1.500 euros cadascuna 

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi de Periodistes - Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, s’han reunit aquest dijous al Casal de la Dona per a l’obertura dels treballs que opten al XV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. El premi, convocat conjuntament per l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida, té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits. La iniciativa s’emmarca en el Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida.

La tinent d’alcalde ha explicat que en aquesta edició s’ha incrementat el nombre de treballs presentats, respecte als 16 presentats l’any passat. D’aquesta manera, es recupera el nivell de prepandèmia, ja que el 2020 es van presentar 24 propostes. El premi està obert als treballs publicats durant l’any 2021 en els mitjans de comunicació locals i d’àmbit català i estatal amb presència a Lleida, que difonguin experiències per a la igualtat de gènere en les categories de premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals. El guardó està dotat amb 1.500 € en cada categoria.

En aquesta quinzena edició, opten al premi 23 treballs: 3 en la categoria de premsa escrita, 1 en la de fotoperiodisme, 13 en la de mitjans digitals i 6 en la d’audiovisual. Durant l’acte d’obertura també s’ha constituït el Jurat, que es reunirà durant la primera setmana de març. Estarà presidit per la tinent d’alcalde Castro i format pel president del Col·legi de Periodistes de Catalunya, una periodista lleidatana designada per Col·legi de Periodistes, una representant del Consell Municipal de les Dones, una periodista guardonada en alguna de les edicions anteriors del premi i la tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida. El nom de les persones que integraran aquest jurat es publicarà proximament al web de la Regidoria de Feminismes.

El lliurament de l’XV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida es farà el 10 de març, en el marc dels actes en commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.