Els tècnics municipals han fet un circuit amb els ulls tapats i amb cadira de rodes per ser conscients de les barreres en l'entorn.

Tècnics municipals experimenten barreres d’accessibilitat en un taller per promoure una ciutat més inclusiva

Per primer cop, participen en l’activitat ‘Viu les discapacitats’, organitzada per les regidories d’Agenda Urbana i d’Acció i Innovació Social i les entitats ONCE, Aspid i Down Lleida

El 30% de la ciutadania de Lleida requereix de suports en el seu dia a dia

Per primer cop, participen en l’activitat ‘Viu les discapacitats’, organitzada per les regidories d’Agenda Urbana i d’Acció i Innovació Social i les entitats ONCE, Aspid i Down Lleida

El 30% de la ciutadania de Lleida requereix de suports en el seu dia a dia

Més d’una vintena de tècnics municipals d’urbanisme, mobilitat i manteniment d’edificis de l’Ajuntament de Lleida han experimentat en primera persona com és moure’s per la ciutat si tens alguna discapacitat física, visual o intel·lectual. Es tracta de l’acció ‘Viu les discapacitats’, organitzada per la regidoria d’Agenda Urbana i la regidoria d’Acció i Innovació Social. La tinenta d’alcalde Begoña Iglesias ha assistit a l’activitat, que té per objectiu sensibilitzar, fomentar la inclusió de persones amb discapacitat i fer que Lleida tingui un urbanisme més just, universal i accessible a la diversitat de persones que hi conviuen.

Per primera vegada, la iniciativa ha donat als tècnics municipals l’oportunitat de conèixer de primera mà les dificultats d’accessibilitat que pateixen moltes persones en el seu dia a dia en alguns espais de la ciutat. Durant unes hores, han conviscut amb diferents tipus de discapacitats i han fet un circuït amb cadira de rodes o amb els ulls tapats per ser conscients de les diferents barreres habituals amb què es troben algunes persones en els entorns urbans. L’activitat també els ha permès experimentar la problemàtica que representa no poder entendre missatges escrits.

Els participants en el taller han comptat amb l’acompanyament de membres de diverses entitats i associacions de persones amb discapacitat, com ara ONCE, Aspid i Down Lleida.

La iniciativa s’emmarca en el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya, aprovat el passat 28 de novembre, per fomentar que les administracions tinguin un Pla d’Accessibilitat i que dona crucial importància a l’accessibilitat comunicativa.

Gairebé el 10% de la població de la ciutat de Lleida té alguna tipologia de discapacitat. Una dada a la qual cal sumar el percentatge de persones que, per raó d’edat, pateixen limitacions de mobilitat i/o comunicatives. Fins al 30% de la ciutadania de Lleida requereix de suports en el seu dia a dia.