Larrosa: “Volem avançar en programes com el de la Casa d’Oficis perquè es converteixin en palanca per a noves oportunitats per a la gent jove”
El paer en cap visita l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí on 38 joves, de 16 a 29 anys, del Centre Històric, Mariola i Noguerola estan participant en aquest projecte
El paer en cap visita l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí on 38 joves, de 16 a 29 anys, del Centre Històric, Mariola i Noguerola estan participant en aquest projecte
El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dijous l’alumnat treballador del programa Casa d’Oficis de Treball als Barris, que gestiona l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí. Els 38 joves, de 16 a 29 anys, del Centre Històric, Mariola i Noguerola, estan treballant en diferents feines que tenen encomanades.
L’alcalde, acompanyat del regidor de Joventut, Educació, Ocupació, Festes i Igualtat, Xavier Blanco, i de la directora de la Casa d'oficis Treball als Barris 2015 i responsable del programa, Elisabet Pascual, ha pogut comprovar els treballs que està duent a terme l’alumnat de les diferents especialitats.
Larrosa ha reconegut la feina del professorat i alumnat de l’IMO i ha remarcat la col·laboració entre les diferents regidories i l’Institut Municipal, “la qual cosa fa que l’alumnat vegi reflectit el seu aprenentatge i la seva feina en accions concretes i que després tingui oportunitats i projecció laboral”.
“La Casa d’Oficis és un projecte d’èxit que acompanya aquests joves en el seu desenvolupament i realitza feines que tenen un gran impacte sobre la comunitat”, ha explicat l’alcalde que també ha posat de relleu que “això va en la línia del que volem fer des de l’àrea d’Ocupació, Educació i Joventut que és avançar en aquests programes perquè es converteixin en palanca per a noves oportunitats”.
Programa Casa d’Oficis
El programa Casa d’Oficis està adreçat a joves aturats entre 16 i 29 anys i té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves en situació d'atur. Durant 12 mesos s’estan formant professionalment en alguna de les quatre especialitats: pintura, soldadura, fusteria i manteniment/paleteria, combinant la formació i el contracte laboral. A partir del mes de novembre, l’objectiu és la inserció laboral en empreses relacionades en aquestes ocupacions.
La característica que es destaca d’aquest programa de formació i treball és que durant els sis primers mesos l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els sis mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte va adreçat a joves residents als barris Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.