La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida

Novetats


Pla de Reactivació Socioeconòmic Covid19 Lleida

espiral

El 31 d'octubre de 2020, en el marc del Decret Llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència i ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la Covid19, Lleida va sol·licitar les ajudes directes per al finançament dels plans de reactivació socioeconòmica Covid19 subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i finançant per Servicio Público de Empleo Estatal i confinançat en un 50% pel FSE.

La Paeria va encomanar a l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, la cogestió i la cogovernança que han permès el diàleg i la coordinació entre les diferents regidories de l’ajuntament així com agents socioeconòmics del municipi, patronals, associacions empresarials, sindicats i entitats del tercer sector, per establir quines mesures cal que es duguin a terme a Lleida per millorar la situació d’ocupabilitat de les persones, així com reactivar el teixit productiu de la ciutat.

El Pla ha definit 9 objectius estratègics, 31 programes i 57 projectes amb alta viabiltiat amb un pressupost total de 7.041.085,59 € a executar entre 2021, 2022 i 2023, del qual 2.352.995,55 € ja està operatiu i 4.688.090.04 € planificat.

Arquitectura del Pla

arquitectura

Els 9 objectius estratègics s’enmarquen entre tres eixos estratègics que configuren l’arquitectura del Pla:

  1. Regenerar els sectors econòmics i els col·lectius vulnerables més afectats per la covid19: La finalitat d’aquest objectiu és realitzar actuacions a curt termini, de manera directa i immediata, sobre les persones i sectors econòmics més afectats per la crisi de la covid19. Aquest eix pretén recuperar i reparar els àmbits econòmics i col·lectius que han patit més directament l’efecte de la pandèmia.
  2. Fonamentar la revitalització sistèmica i la transformació econòmica mitjançant aquelles dimensions claus com son: consum responsable, transformació dels models de negoci, revalorització d’oficis, empoderament, emprenedoria i sector agroalimentari. Aquest eix estratègic recull diferents programes adreçats a realitzar accions i projectes per tal de sistematitzar l’esforç de revitalització socioeconòmica. Es tracta de desenvolupar sistemes que generin valor a través de processos, entitats, serveis, economies d’escala, monitoratge i qualitat. Pretén crear mecanismes de consolidació de les dimensions estratègiques clau per la reactivació socioeconòmica de la covid19 al municipi de Lleida.
  3. Impulsar un sistema d’intel·ligència de revitalització integral que faciliti la presa de decisions intel·ligent i la captació dels recursos necessaris: aquest eix contemple la complexitat del context socioeconòmic actual que genera incertesa i contingència en les actuacions de desenvolupament local per contra de contextos més estables i perfectament coneguts del passat. Es per això, que necessitem una infraestructura transversal i integrada que contribueixi a la millora cognitiva i executiva de totes les actuacions de reactivació socioeconòmica de la ciutat.


Documents


Finançament

logos

Pla de Reactivació Socioeconòmic Covid19 Lleida

Compartir:



Què és això?


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.