Cartell de l'activitat.

Formació sobre vincle emocional a les primeres etapes de la vida per a professionals d’educació infantil i famílies

Tindrà lloc el 8 de setembre, amb una durada de cinc hores, a càrrec de la psicòloga clínica i psicoterapeuta familiar Mireia Quinquillà

Tindrà lloc el 8 de setembre, amb una durada de cinc hores, a càrrec de la psicòloga clínica i psicoterapeuta familiar Mireia Quinquillà

La regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Lleida ofereix el 8 de setembre una formació gratuïta de 5 hores de durada amb el títol "Vincle emocional en les primeres etapes de la vida" a càrrec de Mireia Quinquillà, psicòloga clínica, psicoterapeuta familiar i directora del centre de psicologia Nectunt. La formació està adreçada a professionals que treballen amb infants de 0-5 anys i llurs famílies. Es tracta de la segona edició d'aquest taller formatiu i la inscripció pot fer-se en el següent enllaç.

El projecte "Vincle emocional en les primeres etapes" sorgeix de l'espai de treball compartit dins la comissió Servei d'orientació d'àmbit comunitari (SOAC) 0-3, que compta amb representació de diferents agents comunitàries de la ciutat i on es detecta la necessitat de potenciar un vincle afectiu en aquesta primera etapa, com a factor de protecció davant els reptes de la vida. Aquesta necessitat queda reforçada també pels resultats de l'estudi Planet Youth, que mostren com els i les adolescents que tenen bon vincle parental tenen menys conductes de risc i més benestar emocional.

La teoria del vincle parteix del supòsit que els éssers humans tendeixen a formar forts llaços afectius amb persones determinades. Per vincle s'entén el llaç afectiu que es forma entre el nadó i el seu cuidador o cuidadora principal. Aquest vincle un cop establert té una tendència estable al llarg del temps; produeix seguretat, consol i plaer. Se sap que l'establiment d'un vincle segur està directament vinculat amb una millor salut mental futura.

El projecte "Vincle emocional en les primeres etapes" inclou vàries línies d'intervenció: fomentar el treball comunitari per abordar el vincle afectiu en espais educatius i de salut, conscienciar a professionals del paper preventiu com a agents de salut de primera línia, elaborar material educatiu per a famílies i formar a professionals en la teoria del vincle.