<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/agenda/xerrada-la-boheme-a-carrec-de-del-musicograf-i-historiador-de-lart-albert-ferrer-flamarich>>.

Conferència "La bohème". A càrrec d' Albert Ferrer Flamarich

Data d'inici

Què?
Cultura
Quan?
06/11/2024 de 18:00 a 19:00 (Europe/Madrid / UTC100)
On?
BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA, Rambla d'Aragó, 10, Lleida
Nom de contacte
Biblioteca Pública de Lleida
Correu electrònic
Telèfon de contacte
973 27 90 70
Preu
Gratuït
Afegiu l'esdeveniment al calendari

Conferència La bohème, de  Giacomo Puccini (1858-1924)
A càrrec de del musicògraf i historiador de l'art Albert Ferrer Flamarich

La bohème de Puccini és un dels títols més representats de la història de l'òpera. Inspirada en Escenes de la vida bohemia de Henry Murger que ens reflecteix de joves artistes sense recursos econòmics a París, encara idealistes i il·lusionats amb la vida malgrat les dificultats i els pocs recursos per a viure.
Amb el musicògraf i historiador de l'art Albert Ferrer Flamarich descobrirem els elements essencials de la dramatúrgia i elements que van convertir aquesta òpera en un èxit universal que, encara avui dia, ens fascina i emociona amb àries immortals com "Mi chiamano Mimì" i "Che gelida manina" i números espectaculars com el de l'acte segon al cafè Momús parisenc. 

La tercera òpera composta per Verdi va suposar la seva entrada exitosa en el palmarès operístic del repertori italià i el primer gran èxit de la dilatada carrera del compositor operístic més important del segle XIX. Estrenada el 1842 a La Scala de Milà, és un dels títols més populars gràcies a pàgines corals com "va, pensiero" on el el poble hebreu captius del rei Nabuccodonosor canta l'enyor de la seva pàtria.
De la mà del musicògraf i historiador de l'art Albert Ferrer Flamarich coneixerem les claus musicals d'un dels títols emblemàtics del melodrama italià de la primera meitat del segle XIX, així com algunes històries falsejades a l'entorn de la seva estrena i importància en el moviment del Risorgimento italià. 

Entrada lliure i gratuïta