La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria fomenta l’economia circular amb l’entrega de material informàtic al Banc de Recursos

Data de publicació: 2/5/2022

A través del conveni de col·laboració, l’entitat ha rebut 38 monitors d’ordinadors, 18 ordinadors i discs durs perquè alumnat en pràctiques al Parc Científic el posi a punt o el reutilitzi per cedir-lo a una entitat que ho necessiti

És la primera cessió que es fa en el marc d’aquest acord, que alhora empodera joves amb talent

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

L’Ajuntament de Lleida ha lliurat material informàtic a la Fundació Banc de Recursos perquè es pugui reutilitzar i cedir a entitats del tercer sector que ho necessita. La interacció s'ha fet a través del conveni de col·laboració signat amb l’entitat per sumar en la conscienciació per reduir residus i fomentar el consum racional. La Paeria ha fet entrega de 18 ordinadors, 38 monitors i una caixa de discs durs, material en desús o obsolet que pot tenir un segon ús. En aquest cas, la Fundació Banc de Recursos donarà el material perquè alumnes de Formació Professional que estan fent pràctiques al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny en facin ús i el posin a punt o reutilitzin algunes peces. L’objectiu és que puguin condicionar nou material per cedir-lo, a través de la fundació, a alguna organització que li pugui ser útil o tingui mancança. El conveni ja indica que les donacions que es facin, que poden ser de material divers, seran cedides a entitats del tercer sector a cost 0.

El lliurament del material informàtic s'ha fet avui, amb les tinents d'alcalde Jordina Freixanet i Sandra Castro; la directora de la Fundació Banc de Recursos, Rosaura Serentill, i el gestior de l'entitat a Lleida, Francesc Villanueva, i el director de laboratoris del consorci del Parc, Andreu Ibáñez. Aquesta és la primera entrega que es fa en el marc d’aquest acord, que ha comptat amb la implicació de les àrees d’Informàtica i de Cooperació.

Tant la Fundació Banc de Recursos com l’Ajuntament de Lleida treballen per sensibilitzar la ciutadania entorn de la sostenibilitat i l’impacte social en la reutilització i la reducció de residus. Ambdues parts tenen un interès comú en aquest àmbit i busquen promoure el consum racional, en especial la reutilització, enfortint xarxes solidàries en la comunitat.

El conveni entre Paeria i el Banc de Recursos neix d’aquest interès mutu, per treballar en la conscienciació d’un ús més raonable i responsable dels béns materials, per minimitzar el consumisme, la destrucció i el malbaratament. D’aquesta manera, s’aporta una segona vida útil dels recursos material i humans del planeta. La Fundació Banc de Recursos està constituïda com a entitat mediambiental, social i econòmicament dedicada executar el que es coneix com a economia circular. És a dir, basa la seva tasca en facilitar els mitjans i els recursos que tenen perquè, amb el programa “Pont Solidari” que tenen en marxa, arribin a les entitats socials i sense ànim de lucre.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.