Xerrada “La natura com a agent queer” amb la biòloga Brigitte Baptiste.

Xerrada “La natura com a agent queer” amb la biòloga Brigitte Baptiste

L’activitat, organitzada per la Panera, es farà en línia el dijous 14 de desembre

L’activitat, organitzada per la Panera, es farà en línia el dijous 14 de desembre

El Centre d’Art la Panera ha programat una conferència en línia amb la biòloga Brigitte Baptiste que porta per títol “La natura com a agent queer”. La proposta està vinculada a l’exposició “Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives”, a cura de Christian Alonso, que es pot visitar a La Panera fins al 28 gener 2024, a l’Espai 0.

Per un imprevist de darrera hora, l’activitat s’ha canviat de dia i es farà el dijous 14 de desembre, de les 15 h a les 16 h. La conferència serà en línia i part participar-hi només cal connectar-s’hi a través d’aquest link -sense inscripció prèvia-.

“Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives”, aborda críticament la relació institucional, política i científica entre sexualitat i natura. Es mostren els treballs de 15 artistes dels Estats Units, Colòmbia, la Xina, França, Suïssa, Lleida, Barcelona i València. Moltes de les obres d’aquests artistes s’exhibeixen per primera vegada a Espanya. La mostra compta amb la col·laboració de moltes entitats, com Colors de Ponent, Museu de Lleida, Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani o la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Lleida.

Brigitte Baptiste és biòloga de la Pontificia Universidad Javeriana i rectora de la Universidad EAN, de Bogotà. Va cursar el màster en Conservació i Desenvolupament Tropical de la Universitat de Florida. A més, és doctora en Gestió Ambiental per la Universidad Internacional de La Paz (Unipaz). Durant els últims deu anys ha exercit com a directora general de l’Instituto de Investigación de Recursos Biológicos Alexander Von Humboldt, i des de fa un any, com a membre del Consell Superior de la Universidad EAN. Va copresidir els grups de treball en Coneixement Indígena i Local, y en Eines i Metodologies de Política. És membre del Comitè Assessor de Política Científica (Science Policy Advisory Committee) de la Iniciativa Ambiental Interamericana per al Canvi Global (IAI) i del comitè científic del Programa sobre el Canvi dels Ecosistemes i la Societat (Programme on Ecosystem Change and Society). A partir del 2018 va proposar la visió de l’«ecologia queer», que desenvolupa la idea de la naturalesa com un escenari obert per a la transgressió i el progrés de visions no convencionals, amb la finalitat que els processos de la fauna i la flora no passin desapercebuts sota una visió homogènia