El 12è Festival Internacional de Fado de Catalunya amplia programació i abast territorial
A Lleida, del 18 d’octubre al 4 de novembre, amb propostes d’artistes vinguts de Portugal, Veneçuela i les Illes Canàries
A Lleida, del 18 d’octubre al 4 de novembre, amb propostes d’artistes vinguts de Portugal, Veneçuela i les Illes Canàries
La 12a edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya amplia la seva programació i l’abast territorial. Se celebrarà a Lleida, del 18 d’octubre al 4 de novembre, comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de Portugal, Veneçuela i les Illes Canàries. La regidora de Cultura, Pilar Bosch, ha assistit a la presentació, juntament amb el director general de l’Orfeó Lleidatà, Òscar Enrech; la directora artística del Festival, Carolina Blàvia, i el director RSE de Plusfresc, Rafel Oncins.
El Festival Internacional de Fado de Catalunya, que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, la Federació d’Ateneus de Catalunya i Supermercats Plusfresc, tindrà lloc per dotzè any consecutiu a Lleida, per tercera vegada també a La Seu d’Urgell i enguany se sumen nous escenaris a Sant Feliu de Llobregat i Cambrils.
Així, hi haurà un concert inaugural a l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat, un concert a la Seu Vella de Lleida, dins de la programació de “Nits de lluna plena al claustre de la Seu Vella”, dos concerts a l’Espai Orfeó de Lleida, una actuació a la Sala Immaculada de La Seu d’Urgell i amb un concert al Teca Teatre de Cambrils (Tarragona).
També es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival amb un taller de cuina portuguesa a l’Espai Sunka de Plusfresc a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc, i un tast de gastronomia portuguesa als concerts del 21 d’octubre i 4 de novembre de la mà de BO de Shalom, establiment amb valor social, a partir de les 21:00 h a l’Espai Orfeó.
També s’han organitzat activitats paral·leles al Festival. Així, l’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present. Enguany s’ha organitzat un taller de cuina portuguesa a l’Espai Sunka de Plusfresc, gràcies a la col·laboració de Supsa Supermercats Pujol - Plusfresc, el dimecres 18 d’octubre a les 19:00 h (inscripció prèvia al web www.plusfresc.cat).
També hi haurà tasts de gastronomia portuguesa de la mà de l’establiment amb valor social BO de Shalom de la Fundació Ilersis, als concerts dels dies 21 d’octubre i 4 de novembre a partir de les 21:00 h a l’Espai Orfeó
Per entrades i més informació cal consultar la pàgina web www.orfeolleidata.cat i www.turoseuvella.cat