La nova convocatòria del Premi Batec posa en relleu l’educació com a factor fonamental de desenvolupament social, cultural i de cohesió social.

La nova convocatòria del Premi Batec posa en relleu l’educació com a factor fonamental de desenvolupament social, cultural i de cohesió social

El guardó, dotat amb 7.000 euros, celebra enguany la 21a edició

El guardó, dotat amb 7.000 euros, celebra enguany la 21a edició

El Premi Batec a la innovació educativa per la transformació social celebra enguany la 21a edició posant en relleu l’educació com a factor fonamental de desenvolupament social, cultural, d’equitat i de cohesió. El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, acompanyat de la responsable coordinadora de la Regidoria d’Educació de la Paeria, Marta Alegret, han presentat avui els detalls de la nova convocatòria a la Sala Jaume Magre.

Blanco ha animat tots els centres educatius de Lleida a participar en aquesta iniciativa i a presentar els seus projectes educatius. El regidor remarcat que “la voluntat d’aquest guardó és visibilitzar la tasca que es fa en els projectes educatius com a motors de canvi i de transformació social i que es pugui treballar en xarxa perquè siguin inspiradors i transferibles per a la resta de centres educatius”.

La temàtica és lliure, però ha d’estar relacionada amb algun dels següents eixos estratègics: els objectius de desenvolupament sostenibles (ODS) de l’Agenda 2030, la Coeducació, l’Educació intercultural. Migració i diversitat cultural, Tecnologies i transformació social. Impacte de les noves Tecnologies en la transformació social i educativa, la digitalització, viatge ètic i pedagògic i Escola i entorn: relacions i complicitats.

El guardó s'adreça als centres educatius d’educació infantil, primària i secundària (obligatòria i postobligatòria), als docents i/o equips de docents perquè presentin projectes o experiències que hi hagin desenvolupat o propostes comunitàries. Han de ser experiències consolidades o en curs, dissenyades, implementades i avaluades des dels centres educatius d'arreu del territori català. Alhora, s'han d'haver fet durant l'any de la convocatòria o no anterior a cinc anys abans.

El jurat valorarà que les experiències incloguin actuacions d'èxit i indicadors d'avaluació alineats amb els objectius de les ciutats educadores. 

El primer premi està dotat amb 5.000 euros per a l’experiència i/o projecte guanyador. També està previst un accèssit de 2.000 euros per a l’experiència i/o projecte finalista. El termini de presentació dels treballs romandrà obert fins al 30 d'octubre.